FBkunskapsnyckeln  
Like us on Facebook
         
                    
GOTT NYTT ÅR!
                       Numerologiskt Nyhetsbrev nr 1. 2016
              Vi säger välkommen till årets Numerologiska energi 9!

         2016 ETT ÅR AV UPPVAKNANDE!
                  Vi står inför ett mycket spännande år där varje uttryck sätter spår i framtiden.
Välkommen till KunskapsNyckelns Numerologiska Nyhetsbrev!
Återigen möter vi ett nytt år med nya energier. Detta år energi 9.
9an är Dåtid, Nutid och Framtid!
Dåtid: sista året i en hel epicykel. 
Nutid: Det är lite av nu eller aldrig, allt eller inget NU! 
Framtid: allt vad vi gör i år kommer att påverka inte bara nästa år utan en hel epicykel.
Dags att verkligen tänka till: Hur vill du ha världen? 
2016 är inget år för omedvetenhet, inget år för feghet, inget år för "det har fungerat förr, det fungerar nu också" och inget år för ett agerande ur ett backspegelperspektiv. Låter som ett kravfullt år! Ja, kanske är det just det som är mest spännande med 2016. Att kraven på oss ökar så att vi också blir mer medvetna och slutar att vara medberoende till inte-så-lämpliga-representanter-för-samhället och inte heller fortsätter att vara medberoende till de-lämpliga-representanterna-för-samhället utan att vi blir medskapare ! Hurra! Det är 2000-talets egen melodi! Allt som har passerat bäst-före-datum eller som inte längre tjänar ett framstegsvänligt syfte, kommer utan tvivel att försvinna.
 
Hur kommer dessa förändringar att mottagas? Jo, det kommer att bli lite dragkamp här och var, vill jag lova. De som vill att det gamla ska vara kvar på ena sidan och de som vill ha det nya på andra sidan och så har vi publiken som står runt omkring, som inte alls vet vad de tycker. De kanske tycker att "må, bästa lag vinna". Men den attityden kommer inte att fungera så bra. För då kommer de på efterkälken. I år öppnar Universum upp för varje enskild individ att ta makt och kontroll över sina angelägenheter. Hur kommer det att se ut? Får vi se en hel hord av egoister som bara ska ha och ska ha? Nej, det tror jag inte, för det kommer nämligen inte att leda någonstans. Med 9an vid rodret kommer allt som händer att kryddas av den sötaste och mäktigaste av alla dofter, nämligen den altruistiska kärleken.  Så återigen, vi behöver mod! Mod att kärleksfullt bejaka förändring, att kärleksfullt släppa taget om det som inte längre fungerar, att kärleksfullt planera för en framtid som är inkluderande av de goda idealen! 2016 med 9an som härförare menar att det krävs mod att se verkligheten som den verkligen är, mod att se igenom illusioner, mod att se framåt, att hämta kraft och energi från framtiden inte från dåtiden. Att ha mod att våga vara i ett tillstånd av att inte veta exakt hur saker och ting kommer att utvecklas, att vara i ett ingenmansland under en period, att ha modet att våga tro på sin magkänsla och modet att tro på sin egen inre ideologi och sina ideal och ha modet att agera på en vision, eller flera. Så spännande, så utmanande! 
Mycket handlar om MOD under 2016! Mod att avsluta, mod att släppa taget, mod att vara kärleksfull, mod att vara generös, mod att vidta mått och steg när vi ser att något faktiskt har spelat ut sin roll. Det är nu, allt eller inget, och vi kan inte välja mellan gammalt och nytt, för det är Nytt som gäller. Så Framtiden är Nu, trots att vi är i ett avslutningsår. Det som händer i år, hur vi agerar sätter prägel inte bara på nästa år, som är ett år 1, utan på hela den nya epicykeln.
Magikern

