Doorzaam
Nieuwsbrief maart
Onder de aandacht
Praktijkleren met de praktijkverklaring
De overgang naar werk versoepelen en de kans op blijvend werk vergroten. Daarvoor organiseert SBB de pilots praktijkleren en daar doen wij graag aan mee.

Mensen zonder startkwalificatie hebben een relatief kwetsbare positie op de arbeidsmarkt. Zij zijn vaker werkloos en uitkeringsafhankelijk. Wij willen voor werkenden en werkzoekenden zonder startkwalificatie de overgang naar werk versoepelen en de kans op duurzaam werk vergroten.

Met de pilot praktijkleren doorloopt de werkende of werkzoekende een intensieve periode van werken en leren. In de praktijk van een erkend leerbedrijf leert hij de vaardigheden aan, die zijn afgeleid van de mbo-kwalificatiestructuur. Je leest er meer over op onze website .

Heb je een opdrachtgever die erkend leerbedrijf is en die met jullie aan deze pilot zou willen deelnemen? Neem dan contact o.v.v. "Praktijkleren met Praktijkverklaring" met ons op en vraag naar de mogelijkheden.
Kick-off ‘BBL-traject zij-instroom Installatiebranche’

DOORZAAM en OTIB gaan intersectoraal samenwerken waardoor de Installatiebranche door middel van BBL-trajecten voor zij-instromers extra personeel kan laten instromen. Wij organiseren een kick-off meeting om de samenwerking toe te lichten.
 
We nodigen je van harte uit voor deze kick-off meeting op woensdag 27 maart van 13.30-14.30u in Lijnden. Tijdens deze meeting zullen DOORZAAM en OTIB een presentatie geven en kun je na afloop vragen stellen.

Geïnteresseerd?
Meld je dan nu aan via email o.v.v. ‘aanmelding Kick off Pilot ‘BBL-traject zij-instroom Installatiebranche’.

Kijk voordat je je aanmeldt op onze site of je organisatie in aanmerking komt voor het aanbieden van BBL-trajecten aan zij-instromers.
" Voorwaarde voor duurzame inzetbaarheid van uitzendkrachten is allereerst werk- en inkomenszekerheid! "
Kennissessies
Graag nemen we uitzendorganisaties tijdens een kennissessie mee in deze aanpak. In het bijzonder belichten we in deze sessie ook het project ‘ alles-in-1 voor uitzendkrachten ’ en het project ‘ Fit voor Flex/de Duurzame Uitzendkracht ’.

Wil jij meer weten over DOORZAAM en haar aanpak?
Kom naar één van deze kennissessies, meld je nu aan via info@doorzaam.nl o.v.v. 'aanmelding kennissessies'.

14 maart Zwolle 10.00-12.00
21 maart Den Bosch 10.00-12.00
28 maart Rotterdam 10.00-12.00
Het volgende DOORZAAM-congres vindt plaats op vrijdag 13 september.

Hou de dag vast vrij in je agenda zodat je zeker weet dat je het congres niet hoeft te missen!
In de media
Adriana Stel in gesprek met Leren & Werken.
En verder...
Ook weten wat je moet doen na een ongeval op het werk? Wie er verantwoordelijk is voor wat? Je leest er alles over in dit artikel .

Onze pilot 'Alles-in-1' hebben we afgesloten. Alles-in-1 gaat nu verder als project. We hebben parels van feedback ontvangen en deze delen we graag met jullie.