Met trots presenteren wij de 6e Corona-special! Deze special zit ook weer boordevol met nieuws, inspirerende voorbeelden en leuke ideeën. Ter gelegenheid van de meivakantie hebben we een aantal extra interessante items toegevoegd. Lees bijvoorbeeld het artikel ’Na 4 weken explodeerde ik’ van Saskia Schepers of maak je kinderen blij met het gratis doeboek ‘Blijf in uw kot’ (ja, inderdaad uit België en van harte aanbevolen door Leo Bormans). En mocht het af en toe wat minder lopen dan kun je gebruikmaken van de gratis hulp bij (dreigende) conflicten van de Merlijn Adviesgroep. We wensen je veel leesplezier!
Inspirerende voorbeelden
De website "Help de Helden" is opgericht om een zorgbuddy te regelen voor alle zorgprofessionals in Brabant die nu in de frontlinie staan. Je vindt daar ook de Zelfhulpflyer voor zorghelden als infographic. En die is niet alleen voor zorghelden informatief.


"Heel Oostland helpt" is een prachtig initiatief waar bewoners uit de gemeenten Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland zich kunnen verzamelen, elkaar kunnen vinden en elkaar kunnen ondersteunen waar nodig. 
De organisaties Trendwatching en Business for Purpose hebben een (Engelstalige) website gemaakt waar meer dan 500 innovaties / ideëen rond de Coronacrisis zijn samengevoegd. Je kunt met 'view by industry' de voorbeelden per sector zien.
In gesprek met organisaties die wij begeleiden op weg naar (nog) meer werkgeluk ontstond het idee om materialen en informatie die je kunnen inspireren om toe te passen in je eigen organisatie op één site bij elkaar te brengen.

En zo ontstond de Happy100AtWork site met (meer dan) 100 ideeën, tips, (kaart)spellen, filmpjes, oefeningen, werkgeluk-boosters, e-books en presentaties. Bedoeld ter inspiratie en ondersteuning voor werkgelukdeskundigen, chief happiness officers, teams en leidinggevenden die werkgeluk (verder) willen vergroten. Goed om te weten: sinds de coronacrisis is de Happy100AtWork site uitgebreid met on-line werkvormen. Meer informatie op onze nieuwssite .
#Coronakids :-)
We blijven zoveel mogelijk thuis. Met partners, huisdieren en... de kinderen. Die hebben het ook niet altijd makkelijk, maar zeker de jongere kinderen hebben snel in de gaten wat wij nu eigenlijk doen als we werken. We zagen wat op LinkedIn...
Gratis Doeboek....voor je kinderen
Het is dus best lastig voor kinderen, zeker met de vakantie in aantocht. De Belgische uitgeverij Lannooy heeft een gratis Doeboek voor kinderen samengesteld, met als titel Blijf in uw kot . In dit boek vind je tekentips, kleurplaten en zoekspelletjes uit de kinder- en jeugdboeken van de uitgeverij. Onder andere met opdrachten rond geluk en de Geluksvogels uit Geluk voor Kinderen van Leo Bormans.
Het nieuwe normaal. Working with home. 
"Na 4 weken explodeerde ik"