Håll utkik efter framtidens ledare, framtidens visioner, framtidens ideologier!
Framtidens ledare "föds" under 2016. Lyssna till dem. Noga! Framtidens ledare behöver inte nödvändigtvis vara i personlig form utan lika gärna som grupp eller i idéform. En vision, en visionär. Det är här vi känner igen de nya ledarna. Utifrån deras visioner. Allt praktiskt, konkret kan vi lämna därhän, det kommer ändå inte att gå som vi tänkt oss. Framtidens ledare leder med sina visioner. Hur ser de ut? Återigen, syna noga! Vi kommer fortfarande att förföras av ledare som säger sig kunna fixa allt, fixa oss, fixa orättvisor, fixa välstånd och det gamla kära överkompenserade och begränsande trygghetsfixet. Men 2000-talets energi har ingen plats för enskilda fixare, stora ledare eller stora institutioner eller organisationer som fixar saker och ting till och för oss. Det fungerar inte längre, Så låt oss inte hindra historiens gång, utan mer och mer börja ta egna initiativ. Civil olydnad! Vilken typisk 1900-tals term! En term som indikerar att någon som är högt uppsatt vet bättre än en enskild person/grupp! Visst kan det vara så men lika väl inte! Framtidens ledare är under 2000-talet vi själva! Var och en av oss!
 
Numerologiskt vibrerar ordet Ledare av 9! 27/9 närmare bestämt! Titta, här hittar vi 2an som i 2000-talet, vi hittar 7an som står för andlighet, eller kanske vi ska säga medvetenhet och det mynnar ut i den altruistiska 9an.
 
Nu på 2000-talet är det verkligen dags för varje individ att forma sin egen verklighet. Att ta ansvar! Att ta initiativ! Att ha mod och framförallt medvetenhet om vad det är man gör och dess konsekvenser. Vi har redan sett tecken på det. För att ta ett exempel; när människor från krigshärjade länder strömmade in i Sverige var det många som på eget initiativ och med egna och insamlade medel gjorde stora insatser för att hjälpa till. Minns också de stora organisationerna som inte alltid var så glada över detta eftersom det ju kunde skapa mer kaos än det redan var! Erbjudanden om husrum godkändes inte, krav på totalt ovidkommande materiella saker krävdes, vilket gjorde att många människors initiativ hamnade i deras egen frustration.
 Ljuva desperata och omedvetna argument! Kejsarens gamla kläder!

Kejsarens gamla kläder!
Den fina gamla sedelärande sagan av H.C. Andersen om Kejsarens nya kläder kan på ett litet nytt sätt appliceras på alla händelser i år. Framförallt på januari som är en 1månad i ett 9 år. Januari är en 10/1 Universell månad 2016 och innebär Ny Början! - perfekt för den första månaden i ett nytt år med nya energier! Nu har vi alla kraftfulla möjligheter att plantera de frön vi vill se växa och förbereda för de förändringar som vi anser nödvändiga. Det som är mest nödvändigt dock - eftersom varje månads energi alltid är underordnad årets - är att använda våra realistiska ögon när vi synar våra betraktelsesätt och handlingsmönster och förstår, med 9ans kompromisslösa energier i syfte att avsluta, att vi inte kan använda gamla verktyg för tidens utmaningar och nyskapelser. Att vi inte skapar lycka och välstånd med trångsynta och gamla beprövade system och lösningar.  Så vaksamhet, gott folk! Vaksamhet! Är det som presenteras bara något förbrukat som är paketerat i nytt omslag? Vilka är  konsekvenserna? 

