Dank voor de enthousiaste reacties op onze eerste en tweede Corona-specials die we hebben uitgebracht. En ook heel erg bedankt voor het toesturen van voorbeelden uit jullie organisaties. Dat geeft ons weer energie en input voor de komende edities.
In deze nieuwsbrief nog meer inspirerende voorbeelden van wat organisaties doen in deze crisistijd. Voor de maatschappij of voor hun medewerkers. Alex Slavenburg van het HappinessBureau schreef een artikel over wat van leiders wordt verwacht in deze tijd.
En we sluiten natuurlijk weer af met humor.

Heb je zelf een vraag of een mooi voorbeeld om te delen? Laat het ons weten via  info@happinessbureau.nl
“Be the the change you wish to see in the world”
Het Leger des Heils laat een belangrijk onderdeel van een Happy Cultuur mooi zien: trots op de medewerkers. In een apart artikel wordt een medewerker aan het woord gelaten over zijn ervaringen. Bij de LinkedIn-post meldt het Leger hoe trots men is.

Rituals heeft als kernwaarden onder andere Meaningful en Authentic. Het past dan ook prima hen om 3000 geschenkpakketten (foto) te geven aan medewerkers van het Onze Lieve Vrouwe Gasthuis (OLVG).
Een prachtige actie in Geldrop-Mierlo

Door een aantal partijen in Geldrop-Mierlo is een prachtige actie gestart die zowel locale ondernemers ondersteunt als zorgmedewerkers waardeert. Geniaal! Het idee is als volgt: Inwoners van Geldrop-Mierlo geven geld, daarmee worden tegoedbonnen gekocht bij de lokale horeca- en recreatie-ondernemers en winkeliers. En die tegoedbonnen worden gegeven aan ‘helden in de zorg’. Zo snijdt het mes aan twee kanten.
Bel Zappos, over wat je maar wilt

Het Amerikaanse bedrijf Zappos staat bekend om z'n geweldige customer service. Tijdens de corona-crisis willen ze er graag voor iedereen zijn die daar behoefte aan heeft. Wil je praten over de Netflix-serie die je net hebt gezien? Wil je tips hoe je om kunt gaan met je kinderen? Gewoon een praatje maken? Bel Zappos!
3 petten van leidinggeven
Leidinggevenden spelen een belangrijke rol in het werkgeluk van hun medewerkers, helemaal in deze Coronatijd. Alex Slavenburg van het HappinessBureau schreef hierover een artikel waarbij hij stil staat bij de drie rollen die leidinggevenden hebben: die van leider, manager en coach.
KPN: 12 tips voor thuiswerken
Onze oproep voor voorbeelden uit de praktijk bracht Sabine Olthuis, HR adviseur bij KPN, ertoe om het volgende met ons te delen:
De komende periode besteden wij extra aandacht besteden aan de vitaliteit van onze medewerkers, die in moeilijke omstandigheden hun werk moeten verrichten. We stimuleren en inspireren medewerkers om aan de slag te gaan met hun eigen vitaliteit, (mentale) fitheid en de optimale inrichting van hun thuiswerkplek. Er is een speciale site over dit onderwerp gemaakt.
Een aantal voorbeelden;
Medewerkers die als gevolg van de coronacrisis gevoelens van onrust, angst, onzekerheid, somberheid, spanning of stress ervaren, kunnen een luisterend oor vinden bij HR-collega’s. Hier hebben we een speciale HR coachpool voor ingericht.
Deze gevoelens kunnen bijvoorbeeld ontstaan door zorgen over hun eigen gezondheid of die van dierbaren, zorgen over behoud van hun baan of andere financiële zorgen, of door het verliezen van dagritme en structuur en de voortdurende combinatie van werken en zorg. Het is goed om hier met elkaar aandacht voor te hebben. 
Gaan de zorgen dieper, dan is er ook professionele ondersteuning via ons bedrijfsmaatschappelijkwerk beschikbaar of professionele coaches.
Daarnaast geeft KPN 12 tips om een 'fantastische thuiswerk-ervaring' te creëren en advies hoe je het beste je thuiswerkplek in kunt richten. Deze tips kun je hier downloaden (pdf).
Hoe muziek in deze tijd verbindend werkt
We hebben prachtige voorbeelden voorbij zien komen hoe muziek een verbindende rol kan spelen. Hieronder drie pareltjes, voor elk wat wils.
Studenten van de Boston Conservatory at Berklee and Berklee College of Music spelen "What the World Needs Now Is Love" van Burt Bacharach en Hal David
Twee Italiaanse jongens Mirko en Valerio die in quarantaine zitten, spelen bijzonder enthousiast het nummer Viva la Vida van Coldplay
Of wat dachten we van de harde werkers bij het RIVM die nog tijd vonden om vanuit huis gezamenlijk een Frans lied ten gehore te brengen.
Dank je wel! Waardering voor de medewerkers
We zagen op social media prachtige voorbeelden voorbij komen of we kregen ze toegestuurd. We hebben op een aparte pagina de mooiste voorbeelden voor je verzameld.
Humor blijft belangrijk
Zie de creativiteit van een man die helaas niet op ski-vakantie kon. Met de camera aan het plafond weet hij een indrukwekkend alternatief neer te zetten in een filmpje.
Velen kennen het nummer "In the air tonight" van Phil Collins. Het bekendste deel is de overgang op de drums.
Wat als je al een tijdje in quarantaine zit. Dan moet je toch wat?
'He, misschien kan ik mijn keukenkastjes gebruiken als drumstel?'
Heb jij mooie voorbeelden? Stuur ze op!
We zijn alweer begonnen met de voorbereidingen van de volgende nieuwsbrief Daarin willen we natuurlijk graag nog meer inspirerende voorbeelden opnemen. Heb jij iets gezien of heeft jouw organisatie een mooie actie gedaan? Laat het ons weten via Info@HappinessBureau.nl.