Focus op kwaliteiten, niet op tekortkomingen
We interviewden hoogleraar Marianne van Woerkom over de Sterke-puntenbenadering. 'We weten dat als mensen hun sterke punten eenmaal hebben ontdekt, dit een belangrijke inspiratiebron kan zijn om hun eigen ontwikkeling gestalte te geven. Als medewerkers hun eigen sterke punten kunnen gebruiken, ervaren ze meer positieve emoties en ze voelen ze zich intrinsiek gemotiveerd. Dit ervaren van positieve emoties heeft weer een enorme spin-off; het heeft effect op gedragingen.'

Inspiratie voor de vakantie
Ben je je al aan het voorbereiden op de naderende vakantie? Hier tips voor het leesvoer dat je online kunt lezen: de top-10 van meest gelezen artikelen op onze nieuwssite:

  1. 10 tips voor meer werkgeluk
  2. Werkgeluk in Suriname: met een kleiner budget ben je veel creatiever
  3. Op weg naar een nieuwe manier van beoordelen.
  4. Waarom nemen goede medewerkers ontslag?
  5. De 8 factoren van eigenaarschap van medewerkers
  6. 15 vernieuwende vergadervormen om creativiteit te stimuleren
  7. Als Disney de baas was in uw ziekenhuis
  8. Purpose: wat doen we hier, wat willen we bereiken?
  9. Werken bij Innocent: blijf jezelf en doe iets goeds voor de wereld.
  10. 12 manieren om een compliment te geven.
ADVERTENTIE
HR Psychologie | 19 september 2019
De positieve psychologie biedt de instrumenten om het maximale uit ieder individu te halen. In het belang van de medewerkers én de organisatie. Wat kunt u als HR-professional doen om het psychologisch kapitaal van uw medewerkers op een positieve manier te stimuleren?

Laat u op 19 september 2019 tijdens het congres HR Psychologie inspireren door dé experts uit het vak. U krijgt nieuwe inzichten en handvatten voor een hogere productiviteit en betrokkenheid in teams.
€50 korting  voor nieuwsbrieflezers van HPBB met kortingscode: HPBBHR2019

Bekijk het programma .

Investeer in jezelf!
Wil je meer weten over werkgeluk en employee experience? Het HappinessBureau biedt naast diverse workshops ook de leergang Employee Experience en de opleiding tot Werkgelukdeskundige.

Vraag gerust naar de mogelijkheden om dit in-company te organiseren.
Boek voor de vakantie: Werken aan werkgeluk

Dit boek is een afgeleide van Employee Experience (Happy People Better Business) dat Heleen Mes en Gea Peper van het HappinessBureau eerder schreven.

Bestel het boek, doe je voordeel met de diverse praktijkcasussen en ga aan de slag met de inspirerende werkgelukboosters.