Doorzaam
Nieuwsbrief april
Onder de aandacht
Handige arbochecklists beschikbaar om de uitzendkracht te informeren over veiligheids- en gezondheidsrisico’s.

De uitzendorganisatie is verplicht om de uitzendkracht voor aanvang van de werkzaamheden te informeren over de vereiste kwalificaties. Daarnaast moet de uitzendkracht worden geïnformeerd over mogelijk aanwezige veiligheids- en gezondheidsrisico’s, en hoe daarmee om te gaan.

Wij hebben hiervoor handige arbochecklists gemaakt. Op de arbochecklist geeft de opdrachtgever aan met welke veiligheids- en gezondheidsrisico’s een uitzendkracht te maken kan krijgen. Er wordt ook direct vermeld welke maatregelen in het bedrijf zijn genomen om de risico’s te beperken. Dat moet duidelijk zijn voordat de uitzendkracht aan de slag gaat. De arbochecklists zijn er voor verschillende branches en zijn ook beschikbaar in het Engels, Duits en Pools.

Gebruik maken van de arbochecklists? 👉 arbochecklists
Pilot scholingsvouchers voor groothandel bouwmaterialen.

Hibin Opleidingen en DOORZAAM gaan een samenwerking aan en stellen samen 50 scholingsvouchers beschikbaar voor uitzendkrachten in de bouwmaterialengroothandel, zodat de uitzendkracht meteen relevante vakvaardigheden beheerst.

Deze pilot biedt keuze tussen twee opleidingen: Basiskennis Bouwmaterialen en Basiskennis Verkoop. Beide opleidingen zijn op basis van e-learning. Dat betekent dat cursisten op een zelfgekozen moment kunnen beginnen. Aanmelden kan per direct. De pilot loopt tot en met 1 december 2019 of tot het aantal van vijftig is bereikt.

Heb je uitzendkrachten die in aanmerking willen komen? Ga dan naar het artikel op onze site en kom erachter hoe je uitzendkracht in aanmerking komt voor een voucher.
" Wist je dat van wat je leert voor 80% in de praktijk gebeurt? "
Succesvolle pilot intersectorale samenwerking installatietechniek

Wij zijn ontzettend blij want door onze oproep voor de kick-off bijeenkomst zit de pilot voor dit jaar vol. Voldoende uitzendorganisaties die voldoen aan de criteria, hebben zich aangemeld.

Omdat de Kick-Off zo’n succes is geweest, is er kans dat er volgend jaar weer een traject zal zijn om extra zij-instroom door leerwerktrajecten te bevorderen. Er doen 10 uitzendbureaus mee aan deze pilot. Dat vinden wij geweldig. We verwachten heel snel resultaat te boeken omdat de vraag naar vakmensen heel groot is in de installatietechniek

Onze oproep gemist?
📩 Schrijf je dan nu in voor de nieuwsbrief, er gingen al ruim 5000 collegae je voor.
👉En volg ons op LinkedIn
Het volgende DOORZAAM-congres vindt plaats op vrijdag 13 september.

Hou de dag vast vrij in je agenda zodat je zeker weet dat je het congres niet hoeft te missen!
Veiligheid van uitzendkrachten: wie doet wat?
En verder...
Zelf aan de slag met duurzame inzetbaarheid binnen je organisatie? Naast onze mooie projecten kun je zelf ook subsidie aanvragen en aan de slag met duurzame inzetbaarheid.

De ABU heeft een volledig nieuwe website en is visueler en gebruiksvriendelijker. Neem gerust een kijkje.

Aan het woord... Marga Hendriksen, HR specialist AB Midden Nederland.

SBB zoekt beste leerbedrijf en praktijkopleider van Nederland.

NBBU organiseert voor zijn leden en medewerkers op 23 mei 2019 het jubileumfestival Connect in Flex.