Dat is de titel van een prachtige LinkedIn-bijdrage van Saskia Schepers, Learning Consultant bij ABN AMRO Bank. Met enerzijds een beschrijving van haar werkzame leven thuis -waar velen zich in zullen herkennen- en anderzijds nuttige tips hoe je om kunt gaan met de nieuwe situatie.
Online workshops van het HappinessBureau
Het HappinessBureau verzorgt ook online presentaties (webinars) en workshops over werkgeluk, employee experience en aspecten daarvan. Je kunt naast het onderwerp kiezen voor de duur (van 30 min tot 2 uur) en voor de groepsgrootte (tot 50 deelnemers). We hebben workshops voor drie groepen: medewerkers & teams, leidinggevenden en HR. Zie het aanbod op onze nieuwssite .
Verbinding op afstand bij IVO RechtspraakOok bij IVO rechtspraak, de ICT-dienstverlener voor de Rechtspraak , kijken ze hoe ze ‘verbinding op afstand’ mogelijk kunnen maken. Op basis van drie thema’s (gezondheid & welzijn, teamsamenwerking en fun & friendship) zijn diverse acties uitgezet. Bij het thema gezondheid & welzijn zijn er onder andere tips voor de thuiswerkplek, thuis-yoga oefeningen, maar ook de link naar bedrijfsmaatschappelijk werk. Bij het thema teamsamenwerking zijn er tips en trucs voor leidinggevenden en medewerkers hoe je in deze tijd kunt werken aan zingeving, talenten, vrijheid en relaties. De meeste acties zijn te vinden bij fun & friendship. Dit varieert van een online escape room tot aan een presentje aan alle medewerkers: een kappersbon waarmee je naar je eigen kapper kunt (via supportyourlocals) om weer fris gekapt en geschoren naar het werk te kunnen over een tijdje!
Die bon viel in goede aarde en bovenal werd gewaardeerd dat medewerkers op een andere manier toch contact met elkaar kunnen hebben. En dat was precies het idee achter het plan Verbinding op afstand.
Pimp je online vrijdagmiddagborrel!
Na een paar weken weten we niet beter, vergaderen en de vrijdagmiddagborrel doen we on-line. In het begin was het nog nieuw en anders maar inmiddels zijn we er aan gewend om voornamelijk contact te hebben met collega’s via ons beeldscherm.
Misschien is het tijd om je on-line vrijdagmiddagborrel een beetje ‘op te leuken’. Laat bijvoorbeeld als verrassing eens een ‘mystery guest', zoals Jörgen Raymann, inbellen en een mini-optreden van zo’n 15 minuten verzorgen. Dit zorgt geheid voor een energy boost! Zie voor meer informatie onze nieuwssite .
Wie zet jij op 1?
Tom van der Lubbe van Viisi was het zat dat er in de media vooral aandacht was voor bedrijven die niet goed met hun medewerkers omgingen tijdens de Corona-crisis. Hij lanceerde daarom het initiatief Wie zet jij op 1? . Het HappinessBureau is een van de deelnemers van het platform, net als meer dan 100 andere organisaties. Naast het overzicht van deelnemers is er ook nieuws te vinden gerelateerd aan dit onderwerp. En je kunt je natuurlijk aanmelden.
Eerste Hulp bij (dreigende) Conflicten
Saamhorigheid en solidariteit zijn in deze moeilijke periode extra van belang. De conflicthulp-specialisten van de  Merlijn Advies Groep   willen graag bijdragen en hebben daarom besloten om zolang de crisis duurt hun telefonische en digitale diensten kosteloos aan te bieden aan wie dat nodig heeft.
Waar kun je aan denken?
  • een leidinggevende die een moeilijk gesprek aan moet gaan met een medewerker en niet precies weet hoe hij dit moet aanpakken.
  • je kunt het niet vinden met je collega. Jullie zeggen al enige tijd alleen het hoognodige tegen elkaar. Nu je thuis zit en afstand hebt, voel je pas echt welke impact dit heeft. Maar wat als je weer naar het werk moet?
  • een collega of een leidinggevende benadert je op een manier die je niet prettig vindt. Je weet niet wat je moet doen. Je weet ook niet of het wel de moeite waard is om hierover te klagen.
Voor meer informatie en contact, ga naar de site van Merlijn Advies Groep.
Waanzinnige Werkvormen Webinar
"Als je een uitnodiging krijgt met de vraag of je een hoedje klaar wilt leggen en de tekst van Bonny over the Ocean geacht wordt te kennen, word je toch wel nieuwsgierig..... " Aldus een van de deelnemers aan het eerste Waanzinnige Werkvormen Webinar. Door de grote belangstelling hebben we meteen een tweede webinar gepland en wel op 19 mei van 14 - 16 uur.
Je leert onder andere hoe je op een leuke manier een on-line sessie start, hoe je deelnemers met elkaar kunt laten kennismaken, hoe je oefeningen met deelnemers on-line doet en we delen een aantal energizers. Ga voor meer informatie, uitspraken van enkele deelnemers en aanmelden naar de site .
Ideëen voor de volgende nieuwsbrief?
De volgende nieuwsbrief zal over twee weken verschijnen. Dan heb je dus nog even tijd om ons te voorzien van goede tips of prachtige voorbeelden van organisaties op het gebied van werkgeluk.
Laat het ons weten via  Info@HappinessBureau.nl .