Nieuwsbrief 15

13 april 2018
 
Nieuws
Koningsspelen vrijdag 20 april
Vrijdag 20 april vieren we de Koningsspelen bij Prikichi en De Schakel.
In deze brief leest u informatie over deze feestelijke dag.

  • Koningsdans.
We starten de dag met de Koningsdans Fitlala. U bent allen van harte uitgenodigd om mee te dansen!

  • Koningspicknick
Alle kinderen nemen een klein ontbijtje mee naar school, dat we samen met elkaar opeten tijdens de grote Koningspicknick op het plein. Ze kunnen ook een kleedje meenemen om op te zitten.

  • Workshops en talentenjacht.
Kinderen volgen tijdens de Koningsspelen verschillende workshops: dans/streetdance, yoga, bootcamp en voetbal. Ook is er een talentenjacht waarbij ieder kind zijn talent aan de andere kinderen mag laten zien op het podium. Kinderen die willen meedoen met de talentenjacht kunnen zich daarvoor opgeven bij de eigen leerkracht. Zie hiervoor de flyers op het witte bord bij de klas.

  • Kindervrijmarkt
Van 12.30 tot 13.30 uur vindt er een kindervrijmarkt plaats op het plein. Wil uw kind hieraan meedoen, dan kan het zich opgeven bij de leidster/leerkracht. Hierbij kan gedacht worden aan het verkopen van spulletjes, maar ook aan het doen van een spelletje, het verkopen van zelfgemaakte knutsels, het verkopen van zelfgebakken taartjes etc.. De maximale prijs van de spulletjes die verkocht worden is Afl 5,-. Kinderen die meedoen aan de vrijmarkt krijgen volgende week een plekje toegewezen op de vrijmarkt. Wilt u uw kind helpen op de vrijmarkt, dan kan dit, houd er wel rekening mee dat het een kindervrijmarkt is.
Spulletjes die niet verkocht worden, worden na afloop weer meegenomen naar huis.

Kinderen van Prikichi t/m groep 4 mogen alleen samen met hun ouder over de vrijmarkt lopen en iets kopen. U kunt uw kind hiervoor om 12.30 uur ophalen in de klas.
Kinderen van groep 5 t/m 8 mogen samen met hun ouders, maar ook zelf over de vrijmarkt lopen. Ze mogen maximaal Afl 25,- meenemen naar school (op eigen risico).

  • Omdat een groot deel van het programma buiten zal plaatsvinden, vragen we of u
uw kind goed wilt insmeren, stevige schoenen kunt laten aantrekken en eventueel een petje wilt meegeven.
Het zou leuk zijn als de kinderen gekleed komen in oranje, rood, wit of blauwe
kleding.

  • Alle kinderen, ook kinderen van Prikichi, starten op deze dag om 7.45 uur.
Meespeeluur - toetsinkijk - cijferlijst
In de weken van 23 en 30 april kunnen de ouders bij Prikichi en de kleutergroepen zich weer opgeven voor het meespeeluur. De intekenlijsten zullen binnenkort op de witte borden naast de lokalen hangen.
Op donderdag 19 april is er weer een toetsinkijkmiddag bij groep 3 t/m 8. De kinderen uit deze groepen krijgen op die dag ook hun cijferlijst mee naar huis.

Studiedag 9 mei
Op woensdag 9 mei zijn Prikichi en de basisschool gesloten i.v.m. een studiedag voor het team.
Ook de middagopvang bij Prikichi en Time2Play zullen gesloten zijn op 9 mei.

Ophalen na schooltijd
Kunt u uw kind op tijd ophalen na school? Wilt u er ook rekening mee houden dat het plein om half 2 weer vrij is, in verband met de start van de lessen op het Schakel College en start van de naschoolse opvang.

Uitschrijven leerlingen
Mocht uw kind volgend jaar niet meer naar Prikichi of De Schakel komen, wilt u dan zo spoedig mogelijk een uitschrijfformulier bij de administratie invullen?

Huishoek
Mocht u thuis nog spullen hebben die u niet gebruikt, weg wil doen of eventueel kapot zijn,
denk aan ons ! Wij zoeken nog spullen voor onze huishoek.
U kunt de spulletjes inleveren bij juf Myrthe, groep 1/2C
Groep 1/2A
Deze week zijn we van start gegaan met het thema "Bouwen". Raai Kraai heeft in de grote kring uitgelegd wat een troffel, schroevendraaier en boormachine zijn. Hij wist alleen niet zo goed hoe hij de spijker in de plank moest slaan. Duncan en de andere kinderen hebben hierbij geholpen. Binnenkort willen we ook een huis bouwen voor Raai Kraai, maar eerst bestuderen we de vertelposter en zullen we volgende week een schematische bouwtekening maken voor het huis van Raai. 
Tussendoor werken we ook op de kralenplanken, bouwen we kastelen na en zijn we druk bezig met de voorbereidingen op Koningsdag. Deze vlaggetjes komen straks te hangen bij onze klas. 
 
Sinds vandaag is ook onze 'Bouwwinkel" geopend in de klas. We schrijven hiervoor naamkaarten en we verzamelen nog meer gereedschap.
Kunnen wij het maken? Nou en of! 
Groep 8
Sinds deze week zijn we gestart met de repetities voor de eindmusical. Twee weken lang hebben we audities gehouden en nu heeft iedereen een rol. De komende weken gaan we werken aan het acteren, tekstbeleving, liedjes en het decor. Op 4 juli spelen we twee voorstellingen in de gymzaal van de basisschool.

Jaden:
Mijn rol is Edwin. Ik ben de slimme assistent van Kapitein Kibbeling. En tot nu toe vind ik mijn rol hartstikke leuk.

Anne-Mae:
We deden audities. Niet iedereen kreeg de eerste keus. Maar wel tweede of derde keus.

Feike:
Ik heb de rol van matroos Koos. Ik ben de matroos van kapitein Kibbeling. Ik vind mijn rol leuk.

Isabella:
Er werden audities gedaan voor de rollen. Sommige meisjes hoefden hun audities niet te doen, omdat die plek al open stond. Als een jongen auditie moest doen, kwamen twee meisjes meester meehelpen om jury te zijn.

Teun:
Ik streed samen met Mathijs voor Generaal Groen en matroos Shakie. De eerste ronde waren we allebei even goed, dus er moest nog een auditie komen. Uiteindelijk is Mathijs het geworden. Nu heb ik een andere rol die ik heel leuk vind, omdat ik dronken moet lopen. Deze rol past goed bij mij. 
Maandkalender
Stichting Onderwijs Combina
Stichting Onderwijs Combina
  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College