Nieuwsupdate 17
Coronanieuwsbrief
NOW-loket vanaf vandaag weer open
Coronanieuwsbrief – NOW-loket vanaf vandaag weer open

Vanaf 15 december 2020 om 9.00 uur is het weer mogelijk een aanvraag in te dienen voor de NOW-maatregel. Dit naar aanleiding van de lockdown die het kabinet maandagavond heeft afgekondigd. Werkgevers die vanwege deze nieuwe maatregelen een aanvraag voor de NOW willen indienen bij UWV, kunnen dat nu alsnog doen. Een aanvraag indienen kan nu tot en met 27 december 2020.

Oorspronkelijk konden werkgevers een aanvraag indienen tot en met zondag 13 december 2020. De lockdown zorgt echter voor een ingrijpend andere situatie waardoor er werkgevers zijn die aanvankelijk dachten geen tegemoetkoming (meer) nodig te hebben, maar nu alsnog aanspraak willen maken op de NOW-maatregel.

Periode voor omzetverlies flexibel
Werkgevers komen in aanmerking voor een tegemoetkoming in de loonkosten voor de maanden oktober 2020 tot en met december 2020 als ze minimaal 20 procent omzetverlies hebben over een periode van drie maanden. Werkgevers die geen aanvraag hebben ingediend voor de tweede periode NOW kunnen zelf kiezen over welke periode het omzetverlies moet worden berekend: oktober-december, november-januari of december-februari. Zij kunnen in die keuze dus (enigszins) rekening houden met de nu aangekondigde maatregelen. Voor werkgevers die wel gebruik hebben gemaakt van de vorige periode NOW geldt dat de drie maanden waarover zij het omzetverlies opgeven, moeten aansluiten op de periode die ze de vorige keer hebben opgegeven.

Die tegemoetkoming in de loonkosten is maximaal 80 procent bij een omzetverlies van 100 procent en evenredig minder bij een lager omzetverlies. In eerste instantie betaalt UWV een voorschot van 80 procent van de tegemoetkoming. Het voorschot wordt in drie termijnen betaald. Een aanvraag indienen voor de derde periode NOW kan tot en met 27 december 2020.


Indien het bovenstaande niet op u van toepassing is dan kunt u deze
e-mail als niet verzonden beschouwen.

Heeft u vragen? Bel ons of neem contact op met uw relatiebeheerder bij
Daamen & van Sluis Accountants Belastingadviseurs
T +31(0)10 458 11 44