Doorzaam
Nieuwsbrief september
Onder de aandacht
Doe ook mee aan het traject ‘de Duurzame Uitzendkracht’!
In oktober gaan wij weer van start met een nieuwe groep intercedenten, managers en projectleiders van verschillende uitzendorganisaties om duurzame inzetbaarheid (DI) in het DNA van hun organisatie te krijgen.

Dit traject trappen we af met een inspiratiesessie op donderdag 3 oktober waar eerdere deelnemers vertellen over hun ervaringen met dit traject en wat het hen geleverd heeft.

Wij bieden uitzendorganisaties de ondersteuning om een visie te ontwikkelen op het gebied van DI. Wij geloven dat het van belang is om DI op drie niveaus in de organisatie te verankeren: een strategische projectleider, managers en intercedenten. Projectleiders en managers ontwikkelen zich bij het traject op het gebied van DI. Intercedenten worden opgeleid tot Specialist DI (S-DI).
 
Geloof jij ook in de kracht van DI in de dagelijkse praktijk? Kijk voor meer informatie op de site. Het traject start in oktober.

Of kom naar onze inspiratiesessie op 3 oktober van 14.00 - 16.00u. Locatie Mercure Amersfoort | De Nieuwe Poort 20.
Je bent van harte welkom. Graag ontvangen we je interesse per email.
Diplomaroute nu 100% vergoed!
Heb je uitzendkrachten die al veel ervaring hebben opgedaan, maar nog geen diploma op zak hebben? Dan is de diplomaroute een goede manier om alsnog een officieel erkend MBO niveau2 diploma te halen. En dit jaar vergoeden we 100%!

Een diplomaroute is iets anders dan een opleiding. Het is een traject waarbij de uitzendkracht meteen examen doet en daarmee een mbo-diploma op niveau 2 of 3 kan behalen zonder dat er een opleiding aan verbonden is. De uitzendkracht volgt dus geen lessen. De diplomaroute betekent dat de ervaring en kennis omgezet kan worden naar een officieel erkend mbo-diploma. 

Als je als uitzendorganisatie interesse hebt om één of meerdere uitzendkrachten aan te melden en daarbij de tegemoetkoming wil ontvangen van 100% per diplomaroute , neem dan contact met ons op via info@doorzaam.nl . Eén van de consultants zal dan contact met je opnemen en de procedure verder toelichten.
Alles-in-1 voor uitzendkrachten
Ongetwijfeld dat je dit project al eens voorbij hebt zien komen. Alleen je hebt nog niet de tijd gehad om je er wat meer in te verdiepen.

Wat houdt het nou precies in? En wat betekent dat qua werkzaamheden voor jou? Hoeveel tijd ben je hieraan kwijt? Wat wordt er van de uitzendorganisatie verwacht wat betreft de begeleiding? Wat zijn de voorwaarden?

Dit en meer vragen worden beantwoord op onze project pagina. Staat je vraag er niet tussen? Neem dan alsjeblieft contact met ons op 020 655 82 16. We staan je graag te woord.

Wij hopen binnenkort je aanmelding voor dit project te ontvangen.
 “Wanneer heb je voor het laatst iets nieuws gedaan?"
Deadline indienen aanvraag praktijkleren nadert
Bedrijven en instellingen die een praktijk- of leerwerkplaats aanbieden, kunnen in aanmerking komen voor de subsidieregeling Praktijkleren. Het maximale subsidiebedrag is € 2.700 per gerealiseerde praktijk- of werkleerplaats.

Let erop dat de deadline voor het indienen van een aanvraag nadert. Voor het school-, studiejaar 2018/2019 kun je een aanvraag indienen tot en met 16 september 2019 tot uiterlijk 17.00 uur.
September is de maand van leren en werken.
Maar dat is niet het enige in september!
Hieronder een handig overzicht van activiteiten:1) DOORZAAM congres 13 september
2) Nationale meewerkweek (9 -13 september)
3) Week van alfabetisering (9-15 september)
4) Week van de Loopbaan (16- 20 september)
5) Week van werkgeluk (23-27 september)

Een drukke maand, september! Aan welke activiteiten doe jij mee?
Nationale werkbezoekdag op 20 novemberDoor een Nationale Werkbezoekdag te organiseren kunnen werkzoekenden op een positieve manier contacten leggen met professionals die werkzaam zijn in de branche waar ze interesse hebben.
En verder...

Voor de werkgelegenheid blijft de opdrachtgever van cruciaal belang, maar Walter gelooft in een win-win voor alle partijen: "Wij kunnen opdrachtgevers beter bedienen als wij zorgen dat werkenden zich ontwikkelen en zo gelukkig mogelijk aan het werk blijven".

De Maand van Leren en Werken gaat bijna van start! Er zijn al veel Leerwerkloketten die extra activiteiten organiseren.

Samen met een van de uitzendorganisaties die deel heeft genomen aan onze pilot ‘Alles-in-1 voor uitzendkrachten’ hebben we gekeken naar de effecten van de pilot op de bedrijfsvoering van de organisatie. Hier hebben we een businesscase voor opgesteld.

Wil je zeker weten welke diploma’s je (toekomstige) werknemer heeft behaald en dat zijn cv klopt? Vraag om een uittreksel uit het diplomaregister. In het online diplomaregister staan diploma’s, certificaten en getuigschriften van de meeste, door het ministerie van OCW erkende Nederlandse opleidingen.