ARCUSplus BUZZ
 

Volume XXIV
arcusplus logo
ARCUS plus BUZZ is onze periodieke nieuwsbrief die een inkijk geeft in actuele projecten van ons bureau op het gebied van investerings- en handelsbevordering. ARCUSplus ondersteunt haar klanten bij het professionaliseren, structureren en aanjagen van hun marketing en acquisitie. Ook begeleiden we opdrachtgevers bij het ontwikkelen van internationaliseringstrajecten. We brengen focus aan en leveren de juiste, krachtige instrumenten voor het bereiken van betere resultaten. Daarnaast voeren we voor onze klanten pan-Europese locatiestudies uit.
Locatiekeuze logistiek in een nieuwe fase 
Vijf belangrijke veranderingen voor logistieke beslissers 
 
Waar je te vestigen met een nieuw distributiecentrum? In de afgelopen jaren leek dit een vrij eenvoudig te beantwoorden vraag. De traditionele hotspots waren 'the place to be'! Hier vond je de ruimte, de mensen en de juiste infrastructuur. Gemeente bellen, kaveltje bestellen! Zo eenvoudig gaat het nu niet meer. De context is wezenlijk veranderd, alleen al door de situatie op de arbeidsmarkt. Locatiekeuze bevindt zich in een nieuwe fase, maar wat is er zo anders? Het gaat om 5 factoren waar (meer) op moet worden gelet.
 
Verkenning Breda lokale pharma sector
Gemeente wil beter zicht op marktkansen in de toekomst 
 
Een van de acquisitiespeerpunten van de gemeente Breda is Life Sciences & Health, met daarbinnen een focus op pharma. Voor deze sector wilde men een scherper beeld van de USP's van Breda krijgen en moest worden vastgesteld welke kansen er liggen op het gebied van bedrijvenacquisitie. ARCUS plus werd gevraagd een duidelijk beeld te schetsen van de 'spelers' binnen deze sector en de relaties van deze organisaties met toeleveranciers, (keten)partners en (kennis)instituten. De kracht en het onderscheidend vermogen van de farmaceutische sector in Breda werd geanalyseerd, en tevens is onderzocht in hoeverre er al sprake was van een (sterk) ecosysteem rondom Life Sciences & Health in Breda.
 
British Columbia verstevigt greep op EU
Canadese provincie bewerkt actief Nederlandse bedrijven
 
Sinds begin 2019 heeft de International Business Development divisie van het Canadese ministerie van Jobs, Trade & Technology ook Nederland toegevoegd aan de lijst van Europese landen waar pro-actief wordt geacquireerd op potentiële vestigers voor British Columbia. Wederzijdse sterke sectoren van British Columbia én Nederland, met name op het gebied van ICT, Cleantech, Marine en Agritech, zijn van groot belang en bieden kansen voor investeringen. ARCUS plus zal in de komende zes maanden de rol van lokale vertegenwoordiger in Nederland vervullen en in die hoedanigheid contacten leggen met geïnteresseerde partijen, relevante evenementen bezoeken en een aantal business rondetafels op maat organiseren.
 
Succesfactoren grote acquisitie Lelystad
Partners Flevoland nemen acquisitieproces onder de loep
 
De Spaanse kledinggigant Inditex besloot zich in 2017 met een nieuw Europees distributiecentrum te vestigen in Flevoland. Op Lelystad Airport Businesspark is - op een kavel van ruim 37 ha. - een forse investering gedaan die vele honderden banen gaat opleveren voor de regio. Het succes van deze acquisitie smaakt uiteraard naar meer. Daarom wilden de regionale partners in Flevoland een goede evaluatie laten uitvoeren van dit acquisitieproces, waarbij onder andere antwoord werd gegeven op de vraag wat goed ging bij de ondersteuning van deze locatiekeuze. En: wat zouden de gezamenlijke overheden nog kunnen verbeteren in de toekomst? ARCUS plus heeft deze succesfactoren en ' lessons learned' op overzichtelijke wijze in beeld gebracht, inclusief praktische beleidsadviezen voor de toekomstige logistieke acquisitie door OMALA, de gemeenten Almere en Lelystad en de provincie Flevoland.
 
Gemeente Lelystad      
Dordrecht presenteert nieuw Distripark
Gemeente heeft mogelijk 'next logistics hotspot' in huis   
 
Distripark Dordrecht is de nieuwe logistieke locatie in Dordrecht, direct gelegen aan de A16. Er is hier 30 ha. beschikbaar voor logistieke bedrijvigheid. De gemeente Dordrecht wil de locatie goed in de markt zetten en de voor haar aantrekkelijke logistieke bedrijvigheid aantrekken. Werkgelegenheid en duurzaamheid zijn daarbij belangrijke randvoorwaarden. Om de acquisitie goed vorm te geven heeft men ARCUS plus gevraagd een scherpe doelgroepenanalyse te maken. Op basis hiervan is daarna een concreet plan opgesteld voor de marktbewerking richting eindgebruikers, logistieke dienstverleners en intermediairs. Tevens is een gerichte leadlijst aangeleverd met kansrijke bedrijven uit de prioritaire doelgroepen.

Gemeente Dordrecht    
Volg ons op Twitter - het laatste nieuws!
Volg ons op Twitter voor het laatste nieuws over  recente projecten, naderende evene-menten en belangrijke trends en ontwikkelingen op het gebied van handels- en investerings-bevordering. Klik op het Twitter- logo hiernaast en blijf op de hoogte!  
 
VAKBEURS 
Transport 
    Logistics     

Van 4-7 juni 2019 bezoekt ARCUS plus in München deze vakbeurs op het gebied van transport en logistiek.
arcusplus logo 
Partner in
Trade & Invest
 

WTC Den Haag
Prinses Margrietplantsoen 33
2595 AM  DEN HAAG

pbruil@arcusplus.com
ekasteel@arcusplus.com
pkleijne@arcusplus.com

ARCUSplus

Partner in Trade & Invest
arcusplus logo