Nieuwsbrief 5

13 oktober 2017
 
Schoolfotograaf
Op 16, 17 en 18 oktober komt de schoolfotograaf op school foto's maken.

Volgens het onderstaande schema komen de groepen aan de beurt:

Maandag 16 oktober 2017:
groep 1/2A - juf Karin
Prikichi A - juf Amber en juf Valesca
Prikichi B - juf Rian en juf Beate
groep 8 - meester Niek

Dinsdag 17 oktober 2017:
groep 1/2B - juf Dianne
groep 3B - juf Sharenda
groep 3A - juf Marijke
groep 4 - juf Dunja
groep 5/6 - juf Stephanie

Woensdag 18 oktober 2017:
groep 1/2C - juf Myrthe
groep 7 - meester Remco
groep 6 - juf Birgitte
groep 5 - juf Olivia en juf Roos
Nieuws
Kinderboekenweek
V andaag is de Kinderboekenweek op onze school officieel gestart. De leerkrachten hebben opgetreden voor de kinderen tijdens het eerste Schakelspektakel.
Schakelspektakel
 Drie keer per jaar treden de groepen op in de gymzaal. Elke groep laat een dans, lied, muziekstuk of toneelstuk zien. Andere groepen presenteren het Schakelspektakel.
Als de groep van uw kind aan de beurt is, krijgt u van ons een uitnodiging om te komen kijken in de gymzaal. In de kalender onderaan deze nieuwsbrief ziet u wanneer er een Schakelspektakel gepland is. (Let op: het Schakelspektakel van 27 oktober is verplaatst naar 3 november!)
Bibliotheek
In onze bibliotheek zijn we nog op zoek naar een ouder die op maandag- en dinsdagochtend van 7.45 - 10.00 uur ons biebteam wil komen versterken.
Is dit iets voor u? Stuur dan een mailtje naar tamara@schakelaruba.com
Klankbordbijeenkomst
Wij nodigen u graag uit voor de eerste klankbordbijeenkomst op 17 oktober aanstaande. Deze avond zal zijn van 19.30 uur tot 20.30 uur in het lokaal van groep 8. De bijeenkomst zal in het teken staan van de vernieuwde rapporten en Cito. De avond is facultatief en voor ouders die graag over dit onderwerp mee willen praten of vragen willen stellen. We zullen kort iets uitleggen over de veranderingen (waarom 2 i.p.v. 3 rapporten, de cijferlijsten en de Cito-toetsen). Daarna is er gelegenheid tot het stellen van vragen en vinden wij het fijn om feedback te mogen ontvangen op de eerste zichtbare veranderingen zoals de nieuwjaarsreceptie en de oudervertelgesprekken.  
Pokemonkaarten
 Het spelen met Pokemonkaarten is erg populair op school.
Sommige kinderen hebben een knikkerspel verbonden aan het ruilen van Pokemonkaarten, dus kinderen knikkeren voor Pokemonkaarten. Wij merken tijdens het surveilleren in de pauzes dat de jongere kinderen de consequenties van het inzetten van een eigen Pokemonkaart nog niet goed kunnen overzien (zij kunnen dus een kaart verliezen en krijgen er geen terug!) en hebben daarom het volgende afgesproken: 

In de groepen 1 t/m 4 zijn Pokemonkaarten toegestaan, onderling ruilen ook, zij mogen niet knikkeren voor Pokemonkaarten.
In de groepen 5 t/m 8 zijn Pokemonkaarten en het knikkerspel hiermee toegestaan.
Toetsinkijkmiddag
Elke periode kunnen de ouders van groep 3 t/m 8 de resultaten van hun kind inkijken op de toetsinkijkmiddag. De eerste toetsinkijkmiddag is aanstaande donderdag 19 oktober, direct na school (13.15 - 13.45 uur). Als er een toetsinkijkmiddag is, ontvangt u hierover van ons een email.
Deze middag is niet bedoeld voor individuele gesprekken met de leerkracht. Heeft u een vraag aan de leerkracht, dan kunt u altijd een afspraak met hem of haar maken.
Parkeren
Happy Rental heeft bij ons aangegeven dat zij overlast ondervinden van ouders die op hun parkeerplaatsen parkeren bij het brengen en ophalen van kinderen. Deze parkeerplaatsen zijn bestemd voor hun klanten en medewerkers. Op hun verzoek vragen wij u geen gebruik te maken van deze parkeerplaatsen.
Groep 1/2B
Deze week hebben we een begin gemaakt met het nieuwe thema “bang”.
Door het voelen van kleine griezelige insecten in de voeldoos werden de kinderen geprikkeld om te vertellen over hun gevoelens.

In de kring hebben we gepraat over bang zijn. Het is gebleken dat wij bang zijn voor;
krokodillen, monsters, dino’s, slangen, skeletten, haaien, wespen, vliegen, onweer, geluiden in het donker en zelfs van schildpadden!

