Nieuwsbrief 5

15 december 2017
Kerstsfeer op school
Kerstdiner
Gisteravond genoten we met alle leerlingen en het team van het jaarlijkse traditionele kerstdiner. Iedereen zag er geweldig uit en de sfeer en het eten was uitstekend.
Gezamenlijke activiteitenochtend
In de ochtend werden er gezellige activiteiten georganiseerd
kerstdoel
Deze kerst steunen we het Rode Kruis Aruba. Zij verzorgen kerstpakketten met levensmiddelen voor armlastige gezinnen op het eiland.

Naast de kerstpakketten schenken we ook materiële goederen:
- kleding voor volwassenen, baby’s, kinderen en tieners
- artikelen voor de dagelijkse hygiëne
- cadeautjes voor kinderen

Vandaag is alles mooi ingepakt en zijn een aantal leerlingen de pakketten persoonlijk gaan afleveren bij de gezinnen. Wij willen u hartelijk danken voor uw gulle en warme bijdrage!
Mediawijsheid
Media kan van grote invloed zijn op de ontwikkeling en het welbevinden van jongeren. Het medialandschap is continu in beweging het is belangrijk dat jongeren naar een kritisch, bewust en actief gebruik van media begeleid worden. Alle leerlingen van klas 1-3 namen afgelopen dinsdag deel aan een voorlichting omtrent mediawijsheid. Zij zijn binnen hun eigen klas aangespoord worden om na te denken over hoe je op een verantwoorde en veilige manier internet en (sociale) media kan gebruiken.
Aquathlon
Afgelopen zaterdag namen onze leerlingen:Tame, Kian, Lars, Stijn, Maxime, Sufi, Nila, Sean, Alan en Lucas deel aan de aquathlon. De duo's Tame, Kian, Lars en Stijn vielen in de prijzen!
Cambridge examens
Op zaterdag 9 december namen 12 leerlingen uit leerjaar 4 en 5  deel aan de Cambridge examens op onze school. De examens werden afgenomen door twee examinatoren van The Language Academy (TLA) in Ft. Lauderdale uit Florida. Het was weer een spannende dag. Over enkele weken ontvangen we de resultaten. We hopen op een mooi resultaat!
Belangrijke data
Eerste schooldag in het nieuwe jaar
Maandag 8 januari 2018
Dia di Bettico
De school is gesloten op donderdag 25 januari
Proefwerkweek
maandag 29 januari t/m vrijdag 2 februari
Schoolexamens 2de periode
Schoolexamens 2e periode: woensdag 24 januari, vrijdag 26 januari en maandag 29 januari t/m vrijdag 2 februari.
Hele fijne feestdagen en een goed begin van 2018!
Stichting Onderwijs Combina
  • Peutergroep Prikichi
  • Basisschool de Schakel
  • Time 2 Play
  • Schakel College