Nieuwsbrief 13

2 maart 2018
 
Nieuws
Sportdag
Vandaag vond onze jaarlijkse sportdag plaats. Alle kinderen van de basisschool werden vanochtend vroeg door hun ouders gebracht naar Parke Curazon Jaburibari waar ze een sportieve dag hebben beleefd met veel spellen en verschillende sporten. De kinderen van Prikichi kwamen later op de ochtend ook naar de sportdag en hebben heerlijk gespeeld in de speeltuin en zandbak.

Aan het einde van de ochtend gingen we terug naar school waar de sportdag traditiegetrouw werd afgesloten door de brandweer die alle kinderen (en leerkrachten!) trakteerde op een verfrissende douche.

We willen de brandweer en alle ouders die geholpen hebben ontzettend bedanken voor de fantastische hulp die het mogelijk maakte om deze dag voor de kinderen te organiseren!

Kijk op onze Facebooksite naar de mooie foto's die vandaag genomen zijn !
Studiedag
Op woensdag 9 mei zijn Prikichi en de basisschool gesloten i.v.m. een studiedag voor het team.
Ook de middagopvang bij Prikichi en Time2Play zullen gesloten zijn op 9 mei.

Schoolvoetbal groep 3 en 4
Deze week hebben de voetballers van groep 3 en 4 meegedaan aan het schoolvoetbaltoernooi van IBISA tegen andere scholen van Aruba. De eerste twee wedstrijden moesten de jongens er nog een beetje inkomen maar de laatste wedstrijd hebben ze met maar liefst 4-0 gewonnen!!!
Groep 1/2C

Wij zijn begonnen met het thema ‘eten’. Wij hebben ons eigen restaurant gemaakt in de klas, waar een ober je komt helpen en een kok voor je staat te koken.

In de huishoek maken de kinderen zich klaar om lekker te gaan uit eten. 
In de schrijfhoek maken wij onze eigen menukaart met eten dat wij zelf lekker vinden. We maken kleine propjes van crêpepapier om de druiventrosjes te versieren. 
Op de kralenplank maken wij mooi bestek en we zijn begonnen met het verven van Rupsje Nooitgenoeg.
We gaan trouwens nog meer doen met Rupsje Nooitgenoeg, maar dat blijft even een verrassing tot het Schakelspektakel!
Groep 5
Groep 5 schudt het uit z’n mouw

De afgelopen periode heeft groep 5 zijn fantasie laten lopen! We hebben veel verhalen en toneelstukjes bedacht. We zijn gaan zoeken naar emoties die bij ons passen en daar van levensgrote emoticons gemaakt. Vervolgens gingen we passende toneelmedespelers zoeken om een verhaaltje uit te werken. Van boze boeven, vrolijke juffen en pestende kinderen tot verliefde klasgenoten.
Daarnaast hebben we fantasieverhalen geschreven. Eerst een kladversie en daarna in onze netste handschrift een inleiding, kern en slot schrijven. Wat een mooie verhalen hebben we uit onze mouw geschud en uit de hoge hoed getoverd! We schreven over vliegende tapijten, gekleurde mammoeten, leeuwenkoningen, zeemeerminnen, tijdmachines en muntenregen. Het allerleukste (en spannendste) was het voorlezen voor de klas en luisteren naar elkaars verhalen!
Maandkalender
Stichting Onderwijs Combina
Stichting Onderwijs Combina
  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College