Nieuwsbrief 12

9 februari 2018
 
Nieuws
Carnaval.
Wat hebben we vandaag met z'n allen een feestelijke dag gehad! We hebben Carnaval gevierd!
Eerst is er in iedere klas een Reina, Prins en Pancho-verkiezing gehouden en hebben we geknutseld, getekend, gepuzzeld en gequizt rondom het thema Carnaval.
Daarna hebben we Carnaval gevierd op het plein en in de gymzaal. Er waren springkussens en glijbanen zoals de piraat, de koets en de twirl, er was een treintje, je kon een suikerspin, drinken en popcorn halen en uitrusten van het dansen in de bioscoop.
Aan het einde van de dag hebben we samen met de kinderen van het Schakelcollege een heuse jump gehad met carnavalsbrassband Massive en dansgroep Youth & Action.
Vanavond lopen we nog mee in de kinderparade van Colegio Laura Wernet is Santa Cruz.

Neemt u ook eens een kijkje op onze Facebookpagina,
daar ziet u nog meer foto's en filmpjes!

Sportdag.
Op vrijdag 2 maart organiseren wij een sportdag. De informatie volgt nog. Alle hulp van ouders, verzorgers, opa’s en oma’s is welkom. Lijkt het u leuk om deze dag te helpen?
U kunt zich opgeven via de intekenlijst op het witte bord bij het lokaal van uw kind of via een mailtje aan juf Claudia. 

Meezingliedjes voor peuters en kleuters
De interactieve Sesamstraat kleurplaat van Schooltv leert kinderen kennis maken met klassieke Nederlandse kinderliedjes die de meeste mensen zo mee kunnen zingen. In de kleurplaat zitten maar liefst 40 verschillende liedjes verstopt, die peuters en kleuters kunnen ontdekken door op de kaart te klikken en video's af te spelen. Interactief, speels én leerzaam tegelijkertijd!

Door op de rode link te klikken komt u terecht op de meezing-kleurplaat:
Prikichi ATi jdens het thema Carnaval hebben we bij Prikichi A flink geoefend.

Zo hebben we een dansles gehad bij Club Di Moviemento, heben we geknutseld, een parade gelopen, muziek gemaakt en echte carnavalswoorden geleerd zoals:
de sjerp, de brassband, de parade, de schmink en de trailer. 
Groep 3
Wij hebben de afgelopen periode heel hard gewerkt en dat is ook echt te zien, want wat kunnen wij al veel! Vraag ons maar over even en oneven getallen…, dat weten wij!
Hele uren aflezen op de klok en rekenen met geld hebben we ook geoefend. En verder kunnen wij lange, moeilijke woorden lezen zoals sauskom en schors. Wat zijn wij knap. Het is ook heel fijn dat we in de klas ook nog tijd hebben om lekker te spelen. Nu mogen we lekker gaan genieten van de vakantie! We hebben het verdiend!
Fijne vakantie allemaal… 
Maandkalender
Stichting Onderwijs Combina
Stichting Onderwijs Combina
  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College