Utgave # 14 | Nyhetsbrev Kjokkenutstyr
Bestikk Dekker Bordet
Når man skal dekke bordet til et selskap er det mange regler som gjelder. Også når det kommer til bestikk bør det plasseres riktig.

Den første gyldne regelen er at bestikket skal dekkes utenfra og inn. Dette betyr at bestikket til forretten plasseres ytterst, og bestikket til hovedretten plasseres nærmest tallerkenen. Her følger man den lette huskeregelen "Kniv - skriv" som betyr at man plasserer kniven på den siden som representerer hånden man skriver med.

Dersom det er flere måltider plasseres dette bestikket fortløpende utenfra og inn. Om man føler at det blir for mye bestikk, eller for mange retter, kan man velge å servere enkelte av rettene med det tilhørende bestikket.

Bestikket som skal benyttes til desserten plasseres over tallerkenen. Her kan man plassere både dessertskje og dessertgaffel.
Georg Jensen Bestikk
Under merkevaren Georg Jensen finner man mange spennende bestikk. Dette er designer bestikk med unike design som skaper en ekstra opplevelse.

Blant bestikket fra Georg Jensen finner man bestikk designet av Arne Jacobsen, Copenhagen Matt designet av Grethe Meyer, New York matt designet av Henning Koppel og mye mer.

Maya Bestikk fra Stelton
Maya bestikk ble opprinnelig designet og utviklet av Tias Eckhoff ved Norsk Stålpress i Bergen. I dag er Maya bestikket eid av Stelton.

Maya bestikk finnes i en klassisk utgave og i en egen Maya 2000 serie. Begge utgavene er fortsatt i salg.

Maya bestikk er et stilrent bestikk i den ypperste kvalitet. Håndtakets brede og kraftige form har en triangulær utforming med avrundede kanter som sørger for at bestikket holder seg stødig og godt i hånden.

Rosendahl Grand Cru Bestikk
Rosendahl Grand Cru er en populær servise-serie som mange samler på. I Grand Cru serien fra Rosendahl finner man også et eget bestikk.

Rosendahl bestikk består av rene linjer og er designet for å matche de andre serveringsproduktene.

Grand Cru bestikket kan selvfølgelig også benyttes dersom du ønsker å servere med et annet type servise.

Andre Steder på Nettet: