Nieuwsbrief 4

3 november 2017
Team
Spaans
Mevrouw Tweeboom was de eerste weken van dit schooljaar afwezig in verband met zorgverlof. In de loop van volgende week zal zij haar werkzaamheden weer oppakken en de lessen Spaans gaan verzorgen in leerjaar 1 t/m 3 en mavo 4.
Zorgcoördinator
Inmiddels is ook onze nieuwe zorgcoördinator op Aruba gearriveerd. Cherida Tai a Pin begeleidt in haar functie de trajecten van leerlingen met een zorgvraag die niet alleen door de mentor en docent(en) kunnen worden opgelost. Daarnaast coördineert zij het zorgbeleid van school.
Interact Club
Ik wil u graag aan de Interact Club van Aruba voorstellen. De Interact Club van Aruba is een jongerenclub gesponsord door de Rotary. Kinderen kunnen deelnemen vanaf de tweede klas tot en met de zesde klas op het Schakel College.

In de Interact organiseren wij sociale projecten voor de gemeenschap in Aruba en ook projecten om een internationaal probleem op te lossen. De Interact werd vorig jaar opgericht door Rotary Club van Aruba.
Dit is ons 2 e jaar. Sindsdien hebben we allerlei projecten georganiseerd en geholpen met andere projecten. Afgelopen week hebben we ons eerste project van de schooljaar gedaan, dit was een project dat plaats vond op school. We gaven presentaties aan alle klassen op het Schakel College over de ziekte “Polio” en het project van Rotary International om Polio te bestrijden, “End Polio.”

We zijn nu bezig met ons volgende project voor Thanksgiving. Dit project is gefocust op de zwervers in Aruba. Hiermee willen we Thanksgiving emmers vullen met benodigdheden voor de zwervers. Hiermee kunt u ons ook helpen. De benodigdheden voor de emmers zijn o.a zeep, ingeblikt voedsel, voedsel dat lang houdbaar is, wipes, water, tandenborstel en tandenpasta. Vanaf woensdag 8 november tot 23 november is het mogelijk om u bijdrage aan producten in te leveren bij de Interact stand in de buurt van de administratie. Namens de Interact willen wij u alvast bedanken voor u bijdrage!

Max Manichand
President van de Interact Club of Aruba
Haunted House
Afgelopen vrijdag vierden we Halloween met een zeer succesvol Haunted House! Complimenten voor de leerlingenraad, leerlingen en teamleden en dank aan iedereen die hieraan heeft bijgedragen!
Land Art Dag Schakel College 2017
In de jaren zestig van de twintigste eeuw brachten kunstenaars als Robert Smithson en Andy Goldsworthy veranderingen aan in het landschap door het graven van grachten en kuilen, het maken van ophopingen en heuvels en het geordend storten van grote keien in meertjes en poelen. Zij wilden daarmee de menselijke aanwezigheid en de veranderlust van de mens in de natuur uitdrukken. Deze vorm van kunst wordt landschapskunst of Land Art genoemd.
Op donderdagochtend 26 oktober jl. bouwden onze leerlingen hun eigen landschapskunst aan het strand bij Natural Bridge. In de lessen CKV hieraan voorafgaand maakten zij schetsen van het object inclusief de afmetingen en de te gebruiken materialen. De docenten kozen zes ontwerpen uit op basis van originaliteit en, niet onbelangrijk, uitvoerbaarheid.
 
Ongeveer twee uur werkten de leerlingen in gemengde groepen van zowel eerste- als tweedeklassers hard, vol enthousiasme en oog voor detail aan de kunstwerken. En je kunt niet anders zeggen dan dat het resultaat er naar is. Ga binnenkort zeker een keer kijken naar de salamander, de piramide, de dolfijn, het slakkenhuis, de schildpad en de kronkel.
Ad Rekkers en Stefan van der Kist
Musical Rent
Vandaag, na afloop van alle schoolexamens en proefwerken, gaan we met klas 4, 5 en 6 naar de musical Rent kijken. het kader van CKV (Culturele Kunstzinnige Vorming) willen we onze leerlingen de kans om dit hoogstaand stukje cultuur te zien niet laten mislopen.

De musical is een Amerikaanse rockmusical en wordt gespeeld in Cas Di Cultura. Het stuk is gebaseerd op de opera La bohème van Giacomo Puccini.
Geconfronteerd met armoede, creativiteit, relaties, verslaving en verlies, probeert een groep jonge kunstenaars, ieder op eigen wijze, de essentie van het leven te vatten in beeld, woorden en muziek.
Belangrijke data
Inhaalmiddag
vrijdag 10 november 15.00 uur: inhalen gemiste toetsen
Ouderavond examenklassen
woensdag 15 november: Informatieavond over het verloop van het examenjaar en de voorbereidingen voor aanmelding vervolgopleidingen
1ste rapport
Het eerste perioderapport wordt uitgereikt op vrijdag 1 december aan de leerlingen. Alle ouders ontvangen eind november een uitnodiging van de mentoren voor een rapportgesprek. De meeste gesprekken zullen plaatsvinden in de week van 4-8 december. Op woensdagavond 13 december zijn de vakdocenten beschikbaar voor een gesprek. Deze afspraken plannen wij in. Tijdens het rapportgesprek met de mentor kunt u aangeven welke vakdocenten u wenst te spreken.
Stichting Onderwijs Combina
  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College