Doorzaam
Nieuwsbrief juli
Onder de aandacht
Klankbordgroep Uitzendkrachten succesvol!

Maandag, 24 juni, vond de eerste klankbordgroep uitzendkrachten plaats.
 
Na een oproep aan uitzendkrachten die het afgelopen jaar via ons een Scholingsvoucher hebben ontvangen of mee hebben gedaan aan het project ‘Alles-in-1 voor uitzendkrachten', meldden velen zich enthousiast aan.
 
Er waren in totaal 12 uitzendkrachten aanwezig. De groep was geweldig! Ze waren stuk voor stuk enthousiast en willen allemaal onze ambassadeur worden. Daar worden wij enorm blij van.
 
De afspiegeling van de populatie uitzendkrachten is ook helemaal gelukt. De klankbordgroep vertegenwoordigde heel uitzendkracht Nederland.
 
Hieronder wat uitspraken van de uitzendkrachten ;
Ik ben zo blij met DOORZAAM!
Echt…doen jullie dat allemaal?? Zo waardevol!
Fijn dat ik deel uit mag maken van deze groep, ik wil graag mijn steentje bijdragen!.
 
Zonder veel moeite te moeten doen deelden ze (persoonlijke) ervaringen met elkaar, stelden ze elkaar (kritische) vragen over de verschillende duurzame inzetbaarheid onderwerpen. We hebben met de groep besproken waar DOORZAAM voor staat en waarom er een klankbordgroep is opgericht. Wij werken samen met uitzendorganisaties en opdrachtgevers voor deze uitzendkrachten. En dan willen we graag feedback van ervaringsdeskundigen rondom onze pijlers:

Wij zijn erg verheugd en trots op deze eerste succesvolle bijeenkomst met de Klankbordgroep voor Uitzendkrachten. 🙏
Basisvaardigheden verbeteren – meld je uitzendkracht aan voor het testpanel!

Wij zijn op zoek naar uitzendkrachten die mee willen doen als testpanel om hun basisvaardigheden te verbeteren.
 
Er wordt geoefend met taal, rekenen, internetten en omgaan met geld via het online startpunt, oefenen.nl. Een groot deel van de programma’s bestaat uit video’s, animaties en interactieve oefeningen. Het is de plek voor (jong) volwassenen om te groeien, te leren en ontwikkelen. Half september starten we met de pilot en deze pilot duurt 2 maanden.

We zoeken 50 uitzendkrachten (fase A of 1|2 max. mbo4) via 5 uitzendorganisaties. Als uitzendorganisatie krijg je een licentie om jouw uitzendkrachten aan te melden. De uitzendkrachten mogen er gratis gebruik van maken maar het is wel de bedoeling dat wanneer ze gaan meedoen dat ze ook de twee maanden blijven meedoen. Dit tonen ze door het programma te doorlopen en aan het begin en eind een door DOORZAAM verstuurde korte enquête in te vullen.
 
Het doel van de pilot is om te beslissen of oefenen.nl als vast product moet worden opgenomen in ons dienstenpalet.
 
We hebben al twee geïnteresseerde uitzendorganisaties maar hebben dus nog ruimte. Interesse?
Alles-in-1 voor uitzendkrachten

Ongetwijfeld dat je dit project al eens voorbij hebt zien komen. Alleen je hebt nog niet de tijd gehad om je er wat meer in te verdiepen.

Wat houdt het nou precies in? En wat betekent dat qua werkzaamheden voor jou? Hoeveel tijd ben je hieraan kwijt? Wat wordt er van de uitzendorganisatie verwacht wat betreft de begeleiding? Wat zijn de voorwaarden?

Dit en meer vragen worden beantwoord op onze project pagina. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan alsjeblieft contact met ons op 020 655 82 16. We staan je graag te woord.

Wij hopen binnenkort je aanmelding voor dit project te ontvangen.
 “One day or day one. It's your decision".

DOORZAAM congres
De kracht van een integrale aanpak


Het allereerste DOORZAAM congres is een feit! Vrijdag 13 september is het zover. Het congres staat in het teken van Duurzame Inzetbaarheid en de kracht van een integrale aanpak.

Heb jij je nog niet aangemeld? Doe dat vandaag dan nog. Aanmelden kan via deze link.

Of wil je eerst nalezen wat en wie er allemaal op het programma staan?
Unieke samenwerking verbetert mobiliteit op de arbeidsmarkt door het flexibel inzetten van scholingsmiddelen

Om werkzoekenden en uitkeringsgerechtigden meer kansen te bieden op de arbeidsmarkt starten vier Opleidings- en Ontwikkelingsfondsen (O&O fondsen) waaronder DOORZAAM, UWV, de gemeente SittardGeleen namens de drie WSP’s en de Provincie samen een regionaal experiment. 

Het experiment richt zich op het flexibel en innovatief inzetten van scholingsmiddelen van sectorfondsen, gemeenten en UWV. Het experiment dient ter ondersteuning en bevordering van intersectorale mobiliteit en inzetbaarheid van arbeidskrachten, werkzoekenden en uitkeringsgerechtigden binnen diverse sectoren. Dit zou kunnen leiden dat werknemers nu werkzaam in een bepaalde branche makkelijker kunnen switchen naar ander werk in een andere branche.

Het hele persbericht vind je in dit artikel.
Stichting Lezen en SchrijvenDroom en durf te doen!
Wil jij ook je geldzaken goed kunnen regelen?
Stichting Lezen en Schrijven kan helpen.
Bekijk op de website wat jij kunt leren.
En verder...

Wil je weten of je uitzendkracht moeite heeft met lezen of schrijven? Of wat het taalniveau is? Er zijn hiervoor diverse instrumenten ontwikkeld. Je vindt ze hier.

Meld je nu aan... er zijn nog wat plekken beschikbaar.

Omdat veiligheid voorop staat.


Nederlands is tegenwoordig niet meer de enige taal op een bouwplaats. Daarom is er een universele ‘gebarentaal’ ontwikkeld: Bouwspraak.