Utgave # 16 | Nyhetsbrev Kjokkenutstyr
Benytt Skjærefjøl som Serveringsbrett
Om det serveres til koldtbord med mange gjester, kan man fort risikere at det blir tomt med serveringsfat. Et lite tips her er å benytte et skjærebrett eller en skjærefjøl som serveringsbrett. Spesielt skjærefjøler i tre er godt egnet for dette både praktisk og med tanke på utseende.

Skjærebrett i tre har en lang tradisjon her i Norge og kan vel kanskje beskrives som en del av vår kulturarv. Det enkle og naturlige utseende passer godt til servering av for eksempel spekemat som fenalår, spekeskinke, morrpølse og ulike typer salami. Skjærebrettet er også praktisk om man vil la gjestene skjære opp pølseskivene selv.

Brødmat kan også godt serveres på en skjærefjøl. Dette gir gjestene mulighet til å skjære opp rundstykker så vel som brødskiver direkte på skjærebrettet. Ferdig oppskjærte snitter og flatbrød kan også serveres på et skjærebrett i tre. Da med ulikt pålegg.
Skjærefjøl i Tre
En skjærefjøl i tre egner seg godt som serveringsbrett for både brød og spekemat.

Denne type skjærebrett egner seg også godt på kjøkkenbenken, og kan benyttes til mange typer råvarer.

I denne oversikten finner du et utvalg av skjærebrett slik at du skal kunne finne din favoritt.

Eva Solo Skjærebrett
Eva Solo skjærebrett finnes i flere ulike utgaver. Under har vi sett på deres skjærebrett i tre ulike fargetoner i Eva Solo Cooking serien.

Videre har vi også sett på deres sett med Gray Tones skjærebrett og den mer tradisjonsrike Nordic Kitchen.


Skagerak Skjærefjøl
Skagerak skjærebrett er laget i teak og har et rustikt preg. Brettet er satt sammen av tverrskårede klosser av endetre.

Dette er med på å gjøre Skagerak skjærebrett meget solid. Denne teknikken er samtidig med å sette sitt preg på utseendet til skjærebrettet.

Skagerak skjærebrett finnes i flere størrelser. Dette gjelder både i form av størrelsen på brettet, men også hvorvidt man ønsker et smalere eller bredere skjærebrett.

Andre Steder på Nettet: