Het verhaal van..
Cathleen van der Lee-Haarloo
36 jaar - Rotterdam- dinsdag
 


Waarom ben je ooit gaan dansen? 

In 1999 kwam een videoclip van Julio Iglesias uit: Bailamos (laten we  dansen) en ik vond die video clip zo leuk om naar te kijjken. Ik zag alleen maar blije, sexy en dansende mensen en dacht: "zo wil ik ook kunnen dansen". Ik zat toen nog op de middelbare school en vroeg aan mijn beste vriend: "kom, wij gaan leren salsa dansen J ". En hij zei: "Ja,  leuk". Dus ik ging op zoek naar een dansschool en ben begonnen bij Cees d e Vroome in Slinge. Daar leerde ik voor het eerst cubaans dansen en een paar jaar later, danste ik in La Luna op 1. Na 2 jaar stopte ik met dansen en ben een paar jaar gestopt met dansen. Het kriebelde toch heel erg en heb en toen met mijn familie en vriend gaan dansen op 1 bij Salseros. Daar heb ik Janice leren kennen. Toen mijn vriend en familie stopte met dansen,  ging ik verder en begon Janice de mambo te leren. Ik zei nog tegen haar:  ''wie danst er nou op 2, pffff". Maar ja, een half jaar later zat ik toch bij haar  in de klas J . Vanaf daar bleven we ontwikkelen, bleven we zoeken naar meer lessen, andere invalshoeken van dans en andere soorten dans.

Waarom kies je voor salsa?

     Dans is voor mij communiceren, emotie uiting en kunst vanuit jezelf. Toen ik nog optrad vond ik het mooi om mijn gevoel en passie over te kunnen brengen naar het publiek toe en het blije gevoel te kunnen delen met een ander. Op de dansvloer is het voor mij een vorm van uiting. Alle energie die ik extra overhoud aan het eind van de week op deze manier eruit  laten spetteren op de dansvloer en een ander daarin meenemen. Mjin  danspartner uitdagen en samen een prachtig "gesprek" voeren. Als ik  luister naar de muziek, vind ik het elke keer weer een mooie uitdaging, de muziek te vertalen naar bewegingen en dans.   
Deze foto herinnerd me aan de tijd dat ik veel in een korte tijd heb geleerd en steeds meer wilde ontwikkelen. Samen met Ernesto deelnemen aan het NK. Net als bij mijn eerste stapjes salsa. Last minute zei ik tegen Ernesto: "hey, heb je zin om mee te doen". Hij: "Ok, let's do it". En daar stonden we dan!Als je iets wilt bereiken in het leven: gewoon ervoor gaan en doen! Met vallen en opstaan de overwinning behalen voor jezelf.


Wat heb je ontdekt/ervaren tijdens de lessen bij Poetic Motion?
 
Tijdens de lessen van PM heb ik vooral geleerd geduld te hebben met mezelf en met het leerproces. Ik ben een persoon die graag snel wil gaan en al het liefst een sprintje wil trekken, nog voordat ik kan lopen :p Ook leer ik wat meer in balans te zijn met mijn lichaam en leer ik op een andere manier de dans te interpreteren. De lessen bij PM geven me weer andere  inspiratie, andere manier van leren en ik hoop dat ik het gevoel dat ik had o p de dansvloer bij PM weer terug kan vinden en vol kan genieten op een avond.
Wat adviseer je nieuwe studenten?
 
   Altijd willen leren, blijf jezelf ontwikkelen. Als je denkt dat je er al bent, denk  dan nog een keer en zoek naar nieuwe uitdagingen. Dans omdat jij dat wilt  en laat niemand je tegenhouden. Geniet van elk moment op de dansvloer en trek je niets aan van wat een ander tegen je zegt. Laat negativiteit van je afglijden en laat alleen het positieve binnen. Iedereen heeft het moeten  leren, dans is voor een ieder en uit je op de manier hoe jij dat wilt en voelt. Dans met mensen waar je je prettig bij voelt en wees altijd jezelf. Loop niet met je neus in de lucht en kijk niet neer op anderen. Blijf bescheiden en openminded.


Wat zijn je doelen?
 
     Nu jaren verder met salsa dansen en het enige wat ik nog wil, is genieten als ik op de dansvloer sta. Mijn doel is weer het beste uit mezelf te halen als ik op een feestje ben en ik zou graag weer willen knallen op wat voor salsa nummer dan ook.

Eigen invulling
 
Deze foto doet me herinneren aan de avond dat ik Alegria mocht optreden in Dos Bailadores, nadat ik de creativiteit uiting gewonnen had bij Marlon Borkulo in Leiden. Ik voel me zeer vereerd dat Johnny deze show voor mij heeft gemaakt in zo een korte tijd en tot de dag van vandaag door de jaren heen nog steeds gebruikt. Ik ben mega trots op je Johnny, ik heb veel van je geleerd door de jaren heen, ben blij met onze vriendschap en heb veel respect & waardering voor jou en Gina. Keep  doing what you are doing and beyond. Bedankt!

 

 

Wil jij ook deelnemen aan een editie van 'Het verhaal van...'?
Laat dit ons dan weten!