Nieuwsbrief 19

15 juni 2018
 
Nieuws
Groepsverdeling schooljaar 2018-2019

De groepsverdeling is elk jaar opnieuw weer afhankelijk van het aantal blijvende, vertrekkende en nieuwe leerlingen.
Het team heeft ook dit jaar verschillende scenario’s uitgewerkt en hierover is met de schakelraad (oudervertegenwoordiging) en het bestuur gesproken.
Volgend schooljaar hebben we 2 groepen bij Prikichi en 11 groepen op de basisschool.

Er is gekozen voor onderstaande groepsindeling:   

Prikichi A: juf Amber Jongerhui s, juf Valesca Felix, juf Suesan Chow
Prikichi B: juf Beate Gerretschen, juf Rian Loonen, juf Suesan Chow
Groep 0/1A: juf Dianne van Teunenbroek
Groep 1/2B: juf Karin Smit
Groep 1/2C: juf Myrthe Raats
Groep 3A: juf Lysanne van der Voort
Groep 3B: juf Sharenda van der Aalst
Groep 4A: juf Olivia Schoe en juf Roos Barros
Groep 4/5B: juf Birgitte Niessen
Groep 5A: juf Stephanie de Jong
Groep 6: juf Dunja Ringens
Groep 7: meester Remco Meijer
Groep 8: meester Marco Zegers

Sport & Spel coach: meester Matthijs Theeuwen
Remedial Teaching / invalleerkracht / ondersteuning: juf Cheryll Lim-Apo
Kangoeroeclub / Plusklas: juf Roos Barros
Time2Play: meester Matthijs Theeuwen, juf Roos Barros en juf Cheryll Lim-Apo
Zorgcoördinator: juf Marjolein Habets
Schoolleider: juf Claudia Baur
Directeur: Inge La Haye

Wij zijn inmiddels druk bezig om de kinderen in te delen en doen dit altijd zeer zorgvuldig en in overleg met de huidige leerkracht. Bij het indelen van de kinderen proberen we de individuele belangen van elk kind zo goed mogelijk te behartigen.

Zijn er in uw ogen zwaarwegende argumenten waar wij rekening mee dienen te houden, en u heeft dit nog niet laten weten, dan kunt u zich hiervoor rechtstreeks wenden tot de schoolleider: Claudia Baur (claudia@schakelaruba.com of 5871583)
Even voorstellen

Beste ouders/verzorgers,
Graag wil ik mezelf nog even voorstellen als peuterleidster van Prikichi A en B.
Mijn naam is Sue-San Chow, ik ben 28 jaar en ik ben hier op Aruba geboren.
Ik werk inmiddels 6 jaar met kinderen. Afgelopen jaren was ik werkzaam in Nederland bij DAK kindercentra en Crèche Hermelijntje. Sinds februari werk ik als leidster bij Prikichi A en B.
In mijn vrije tijd vind ik het leuk om creatief bezig te zijn. Als u nog vragen heeft kom maar gerust langs!
Ik kijk uit naar een fijn en goed schooljaar met de kinderen en met de ouders van Prikichi.
Groetjes,
Sue-San


Hallo allemaal,
Via deze weg stel ik mezelf graag even voor! Mijn naam is Lysanne van der Voort. Drie jaar geleden ben ik het avontuur aangegaan en op dit mooie eiland komen wonen. Vanaf komend schooljaar zal ik op Basisschool de Schakel werkzaam zijn in groep 3A. Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging en kijk er naar uit om jullie te ontmoeten.
In mijn vrije tijd ga ik graag zwemmen in de zee of wandelen door de natuur. Daarnaast krijg ik erg veel energie van lekker sporten, variatie daarin vind ik het leukst. Dit varieert in fietsen, hardlopen, beachtennissen en voetballen, als je maar plezier hebt in wat je doet!
Ik hoop er samen met de kinderen en hun ouders een leerzaam en vooral fijn schooljaar van te maken. Als u nog vragen heeft kom gerust een keertje langs in mijn klas!
Met vriendelijke groet,
Juf Lysanne 