Förändringsår med väntan!
Åh, vilket spännande år! I Numerologin betraktar vi år 9, år 1 och år 5 som de största förändringsåren där 9 och 1 betraktas som en enhet eftersom de representerar Avslut respektive Ny Början. Under ett år 9 får vi ofta vänta på resultat, vänta på förändring och ofta, ofta befinner vi oss i ett ingenmansland. Kan kännas konstigt och främmande, men vilka möjligheter! Tänk hela världen som i ett ingenmansland, där ingenting längre fungerar utifrån det som är vedertaget. En hel värld där alla under en period håller andan, står stilla, gör ingenting, bara inväntar och låter tankarna vandra och finna kreativa nya lösningar. Tänk så underbart att vi under de formerna kan skapa det utrymme vi behöver för att verkligen se och förstå, ett utrymme för att plantera kärleksfulla frön som växer sig starka under år 1 och som vi kan skörda under hela den följande epicykeln och alla andra därefter.  Vad som oftast upplevs som svårast under ett år 9 är just detta, att mycket försvinner, tas bort, tas ifrån en och ingenting, absolut ingenting ersätter det - omedelbart. Vi har ju för vana att ofördröjligen ersätta saker och ting. Men nu går det inte och andemeningen är naturligtvis att vi ska hinna tänka efter, känna efter och att vara i limbo ett tag, utan att få panik eller agera prematurt.  Ett harmoniskt, kärleksfullt och vackert tillstånd där vi skapar ett inre utrymme där vi med klokhet och eftertänksamhet lägger planer för en framtid vi aldrig tidigare skådat!
 
Altruism och Tacksamhet
Kanske verkar det vara en mycket komplicerad och motsägelsefull energi vi har att agera på under 2016. Från avslut till altruism. Men faktiskt! Energi 9 är den mest kärleksfulla energin av alla tal i Numerologin. Den uppmuntrar till det vi kallar osjälviska och oegennyttiga handlingar. Vi som vet hur attraktionslagen fungerar vet ju mycket väl att det egentligen inte finns något som är osjälviskt eller oegennyttigt! Att källan till allt vi tänker, gör och agerar på stämmer ur vår längtan efter fulländning. Känslan av fullkomlighet, perfektion och perfekt harmoni kommer ju ur vår intelligenta kunskap om givandets och tagandets förhållande. Precis som vår intelligenta och medkännande 9 lär oss.  Att ge från hjärtat, att göra insatser för andra gör oss lyckliga och tillfreds med oss själva.  Att vara till för någon annan, att verka för något som är större än oss själva, är ett möte med det djupaste och finaste inom oss själva; vårt altruistiska jag!
 
2016 kommer att bjuda in många andliga ledare, både kända och okända, från alla slags religioner och trosåskådningar för att lägga grunden för ett samförstånd över religionsgränser. De andliga ledarna kommer naturligtvis att vilja se mer andlighet i världen som en lösning på alla problem och som bas för nyskapande. Politiker kommer att vilja se sina lösningar, konstnärer sina och listan kan göras hur lång som helst. Med Numerologin som vår reskompis och kompass vet vi att den är ett uttryck för de universella lagar som råder. Utan tvekan kommer 2016 att se framtidens ljus sakta stiga upp i horisonten och det är vi, var och en av oss, som måste utforma det ljuset. Var och en av oss! Vad betyder det? Jo, att vi kommer att se miljoners miljoners olika sätt att betrakta, hantera och agera på vår Nutid. Och ja! 2000-talet handlar om samarbete, om "den andra" i motsats till ett starkt jagfokuserat intresse. Men vi är och förblir individer med individuella livsmål, upptäckter och lärande. Må detta år 9  leda till att vi blir så trygga i vår egen övertygelse att vi lämnar alla andra i fred, om vi inte kan ses i just fred! Må detta år 9 leda till en större ödmjukhet för våra lik- och olikheter. Må detta år slipa bort elaka och illvilliga tendenser, där människors frihet begränsas och där människor utnyttjas.
Må 2016 lysa med sitt underbara, glittrande, kärleksfulla, ödmjuka och tacksamma ljus över oss alla för ett Nytt Tidevarv i Kärlek Utan Gränser!
 
För 2016
Jag önskar för oss alla ett fantastiskt avslutande år där vi möter världen med ett stort, kärleksfullt leende och ödmjukt och kärleksfullt omfamnar Livet!
Ingrid Berndtson
KunskapsNyckeln

Dessa är universella energier som påverkar universella och världsliga frågor och som därför berör oss kollektivt i mer eller mindre grad. Hur vi förstår och hur vi använder oss av dessa energier beror på de personliga numeriska vibrationerna, t.ex. Livsvägen och på vilket Personligt år vi är inne i.