Nieuwsbrief 9

8 december 2017
 
Sinterklaas
Afgelopen dinsdag bezochten Sinterklaas en zijn pieten onze school. Hij ging op bezoek bij Prikichi en de groepen 1 t/m 8. In de groepen 5-6 t/m 8 hebben de kinderen de meest prachtige surprises gemaakt.
Kerst
Kerstdiner

Op donderdag 14 december vieren we het jaarlijkse kerstdiner.
Vanaf 18.00 uur verzamelen we op het plein waarna we om 18.15 starten met een gezamenlijke opening op het plein. Dit jaar is er een kinderkoor dat voor ons zal gaan zingen. Dit is ook het moment om foto’s te maken van uw kinderen. 

Van 18.30 tot 19.30 is het diner in de klas. U kunt zelf onder het genot van een klein hapje en drankje wachten onder de gazebo. Om 19.30 kunt u uw kind ophalen bij het lokaal. We sluiten de avond weer gezamenlijk af met muziek op het plein. Om 20.00 is de avond afgelopen.

Er hangen lijsten op het witte bord bij de deur van de groep van uw kind. Hierop kunt u zich inschrijven voor uw bijdrage aan het kerstdiner. Het eten kan tussen 18.00 en 18.15 uur in de klas gezet worden.
 
Dit jaar zal de kerstviering weer in het teken staan van een goed doel. Deze keer is het de Sister Regina school in St. Maarten. Na orkaan Irma is deze school in wederopbouw. Het geld dat wij inzamelen zal o.a. worden gebruikt voor restauratie van het dak van de school en/of schoolspullen. In de kerstvakantie vliegt Juf Beate naar Sint Maarten en zal zij langsgaan bij de school. 

We maken er samen weer een gezellige avond van!
Mochten er vragen zijn, dan kunt u altijd even binnenlopen bij de leerkracht van uw kind.
Schakelraad
Verschil tussen huiswerkbegeleiding en bijles

Tijdens de laatste vergadering van de Schakelraad is de vraag gekomen over huiswerkbegeleiding. Hieronder geven wij een korte uitleg over huiswerkbegeleiding en bijles.

Huiswerkbegeleiding
Tijdens huiswerkbegeleiding maakt uw kind zijn of haar huiswerk. Wij controleren of het maakwerk gemaakt is en bieden ondersteuning bij vragen over het huiswerk. Daarnaast richten we ons bij de huiswerkbegeleiding ook op het plannen en op studievaardigheden. Huiswerkbegeleiding bieden wij op de Schakel aan bij Time 2 Play.

Bijles
Bij bijles krijgt uw kind een (half) uur 1-op-1-begeleiding voor een specifiek vak waar hij of zij moeite mee heeft. Meestal gaat het om één vak of om een bepaald onderdeel van bijvoorbeeld rekenen, taal, spelling of begrijpend lezen. Tijdens de bijles wordt de lesstof uit het boek herhaald en extra ingeoefend. Dit gebeurt in het tempo van uw kind! Uw kind krijgt individuele uitleg en ondersteuning, waardoor de lesstof alsnog eigen wordt gemaakt. Zo wordt voorkomen dat er hiaten in kennis en vaardigheden ontstaan. Bijles wordt niet gegeven op De Schakel. Wilt u bijles voor uw zoon of dochter dan kunt u bij juf Marjolein contactgegevens opvragen van bij ons bekende instanties die bijles verzorgen. 
Groep 1/2A
'O kom er eens kijken, wat je in ons klasje ziet..'.

De afgelopen weken zijn we druk geweest met het thema Sinterklaas. We hebben samen lief gespeeld en veel mooie werkjes gemaakt. Zelfs toen Rommel Piet in onze klas was geweest, hebben we alles netjes opgeruimd.

Ook hebben we het Sinterklaasjournaal gemaakt in onze klas. Benieuwd?
Kijk op de Facebookpagina van De Schakel of klik op onderstaande link. 

Groep 8
De feestdagen zijn weer aangebroken in groep 8. Hieronder vertellen een aantal kinderen over onze Sinterklaasviering en de kerst.
 
Julie: We hadden 5 december surprises. Als je een challenge won, mocht je jouw surprise pakken. Isabella had mij. Ik vond het een leuk cadeau.
 
Teun: Mijn surprise was heel mooi. Maar ik moest hem helemaal slopen, omdat het cadeau middenin zat. Ik had een vliegtuig. Tijdens de challenge deden we de not-my-arm-challenge en kreeg ik water op me en kreeg ik een natte broek.
 
Daki: Bij de surprise ging ik een challenge doen (not-my-arm-challenge) en EEN PERSOON heeft op mijn broek water gedaan. En ik vond het leuk.
 
Elysle: Meester is heel creatief en op 5 december had hij allemaal challenges gedaan. Als we die challenges hadden gewonnen, dan mocht je je surprise openmaken. Gelukkig had ik zelf geen babyfood challenge, want dat is niet zo lekker. En 7 december bij crea hebben we kerstversiering gemaakt.
 
Mathijs: Ik had de mooiste surprise van de hele klas en ik was heel blij met mijn cadeaus. De klas is mooi gedecoreerd voor de kerst.
 
Isabella: Ik ga met Nicolai en andere mensen uit andere klassen oefenen voor het kerstkoor. Donderdag 14 december gaan die mensen liedjes zingen. 
Maandkalender
Stichting Onderwijs Combina
  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College