Beste leerlingen en ouders,
Ik wil mezelf kort aan jullie voorstellen.
Ik ben Marco Zegers. Ik ben 30 jaar en ik zal volgend schooljaar de nieuwe meester worden van groep 8. Ik woon al 3 jaar op Aruba, waar ik eerder op een andere basisschool heb gewerkt. Mijn hobby's zijn: beachtennis, kitesurfen, reizen, muziek luisteren of films kijken vanuit mijn hangmat.
Ik heb er veel zin in om jullie volgend schooljaar te leren kennen en er samen met jullie een geweldig jaar van te maken. 
Tot volgend schooljaar, maar geniet eerst van jullie welverdiende zomervakantie.
Groet,
Marco 

Hallo allemaal,
Mijn naam is Matthijs Theeuwen. Ik ben 23 jaar en woon in Well (LB.). Ik studeer 12 juli af aan het CIOS in Arnhem als Buurt-, Onderwijs- en Sportmedewerker. Ik ben al 4½ jaar samen met mijn vriendin Donna. Omdat sport en bewegen mijn grootste hobby is wil ik er heel graag mijn werk van maken. Ik ben erg blij dat ik volgend schooljaar jullie collega mag zijn!
Met sportieve groet,
Matthijs Theeuwen. 


Vakantierooster 2018-2019
Zomervakantie - m aandag 9 juli t/m woensdag 15 augustus 2018
Oktobervakantie - maandag 1 oktober t/m vrijdag 5 oktober 2018
Kerstvakantie - maandag 17 december 2018 t/m vrijdag 4 januari 2019
Herdenking G.F. Croes (Dia di Betico) - vrijdag 25 januari 2019
Carnavalsvakantie - maandag 4 maart t/m vrijdag 8 maart 2019
Herdenking Vlag en Volkslied (Dia di Himno y Bandera) - maandag 18 maart 2019
Paasvakantie – Koningsdag – Arbeidsdag - donderdag 18 april t/m woensdag 1 mei 2019
Hemelvaartvakantie - donderdag 30 mei t/m vrijdag 31 mei 2019
Zomervakantie - maandag 8 juli t/m woensdag 14 augustus 2019
Groep 1/2 C
Bij ons in de klas zijn we bezig met thema ‘dieren’. De juf heeft verteld over haar kitten Chico en toen mochten wij ook spreekbeurten geven over onze lievelingsdieren.
We hebben echte dieren in de klas gehad zoals puppy’s, vissen en kittens. Er zijn ook kinderen die verteld hebben over hamsters, kippen en konijnen. Zo hebben we over deze dieren al heel veel geleerd, zoals wat ze eten en drinken, waar ze slapen, hoe oud ze kunnen worden en welke geluiden ze maken. We hebben nog een aantal spreekbeurten te gaan, benieuwd wat we nog allemaal te zien krijgen! 
Groep 3B
Groep 3 is bezig met de laatste kern van Veilig Leren Lezen. Het gaat over verhalen lezen en schrijven. Iedereen heeft een eigen verhaal bedacht bij een tekening van een astronaut die een nieuwe planeet heeft ontdekt. Hier zie je een aantal van die tekeningen en verhaaltjes. Als ze allemaal klaar zijn, hangen we ze op het raam bij onze klas zodat jullie ze kunnen lezen.
Ik ben astronaut Sophia en mijn planeet heet Snoepiesnoep-planeet. De meisjes die daar wonen hebben een haarband met snoepjes en de jongens hebben een pet van snoep. Ze dansen op een snoeppodium. Dat is helemaal wit, alleen met snoepjes. Ze zingen een snoepjesliedje. Ze zijn heel erg blij op de planeet. Ze hebben lippenstift van lollies. Ze hebben een snoepwinkel en je kan er ook speelgoed bij de snoepwinkel halen. Het is natuurlijk alleen maar snoepspeelgoed. Ik hou van mijn Snoepiesnoep-planeet!

