Nieuwsbrief 14

16 maart 2018
 
Nieuws
Dag van de Vlag en het Volkslied
Vanochtend hebben we De Dag van de Vlag en het Volkslied gevierd.
Iedereen was gekleed in de kleuren van de Arubaanse vlag: blauw, geel, rood en wit.
De kinderen uit de middenbouw lazen gedichten voor over Aruba, ze legden uit waar de kleuren van de vlag voor staan, de vlag werd gehesen en het volkslied "Aruba dushi tera" werd door ons allemaal gezongen.
Het schakelspektakel van vandaag stond ook in het teken van De Dag van de Vlag. Zo werden er Papiamentse liedjes gezongen en werd er gedanst op Arubaanse muziek.

Kijk op onze Facebooksite naar de mooie foto's die vandaag genomen zijn !
Paasontbijt
Op woensdag 28 maart vieren wij Pasen bij Prikichi en De Schakel. De kinderen zullen dan een lekker paasontbijtje krijgen in de klas. Het tijdstip voor dat ontbijt is niet in alle groepen hetzelfde. Het is dan ook verstandig om thuis alvast iets te eten en om zelf ook wat eten mee te nemen.
Prikichi t/m groep 4 mag een paasmandje meenemen om te gebruiken bij het eieren zoeken.
De bovenbouwgroepen gaan een paasparcours in de gymzaal doen, hiervoor zijn enkel gymschoenen nodig, anders doen de kinderen dit op blote voeten. We gaan er met zijn allen een gezellige dag van maken!
Schakelspektakel op Facebook
Wist u dat u de twee laatste Schakelspektakels kunt terugkijken op onze Facebooksite?
Het filmpje van vorige week staat er al op, het optreden van deze week zal volgende week verschijnen.
Dus mocht u het optreden van uw kind gemist hebben, of willen opa en om meekijken, dan kunt u het filmpje op onze Facebooksite vinden. U kunt daarvoor onder aan deze nieuwsbrief op het Facebookicoontje klikken.

Oefenen met begrijpend lezen
Zit uw kind in groep 5 t/m 8 en wil het oefenen met begrijpend lezen? Met de leerlingcode van Nieuwsbegrip XL kan uw kind ook thuis op de computer oefenen. De kinderen hebben de code van hun meester of juf gekregen en kunnen inloggen op www.nieuwsbegrip.nl.

Studiedag
Op woensdag 9 mei zijn Prikichi en de basisschool gesloten i.v.m. een studiedag voor het team.
Ook de middagopvang bij Prikichi en Time2Play zullen gesloten zijn op 9 mei.
Groep Prikichi B
Wist u dat dit geen oven is? Onze kinderen wel! Het bleek namelijk een zeer interessante maar ook spannende machine te zijn met een naald die op en neer gaat, een wieltje dat draait, knopjes die aan en uit kunnen en een voetpedaal welke de snelheid bepaalt. 
We hebben van lakens repen gescheurd en na wat gemeet en gepuzzel samen met de kinderen, hadden we lapjes die allemaal even groot waren. Met die wonderlijke naaimachine werden ze omgezoomd. Het was geweldig om de verbaasde gezichtjes te zien als we hen wezen op de naden en zomen in hun kleding en de link met een naaimachine legden.
Dus als er een peuter de naden in jullie kleding zit te bestuderen, dan zou het er eentje van ons kunnen zijn!
Met ecoline en plakkaatverf werden de lapjes uiteindelijk tot Aruba-vlaggen getransformeerd.
Groep 4
Wandeling N.P. Arikok groep 4

Op 18 maart vieren wij op Aruba de Dag van de Vlag en het Volkslied, “Dia di Himno Y Bandera”. In de lessen van wereldoriëntatie zijn we bezig met het thema “speuren” . Een goede plek om te “speuren” en te genieten van de natuur van Aruba is N.P. Arikok.

Welke geluiden hoor je?
Welke geuren ruik je?
Welke dingen zie je?
Welke cactus staat daar? 


Het was een leuke, gezellige en leerzame ochtend!
Groep 5/6
Afgelopen week stond in het teken van Dia di Himno y Bandera. We hebben in de klas gesproken over de vlag, het volkslied, maar ook veel over de taal Papiamento. Zo hebben we geleerd om te tellen, hoe je de dagen van de week moet zeggen, veel kleuren en hoe je je moet voorstellen. Ook hebben we veel geoefend voor onze presentatie van het Schakelspektakel. We wilden dit keer de presentatie in twee talen doen. Wat we verder
nog hebben geleerd en gedaan vertellen we hieronder. 
Achtereenvolgens leest u teksten van Elise, Lisanne en Karsten.
Maandkalender
Stichting Onderwijs Combina
Stichting Onderwijs Combina
  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College