Daar zijn we weer! 
Hoewel sommige organisaties er nog niet helemaal aan toe zijn om medewerkers terug te laten keren naar kantoor, zijn anderen al volop bezig na te denken hoe ze dat het beste kunnen doen. Het HappinessBureau heeft een overzicht met vragen gemaakt dat hen daarbij kan helpen. Na het verschijnen is de checklist al duizenden keren bekeken en gedownload. Hij is er nu ook in het Engels.

Naast het gratis overzicht is ook een nieuw, gratis eBook verschenen. Deze keer over Employee Experience Design. Het is het derde eBook van het HappinessBureau dat je kunt downloaden.

Veel leesplezier!
Fijn als je werkgever meedenkt
We hebben allemaal moeten wennen aan de nieuwe omstandigheden. En voor velen is het nog steeds dagelijks schipperen om alle ballen in de lucht te houden en de aandacht te verdelen over kinderen, partner en werk. Fijn dat er dan een werkgever is die dat begrijpt.
Hoe gaan we straks weer Terug Naar Kantoor?
Wellicht zijn jullie al bezig na te denken hoe medewerkers straks weer terug naar kantoor kunnen. We zien dat organisaties vooral kijken naar aspecten die met de 1,5 meter afstand te maken hebben. Wat zijn de looproutes? Welke hygiënemaa tregelen nemen we? We vinden het verstandig daarnaast na te denken over het welzijn en werkgeluk van medewerkers. Hoe hebben zij het thuiswerken ervaren? Wat hebben zij nodig om de eerste dag en eerste weken weer goed te kunnen functioneren?

Het HappinessBureau heeft vanuit de medewerkersreis (employee journey) en werkgeluk een overzicht gemaakt wat je als medewerker, als team en als management kunt doen en welke vragen je kunt stellen aan jezelf, je team of de medewerkers om de terugkeer naar kantoor zo goed mogelijk te laten verlopen.

Het overzicht is zowel in A3- als in A4-formaat gratis te downloaden.
In het Nederlands en nu ook in het Engels.
Gratis eBook Employee Experience Design
Steeds meer organisaties beseffen dat medewerkers alleen op hun best functioneren als ze écht lekker in hun vel zitten. Als ze controle over zaken hebben, iets kunnen bereiken en kunnen bijdragen aan een hoger doel. De praktijk wijst dat ook uit: bedrijven die actief werken aan het geluk van medewerkers zijn innovatiever en succesvoller.

Een geweldige employee experience (medewerkerservaring) is geen toevalstreffer en komt niet vanzelf. Die moet je ontwerpen! Employee experience design is de kunst van het ontwerpen van een werkbeleving die leidt tot gelukkige medewerkers.

Heleen Mes en Lucas Swennen van het HappinessBureau hebben samen het eBook Employee Experience Design in 12 stappen geschreven dat nu gratis is te downloaden . Het is met 90 pagina's een omvangrijk eBook.
Opleiding werkgelukdeskundige op 1,5 meter
Op 3 juni gaat de opleiding Werkgelukdeskundige weer van start, met dag 2 op 17 juni en dag 3 op 1 juli.
De opleiding Werkgelukdeskundige wordt gehouden bij De Hooge Woning in Zoetermeer en kan de 1,5 meter afstand, evenals alle andere RIVM richtlijnen (o.a. extra schoonmaak), garanderen. Omdat er bij De Hooge Woning examens voor de overheid worden afgenomen worden zij regelmatig gecontroleerd op het naleven van het corona-protocol.

We hebben de opleiding uitgebreid met voorbeelden uit deze coronatijd en informatie opgenomen van hoe je aan werkgeluk kunt werken onder uitdagende omstandigheden (bijvoorbeeld het betrokken en gelukkig houden van medewerkers op afstand).

Meer informatie? Kijk op onze site .
3e Waanzinnige Werkvormen Webinar
Wegens succes nu voor de derde keer het Waanzinnige Werkvormen Webinar!

Doordat we zelf in hele korte tijd hebben geleerd leuke, energieke en informatieve on-line sessies, workshops en trainingen te geven, delen we deze kennis graag met je in een interactieve Zoom-sessie op 11 juni van 14 - 16 uur.
Je leert onder andere hoe je op een leuke manier een on-line sessie start, hoe je deelnemers met elkaar kunt laten kennismaken en verbinden, hoe je oefeningen on-line doet en we delen een aantal energizers. Speciale prijs voor deze sessie is euro 47,- (plus btw en kosten).
Er zijn nog enkele plekken beschikbaar, dus meld je snel hier aan .

En dit is wat een deelnemer over het webinar zeggen:
“Met het Webinar voor Waanzinnige Werkvormen vandaag nieuwe inspiratie opgedaan om de online workshops en inspiratie sessies nog levendiger en leuker te maken. Dank HappinessBureau voor deze input :-)”

Meer reviews vind je  hier .
Masterclass Employee Experience & Design
Je kunt je nu inschrijven voor de Masterclass Employee Experience & Design die wordt gegeven op 2, 9 en 16 oktober.

Met een goede employee experience richt je je op alle interactie van medewerkers met hun organisatie. Dus van het eerste contact tot het vertrek en zelfs daarna om van medewerkers ambassadeurs van je organisatie te maken. De medewerker écht centraal zetten, betekent de focus verbreden naar de hele ‘employee experience’.
Deze Masterclass is bedoeld voor innovatieve HR-managers en consultants die willen weten wat Employee Experience en Employee Experience Design is, waarom het belangrijk is en best practices willen gebruiken om geïnspireerd te worden en een vertaalslag te maken naar de eigen organisatie of adviespraktijk.
Interactief webinar "Optimisme tijdens Onzekerheid"
In deze interactieve online workshop leer je hoe je meer vertrouwen en veerkracht kunt opbouwen, hoe je zelf een optimistischere mindset kunt ontwikkelen en hoe jij je mindset & mood beter kunt 'managen'.

De workshop is een samenwerking tussen Toptimisme at Work en het HappinesBureau. Meer informatie over de workshop en aanmelden kan hier .
1,5 meter met humor
Ten slotte nog een voorbeeld hoe je helemaal in stijl van je organisatie de 1,5 meter afstand in acht kunt nemen. Zie dit autobandenbedrijf .