Ik ben astronaut Xavi en mijn planeet heet Snoepplaneet. De straten zijn gemaakt van drop. De boomstam is gemaakt van wit en zwart ijs en de blaadjes zijn gemaakt van snoeppapier. Op de Snoepplaneet wonen de Snoepmannetjes. Ze zien eruit net als gekleurde dropjes. Er is een snoepmannetje dat snoep verkoopt. Hij pakt die bij de snoepjesrivier. De snoepmannetjes betalen hem met chocolademunten. De huizen zijn gemaakt van drop en lollies en snoepspekkies en het dak is van lekkere koek gemaakt. Er is een springkussen van kauwgom. Maar je mag het springkussen niet opeten. En het schoolplein is van gekleurde drop gemaakt. De Snoepmannetjes leven nog lang en gelukkig op de Snoepplaneet.

Ik ben astronaut Vince en mijn planeet heet Saturnus. Ik wil daar naar de voetbalwedstrijden kijken. Vandaag is de finale van de landen die gaan winnen. Het beste land ter wereld is Spanje. Alle voetballers vliegen met een raket naar mijn planeet toe. Daar trainen ze op een ASA veld. Als de finale begint, dan is het een strijd. Het wordt heel spannend op de planeet!
Verder hebben we hard gewerkt aan een heel mooi cadeau voor onze lieve papa’s. Wij wensen hun allemaal een hele fijne Vaderdag toe !!!
Groep 5
Oppervlakte/omtrek
Op een oppervlakte kan je ZITTEN en een omtrek niet. Dus als je op je tafel zit dat zit je op de oppervlakte en als je een draadje er omheen legt is dat de omtrek. Groep 5 gaat het nu echt niet meer vergeten! (zie foto)
Onze leesmoeders
Dit jaar heeft groep 5 flink wat trouwe leesmoeders gehad op de woensdagochtend. Om ze te bedanken heeft elk leesgroepje een mooie tekening en nog een paar lieve woorden voor ze bedacht. Dank jullie wel!

Het leescircuit was leuk . Jammer, het is het voorbij. Ik heb geleerd rustig te lezen.
Luc
 
Leescircuit is in groepjes werken met je AVI niveau. Er waren verschillende boeken die je moest lezen. Door de moeders hebben we beter leren lezen, ik vind dat de moedes het super goed hebben gedaan! Bedankt Debby, Ingrid, Marjolein, Angela en Kaye! Als laatste hebben we een tekening gegeven en juffrouw had nog iets voor ze!
Zoe S
 
We zijn de moeder dankbaar, we hebben leuk genoten en ze hebben ons geholpen beter te lezen. Soms was het wel saai maar leescircuit helpt bij het lezen van de klas daarom hebben wij de moeders beloond met een mooie tekening. Leescircuit is eigenlijk heel goed als je sneller wil gaan lezen.
Noor P
Omdat ik in het Avi uit groepje zat, heb ik puzzels moeten maken. Mijn moeder was onze hulp dat was fijn want ze hielp ons goed als we het moeilijk vonden. Heel erg bedankt daarvoor.
Noor L

Het leescircuit was heel leuk en er waren hele leuke boeken dit jaar. De moeders waren heel erg aardig.
Kiki

Alle moeders, dank je wel voor het lezen. En dan heb ik het tegen alle moeders. Ik hoop dat jullie hety leuk vonden. Ik vond het ook leuk. Want we kletste meer dan te lezen. Dank je wel!
Daan

We hadden lol in ons groepje, soms ruzie en we lazen vaak in ons Avi uit boekje. Jammer dat de moeder van Noor L weg moest en bij een ander groepje moest helpen.
Kees
De moeders zijn heel aardig en helpen je als je een woord niet kan uitspreken. Het is heel gezellig.
Sophie B.

We hebben veel leuke boeken gelezen. Maar een boek was niet zo leuk! Namelijk Meester Moppermans! Er was wel een leuk boek. EN dat was Meester is weg!
Jacey

Leescircuit was heel leuk dit jaar. Veel mamma's kwamen helpen, dank je wel! Het leukste boek was Meester Moppermans. Het was heel dik.
Skyler 
Maandkalender
Stichting Onderwijs Combina
Stichting Onderwijs Combina
  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College