Doorzaam
Nieuwsbrief juni
Onder de aandacht

DOORZAAM congres
De kracht van een integrale aanpak


Het DOORZAAM congres staat in het teken van Duurzame Inzetbaarheid en de kracht van een integrale aanpak. Zoals voorgaande jaren zal Tom van 't Hek dagvoorzitter zijn.

Afgelopen week hebben we de uitnodigingen verstuurd en hebben we de eerste aanmeldingen al mogen ontvangen. Heb jij je nog niet aangemeld? Aanmelden kan via deze link.

Of wil je eerst nalezen wat en wie er allemaal op het programma staan?

Heb je geen uitnodiging ontvangen en wil je dit in de toekomst niet meer missen? Stuur dan een email naar redactie@doorzaam.nl dan ontvang je onze maandelijkse nieuwsbrief en uitnodigingen voor het congres.
Gratis app 'Diversiteit loont'

De app Diversiteit Loont! is speciaal voor vaste medewerkers van uitzendbureaus die zich in directe zin bezig houden met bemiddeling. Deze app toetst de kennis op het gebied van discriminatie en draagt bij aan het selecteren zonder vooroordelen. In de app worden korte vragen gesteld aan de hand van filmpjes en opdrachten in de vorm van een challenge.

De Diversiteit Loont! challenge kan gestart worden per organisatie of individueel. Voor een organisatie wordt in overleg met DOORZAAM een starttijd en aantal deelnemers bepaald.

Is je interesse gewekt? 👉 Neem dan contact op via info@doorzaam.nl met als onderwerp: 'deelname Diversiteit Loont! Challenge'.
 “Je zorgen maken is de verkeerde kant op fantaseren” Loesje
Integrale aanpak voor alle werkende uitzendkrachten

In ons project 'Alles-in-1 voor uitzendkrachten' wordt de duurzame inzetbaarheid op een integrale manier aangepakt. Dit project is voor alle werkende uitzendkrachten in fase 1,2 of 3 en fase A of B die de Nederlandse taal voldoende beheersen om een coaching gesprek te voeren.

Bij sommige uitzendkrachten heb je signalen, zoals veelvuldig kort verzuim, onrust bij late salarisbetaling of stress van nieuwe werkinstructies, waardoor je kan weten dat een coaching traject geschikt is. Maar het traject is ook heel waardevol voor de uitzendkracht die je nooit hoort of ziet. Misschien heeft jouw uitzendkracht wel financiële problemen en is deze gebaat met een financiële coach? Of wil de uitzendkracht zicht op wat er goed is voor op de langere termijn wat betreft de carrière?

Nut van een ervaringscertificaat

Op de huidige arbeidsmarkt wordt snel een diploma geëist. Maar wat als je uitzendkracht geen diploma heeft?

Tijdens de schoolperiode, in de (uitzend)functie en het privéleven doet men kennis, vaardigheden en ervaring op. Vaak zijn die kennis, vaardigheden en ervaring meer waard dan we beseffen. Met een EVC-procedure is het mogelijk om die ervaringen aan te tonen en om te zetten in een diploma!

Een Ervaringscertificaat is nuttig voor uitzendkrachten die:
  • Helemaal geen diploma hebben (voortijdige schoolverlaters).
  • Geen diploma hebben die hun kennis en ervaring weerspiegelt.
  • Een diploma op een zeer praktisch niveau hebben.
  • In aanmerking komen voor vrijstelling(en) bij een (vervolg) opleiding.

Denk je nu meteen aan een aantal uitzendkrachten?
Ga dan met ze in gesprek en kijk of ze geïnteresseerd zijn in het EVC-traject. Wij vergoeden de feitelijke kosten van de EVC-aanbieder tot maximaal € 1.500,-.

Wil je eerst meer informatie? Kijk dan op deze pagina.
Adriana Stel over de koers van DOORZAAMRegelmatig worden we gevraagd waar we als DOORZAAM nu voor staan. Is dat leren en werken? Veilig en gezond werken? Adriana Stel vertelt over de koers van DOORZAAM in deze korte video.
En verder...

Voorkomen en verminderen van laaggeletterdheid. Heb jij uitzendkrachten in dienst van wie je denkt dat zij wel eens in aanmerking kunnen komen? Ga dan het gesprek met ze aan en vraag op tijd de subsidie aan.

Zonder uitzendwerk zouden er jaarlijks 34 duizend mensen meer werkloos zijn dan nu. Dat en meer blijkt uit het onderzoek 'De maatschappelijke en economische waarde van uitzendwerk' van de ABU. (BRON Flexnieuws)

Als je 25 wordt, vier je het leven, in dit geval met een festival, foodtrucks en veel muziek. De gasten van de NBBU Jubileumdag hoefden geen verdere aansporing.

PWNet publiceerde een interessant artikel. Laat je inspireren!

We hebben de game uitgebreid met twee nieuwe branches. Naast de bestaande branches Bouw, Transport & Logistiek, Industrie & Productie, Horeca, Land & Tuinbouw is er nu ook de keuze om de test te maken voor Magazijn en voor Afvalverwerking.

LevelPlus maakt zich sterk voor duurzame inzetbaarheid van werkenden in de niche van veiligheidstoezichthouders. “In onze begeleiding en dienstverlening beter zijn dan de concurrent en beter voor de mensen zelf".