Maar …………………er zijn ook hele stoere kinderen die “ nergens” bang voor zijn.

Het boek "De moedhoed” staat centraal. In dit verhaal vouwt opa een hoed van een krant, die de angsten van Mees weghaalt.

De komende weken doen we verschillende activiteiten ter voorbereiding van een aantal spannende gebeurtenissen, zoals het Schakelspektakel waar we jullie gaan verrassen met een dans, een creadag en als afsluiting “De avond van het boek”. 
Groep 6
In groep 6 zijn we met het thema van Kinderboekenweek begonnen

Griezelen, gruwelijk eng”!

De kinderen hebben in groepjes hun eigen griezelverhaal geschreven.

Lees en huiver!!
Het verborgen kasteel

Storm werd wakker. Hij was al veel te laat. Hij kleedde zich snel aan, pakte zijn tas in en fietste snel naar school. School vond hij leuk. Hij zag zijn vrienden al staan. De bel ging net. Hij rende de klas in en de les begon net. Toen de school voorbij was spraken ze af in het bos. En ze zeiden “wie er als laatste is is een gebakken ei”. Finn stond aan kop en Storm werd een gebakken ei. Ze kwamen aan in het bos. Ze zagen twee mannen verdacht praten. Ze liepen een heel stuk. Nog steeds achtervolgden ze de mannen. Uiteindelijk kwamen ze bij een kasteel. Ze liepen heel vreemd om het kasteel heen. Aan de achterkant van het kasteel stopten ze. Daar voerden ze het wachtwoord in en ze gingen naar binnen. Ze sloegen de deur dicht. Ze waren te laat om naar binnen te gaan. Ze zagen boven een raam open staan. Gelukkig was Finn zo avontuurlijk om een touw mee te nemen. Bij het raam was een haak en Storm pakte het touw en gooide het erover heen. Ze klommen door het raam. Het raam viel dicht. Ze hoorden de mannen praten en zagen ze naar buiten lopen. Ze braken het raam open en klommen via het touw naar buiten. Ze gingen achter de mannen aan. De mannen zeiden: "We hebben 3 kinderen ontvoerd en ze zitten vast". Ze zagen het kenteken en belden de politie. Uiteindelijk kwamen de dieven vast te zitten.
The end
Storm, Boaz en Finn
De zeemeerminnen

Er waren eens tweelingzussen en die heetten Ember en Amber. Ze waren op schoolreisje naar het strand. Ze gingen in de zee nadat ze een cupcake gegeten hadden. Ze kregen opeens een zeemeerminnenstaart. Toen kwam er een zeemonster en trok de zussen mee in de diepte. Ze kwamen los en zwommen zo snel mogelijk naar boven maar….. ze waren niet snel genoeg en het zeemonster pakte hen en bracht hen naar de diepte en stopten ze in een kooi. Net op dat moment zagen ze iets glinsteren. Het was een heel oud boek. Er was een gaatje in de kooi en hun handen pasten er net door. Ze pakten het boek. Ze dachten allebei wat is hier bijzonder aan maar….Amber wachtte even en zei: “Laten we het afstoffen” en ploep: er kwamen glitters vanaf en ze maakten het open. Er stond in hoe ze uit de kooi konden komen. Ze kwamen uit de kooi en ontmoetten een zeehond en een schildpad en die wezen hen naar het strand. Ze kwamen erachter dat ze met dieren konden praten. De schoolbus was al weg en ze waren alleen. Het werd nacht en er kwamen monsters uit de grond. Ze verstopten zich in het wc hokje. Ze wachtten totdat het ochtend werd en de monsters verdwenen.
Ze leefden nog lang en gelukkig met hun geheim.
The end.
Melis en Amber
Time2Play
Yoga for kids is cool !
Vanaf dinsdag 24 oktober biedt Time 2 Play Yoga lessen aan voor iedereen vanaf 7 tot 12 jaar!

Deze lessen worden gegeven door een gecertificeerd yoga-docente en vinden plaats in onze gymzaal tussen 16.00 en 17.00 uur.
De kosten zijn Afl 60,- voor 6 lessen.
Zit uw kind al op Time 2 Play, dan worden deze lessen gratis aangeboden.

Dinsdag 17 oktober is er een gratis proefles en dinsdag 24 oktober starten we dan echt.
Besluit uw kind dat hij/zij graag met de lessen meedoet dan kunt u hem/haar opgeven door een mailtje te sturen aan Meester Jimmy: Jimmy@schakelaruba.com
Gezonde traktatieDylan uit groep 1/2B werd 3 oktober 5 jaar en trakteerde op deze heerlijke piratenbananen!

Gefeliciteerd Dylan !
Maandkalender
Stichting Onderwijs Combina
  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College