Welkom bij de laatste nieuwsbrief van 2019 van het HappinessBureau
De energiegevende werkomgeving van MN
Bij pensioenuitvoerder en vermogensbeheerder MN heeft de directie geen vaste werkplek meer. Er zijn samenwerkplekken met banken, informelere ontmoetingsplekken, stilteplekken, en bankjes en nisjes waar je wat meer privacy hebt. Naast werken, ontmoeten, vergaderen en lekker eten is er ook gedacht aan ontspanning. We spraken Arjen van 't Klooster , manager facilitair bedrijf over de energiegevende werkomgeving bij MN.
Vind je Ikigai voor meer werkgeluk
Astrid Karsten, trainer en coach bij consultancyorganisatie Prowareness geeft het kernachtig aan: Je missie, passie, roeping en beroep – het kruispunt daartussen is je ikigai. En zo haken die vier elementen in elkaar. Twee elementen zijn intern gericht: wat is mijn passie en waar wil ik mijn geld mee verdienen? De andere twee gaan over: wat breng ik de wereld? Dat zijn missie en roeping, want we weten dat je niet alleen gelukkig wordt van je eigen passies, maar ook als je iets biedt of brengt aan de wereld. Lees ons interview met Astrid.
De bewezen effecten van werkgeluk
Dat werkgeluk wérkt, zien wij dagelijks om ons heen in de bedrijven waarmee wij werken en de medewerkers en leidinggevenden die wij spreken. Maar wat zegt de wetenschap over de relatie tussen geluk en functioneren op het werk?

Presteren gelukkige mensen beter op het werk, zijn ze creatiever of productiever? Zijn organisaties met gelukkige medewerkers innovatiever en succesvoller?

We hebben het wetenschappelijke bewijs over werkgeluk op een rij gezet in deze whitepaper (pdf).
Weer een nieuw lichting werkgelukdeskundigen
Het HappinessBureau verzorgt de opleiding tot Werkgelukdeskundige. Dat doen we zelf (open inschrijving), in-company en samen met de Erasmus Universiteit (EHERO) bij diverse Hogescholen als zesdaagse Post-HBO-opleiding.
In de afgelopen weken zijn de opleidingen bij Saxion, Hogeschool Leiden en Fontys weer met succes afgerond.

Ook werkgelukdeskundige worden? Je hebt de keuze uit de volgende opties:

NIEUW! Onze driedaagse opleiding Werkgelukdeskundige wordt nu ook in Amersfoort aangeboden.

Ligt je interesse meer bij Employee Experience & Design? Je kunt je nu inschrijven voor de 3-daagse Masterclass in 2020!

Nieuw benchmarkonderzoek: hoe kijken Nederlanders naar hun werk?
Hoe kijken Nederlandse werknemers naar hun werk? Zien ze hun baan puur als middel om brood op de plank te krijgen en geld te verdienen voor het leven naast hun werk? Of zijn ze meer carrièregericht en zien ze hun huidige baan als investering en opstap naar een volgende functie? Of is het werk een roeping en een van de belangrijkste dingen in hun leven?

Onze whitepaper (pdf) beschrijft de belangrijkste bevindingen uit het landelijk onderzoek van het HappinessBureau en Steda naar werkoriëntatie en werkgeluk.
Met verschillen per bijvoorbeeld sector, organisatiegrootte, leeftijd.
We laten de relatie zien met ziekteverzuim en met trots op de producten/diensten.

In dit onderzoek is gebruikgemaakt van de indeling Job-Career-Calling van professor Amy Wrzesniewski (Yale University) en collega-wetenschappers.
En wat verder nog leuk is om te weten …

  • Vanuit het HappinessBureau dragen we graag bij aan een mooiere en betere wereld. Voor 2020 betekent dit dat we een percentage van onze winst gebruiken voor een partnership met Free-a-girl.
  • Op 18 maart vindt voor de 5e keer het event Happy People - Better Business plaats. Dit is het grootste event over werkgeluk in Nederland. Meer informatie over het programma en hoe je je kunt aanmelden vind je op de site.
  • Ook in 2020 organiseren we weer een aantal bijeenkomsten voor Chief Happiness Officers om best practices te delen en ervaringen uit te wisselen. De volgende bijeenkomst vindt plaats bij de Koninklijke Landmacht en wordt gehost door Harold Keldermans.  Heb je interesse om daar bij te zijn? Laat het ons weten.

We wensen je heerlijke feestdagen en een heel (werk)gelukkig 2020!