Utgave # 11 | Nyhetsbrev Kjokkenutstyr
Gode Kniver til Hjemmekokken
Et sett med gode kokkekniver vil være med å gjøre hverdagen på kjøkkenet enklere og mer effektivt. De fleste klarer seg nok godt med en god brødkniv eller kokkekniv, men for enkelte oppgaver blir det langt enklere med en egnet kniv.

Sløying av fisk blir enklere med en god fiskekniv og en slipt kokkekniv gjør det enklere å skjære opp både grønnsaker og kjøtt med rene kutt.

Victorinox og Global tilbyr begge et godt utvalg innen kokkekniver som dekker de fleste behov. Her finner du brødkniv, filetkniv, skrellekniv, santokukniv, slaktekniv, skinkekniv, utbeningskniv, fiskekniv og mye annet.

En god kokkekniv bør skjerpes jevnlig og bør samtidig slipes årlig. Dette så du tar bedre vare på knivens skarphet og vedlikeholder dens kvaliteter.
Victorinox Kniver
Victorinox kniver er en av de mest anerkjente merkene innen kokke- og kjøkkenkniver.

Victorinox er mest kjent for deres populære «Swiss Army Knife», men var allerede vel etablerte innen kokkekniver lenge før det.

Deres kniver finnes i flere utgaver. Velg mellom Victorinox kniver med skaft i rosentre eller fibrox.

Global Kniver
Global kniver er anerkjent for å være en av verdens beste knivmerker og blir benyttet av profesjonelle kokker, så vel som i private hjem, verden over.

Knivene ble først designet av Komin Yamada i 1985. Knivene er designet og laget i de beste materialer for å gjøre de så skarpe og brukervennlige som mulig.

Knivene blir fortsatt utviklet for hånd i Yoshikin’s lokaler i Nigata, Japan.

Knivsett fra Victorinox og Global
Dersom du ønsker å komme godt igang med knivsamlingen kan det være greit å gå til innkjøp av et knivsett.

Global og Victorinox selger begge ulike knivsett fra 2,3 eller 5 kniver og opp til større sett opp til 24 ulike kniver.

Hvor stort sett du ønsker, og hvilke kniver som bør være i settet, vurderer du selv etter hvilke behov du har på kjøkkenet. Det kan være lurt å starte med et mindre knivsett og bygge seg utover etterhvert som behovene dukker opp.

Andre Steder på Nettet: