Nieuwsbrief oktober
Onder de aandacht
Wij breiden uit en zoeken een office manager
Wij zijn een klein, hecht en hardwerkend team. Mede dankzij jouw inzet en aanvragen voor Scholingsvouchers, deelname aan trajecten, Diplomaroute etc. gaan we uitbreiden!
We zijn op zoek naar een persoon die als office manager bij DOORZAAM aan de slag wilt gaan. Affiniteit en interesse voor het werk dat wij als Stichting doen, is uiteraard een vereiste.

Ken je iemand in je netwerk die op zoek is naar een nieuwe functie? Stuur dan vooral de link even door. Dat wordt enorm gewaardeerd.

OTIB
De technische installatiebranche is op zoek naar goede vakmensen, dus ook naar vakmensen die via technische detacheerders en uitzendbureaus in de branche actief zijn. Daarom stimuleert OTIB, het Opleidings- en ontwikkelingsfonds voor het Technische Installatiebedrijf, installatiebedrijven graag om deze kandidaten voor te bereiden op een boeiende baan in de branche.

Wij starten samen met OTIB een pilot. Deze is voor technische uitzenders die mee willen doen aan het laten instromen van zij-instromers voor de installatietechniek. Het gaat om kandidaten van werk naar werk of werkzoekende in de installatie branche. Er is een bedrag beschikbaar van €3500 per uitzendkracht per voorschakeltraject en plaatsing.

Alle voorwaarden weten van deze pilot? Op 22 oktober aanstaande organiseren wij een informatiesessie. Meld je aan via info@doorzaam.nl 'o.v.v. OTIB zij-instroom'.
Wegwijzer Duurzame Inzetbaarheid
Advies nodig over hoe je DI in het DNA van je organisatie kunt krijgen? Op onze website staat vanaf nu een wegwijzer die je per stap vertelt wat je kunt doen om DI in het DNA van je organisatie te houden en krijgen. Ook kun je meteen meten waar jij nu staat met je eigen DI.

Duurzame inzetbaarheid (DI) gaat over hoe wij allemaal op een goede en prettige manier, fit en met plezier kunnen blijven werken tot aan het pensioen. Werken aan duurzame inzetbaarheid draagt bij aan iemands (werk)plezier en heeft in alle opzichten een preventief karakter.

Om ervoor te zorgen dat uitzendkrachten met plezier, veilig en gezond aan het werk zijn (en blijven) en zich kunnen blijven ontwikkelen, bieden wij het traject 'De Duurzame Uitzendkracht' aan op twee manieren:

Doe ook mee met dit traject, 60 intercedenten gingen je dit jaar al voor!
 “Volg je de ontwikkelingen of ontwikkel je jezelf?"
Loesje
‘Goed Werk: dat doen we samen’
Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid wil op weg naar meer bewuste aandacht voor eerlijk, gezond en veilig werk. En daar geven wij graag aandacht aan.

Het ministerie organiseert de 2 e landelijke bijeenkomst ‘Goed Werk: dat doen we samen’ op 30 oktober in Jaarbeurs Media Plaza in Utrecht. Minister Wouter Koolmees opent de bijeenkomst. Daarna vertelt keynote speaker Guido Heezen over de kracht van goed werkgeverschap. Hoe geef je het beste vorm aan een gezonde en ener­gieke organisatie? Joost Hoebink begeleidt de dag met een scherpe en analytische blik.
Aanmelden voor de 2 e landelijke bijeenkomst EGVW kan via deze link .
Animatie 'Wat wij doen' in beeldVaak krijgen wij de vraag wat wij nu precies doen... En omdat beelden vaak meer zeggen dan woorden hebben wij dit voor jou in beeld gebracht.
En verder...

Deze checklist is een praktisch hulpmiddel om de uitzendkracht te informeren over de risico’s die het werk met zich meebrengt en hoe hij daarmee om moet gaan.

Verzuim door schulden, wat kun je doen? Wat kan een arbeidsbemiddelaar doen voor werkzoekenden en werknemers met schulden?

Op dinsdag 29 oktober 2019 organiseren Servicepunt Flex, UWV, DOORZAAM, ABU en NBBU de jaarlijkse PPS-dag. Het thema van de PPS-dag dit jaar is “UWV/WSP en uitzenders zeggen JA tegen een duurzame relatie!”