Voer vaker Het Goede Gesprek
Uit het jaaronderzoek van het HappinessBureau (zie hieronder) blijkt dat medewerkers beter worden van en gelukkiger zijn bij het (regelmatig) ontvangen van feedback. En dat medewerkers gelukkiger zijn op het werk als er ook over hun sterke punten wordt gesproken bij functionerings- en beoordelingsgesprekken. Vandaar dat we vanuit het HappinessBureau de training Het Goede Gesprek hebben ontwikkeld (zowel voor medewerkers als leidinggevenden) en verschillende organisaties hierbij helpen.

Voeren medewerkers in jullie organisatie gesprekken met hun collega’s, met hun leidinggevende en/of de afdeling HR over zaken die te maken hebben met hun ontwikkeling en werkgeluk? Zoals over: waar ben je goed in? Waar krijg je energie van? Waar zou je je verder in willen ontwikkelen? Hoe is de samenwerking met je collega’s? De training Het Goede Gesprek kan hierbij helpen. De trainingen zijn gericht op het voeren van waarderende gesprekken.
Workshop 'Hybride (samen)werken, zo doe je dat'
Wat wordt het straks bij jullie organisatie? Iedereen weer terug naar kantoor? Iedereen thuiswerken? In de workshops die we de afgelopen maanden verzorgden kwam steeds vaker naar voren dat er een wens bestaat voor een hybride vorm: een combinatie van thuiswerken en op kantoor. Hoe zorg je er dan voor dat je collega's die thuiswerken dezelfde ervaring krijgen als zij die op kantoor zijn? En hoe houd je vergaderingen interessant en relevant als er zowel collega's op kantoor zijn als online? Het HappinessBureau heeft daarom speciaal de workshop 'Hybride (samen)werken, zo doe je dat' ontwikkeld waar we ingaan op wat er allemaal komt kijken bij hybride werken en vergaderen en hoe je dat het beste kunt organiseren.

Je kunt aan deze online workshop deelnemen op 19 april tussen 10.00 - 11.30 uur (open inschrijving). Heb je belangstelling om deze workshop in je eigen organisatie te laten verzorgen, neem dan contact met ons op.
Gratis whitepaper: nieuw jaaronderzoek
In het jaaronderzoek van het HappinessBureau, dat met onderzoekspartner Steda is uitgevoerd, vroegen we medewerkers in Nederland naar de wijze, frequentie en waardering van feedback en beoordeling in hun organisatie. Ook vroegen we of hun sterke punten worden besproken. Vervolgens hebben we deze gegevens gekoppeld aan de mate van ervaren werkgeluk en in hoeverre zij hun werkgever zouden aanbevelen. En dat leverde interessante informatie op. Het whitepaper is gratis te downloaden op onze nieuwssite.
Vrijheid, verantwoordelijkheid en bevoegdheid
Joris Toonders startte zijn bedrijf Yonego toen hij 15 was. Toen verkocht hij ringtones. Nu werken er ongeveer 90 mensen en helpen ze andere organisaties met hun online marketing. Een van de bijzondere elementen van Yonego is de cultuur, waar vrijheid, verantwoordelijkheid en bevoegdheid centraal staan. Wij besloten naar Breda af te reizen en Joris te interviewen voor onze podcast Happy People - Better Business. De podcast, het filmpje en het artikel vind je op onze nieuwssite.
Maak kennis met de Happy100AtWork-site
Onze Happy100AtWork-website is een site waar je materialen en informatie vindt die je kunt gebruiken voor het (verder) vergroten van het werkgeluk in je eigen organisatie en/of die van je klanten. Maar hoe ziet die Happy100AtWork-site er dan uit? Daarom hebben we een demo-versie ontwikkeld waar je alvast kunt kennismaken.

Wil je meer informatie of direct aanmelden voor de Happy100Atwork-site? Dat kan via onze nieuwssite.
Wat staat er op de agenda?
April
1 - Start opleiding tot werkgelukdeskundige bij Fontys
19 - Workshop 'Hybride (samen)werken, zo doe je dat'
19 - Start opleiding tot werkgelukdeskundige bij Hogeschool Saxion
20 - Start opleiding tot werkgelukdeskundige bij Hogeschool Leiden

Mei
26 - Start opleiding tot werkgelukdeskundige bij het HappinessBureau

Juni
1 - Verdiepingsdag Werkgeluk (voor Werkgelukdeskundigen en Chief Happiness Officers)
3e aflevering WerkgelukNieuws
Aflevering 3 van onze video-nieuwsbrief is verschenen. Met daarin onder andere (zie de links onder de video) verwijzingen naar mooie, relevante artikelen over werkgeluk en employee experience, de werkgeluktip van Jörgen Raymann, aandacht voor de actie voor het meten van werkgeluk en de werkgelukversnellers.
Heb jij tips of suggesties voor deze nieuwsbrief? Laat het ons weten!