Extra Nieuwsflits 10-09-2018  
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Laatste nieuws omtrent MvdPP

Tweede spreker / start verkoop dinsdag 11-9-2018
Bijna is het zover: de Maand voor de Psychosociaal Professional. In oktober kun je vanuit de thuissituatie studiepunten verzamelen door het volgen van webinars (online seminars) en Hupper colleges. Eerder maakten we bekend dat Psychiater Erwin van Meekeren een webinar voor zijn rekening zal nemen. Vandaag de tweede onthulling!

De andere lezing zal worden verzorgd door niemand minder dan Henriƫtte Mol. Mol is orthopedagoog en werkt als 'speeldokter' en trainer. Zij gebruikt spel en eenvoudige bewegingsactiviteiten om na te gaan wat er speelt bij een kind, om daar vervolgens weer op in te spelen. De titel van het webinar luidt: Zit een kind lekker in z'n vel? Dan komt 'ie er wel! Ze vertelt hierover:

"Als een kind niet lekker in zijn vel zit, is het interessant te kijken hoe het letterlijk in zijn vel zit. Zijn er nog primaire reflexen actief? Werken de ogen samen? Hoe is de zintuiglijke informatieverweking? Want gedrag dat doet denken aan ADHD, dyslexie, concentratieproblemen en diverse leerproblemen kunnen het gevolg zijn van zulke fysieke aspecten. Daar ligt dan ook de sleutel om weer lekker in je vel te komen.

In het webinar kijken we naar de impact die fysiek functioneren kan hebben op het sociaal-emotioneel functioneren, op het welbevinden van een kind. Theorie wordt uitgelegd aan de hand van 'de Ontwikkelingspion' en gekoppeld aan praktisch voorbeelden. Je krijgt praktische handvatten om bijvoorbeeld de oogvolgbeweging te onderzoeken en oefeningen om bijvoorbeeld het evenwicht te stimuleren. Want het verbeteren van fysiek evenwicht helpt het (her)vinden van emotioneel evenwicht."

Meer informatie en aanmelden
Wil jij het webinar van Henriƫtte Mol volgen? Meld je dan aan via www.maandpsychosociaalprofessional.nl. Daar kun je het volledige programma nog eens rustig nalezen en staan de exacte data en studiepunten vermeld. De verkoop start op dinsdag 11 september om 11:00u.
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.