Nyhetsbrev nr. 1 // juni 2020
Velkommen til =Oslos nyhetsbrev
I forkant av hvert bladslipp vil vi sende deg en liten oppdatering på hva som rører seg i vår verden. Vi byr på en snikktitt på det nye magasinet, glimt av livet i lokalene våre i Oslo sentrum, samt nyttige tips og gode tilbud fra selgerne på =Oslo og baristaene på =Kaffe.

Takk for at du abonnerer på nyhetsbrevet. Håper innholdet faller i smak!

Erlend Paxal
Redaktør i =OSLO og daglig leder i Stiftelsen Erlik
Bli med på feiringen – i bladet!
Selgerne er på plass med nytt blad
Tidlig i morges var flere av selgerne på plass utenfor salgslokalet, klare til å gå på jobb. Da vi åpnet dørene klokka 09, sto 20 ivrige selgere utenfor lokalet for å få tak i det glinsende, nye jubileumsnummeret. Øverst fra venstre:
Øverst fra venstre:
Daniel Varga , selger 1531 har kjøpt 50 magasiner og vil hilse alle kundene sine og si god sommer til alle. 

Florin , selger 1470 og Maria , selger 1465 skal også selge jubileumsnummeret:
– Vi har vært gift i 17 år og solgt bladet siden 2018. Det hjelper familien vår veldig å kunne selge magasinet. Jeg har en drøm om å være på forsiden av bladet en gang. God sommer , sier Maria

Mona , selger 1209 og Larsen , selger 1202 har begge solgt bladet i cirka sju år nå. Damene synes dagen blir litt bedre med hyggelige kunder som kjøper magasinet. 

Anniken , selger 1413:
– Jeg gleder meg til å selge det nye bladet, folk må skynde seg å kjøpe før det blir utsolgt! Erlik feirer jo 15 år og Erlik Kaffe feirer tre år på mandag. God sommer til alle!
Gikk du glipp av forrige nummer?
«Suksess kommer i mange former, ikke bare penger.
Det er ikke suksess hvis du har en milliard kroner,
men aldri ser barna dine, aldri ser kona di, aldri hjelper noen.»
Christian René Wold, Skamløst nettverk
Christian René Wold – foto Niklas Mørkland
Helt uten skam
Christian René Wold gikk fra fengsel til skolebenken. Nå hjelper han ungdom med å komme seg ut av kriminelle miljøer. Det vet han mer om enn de fleste.
10 %
Få 10 % rabatt på alt i nettbutikken til =KAFFE med rabattkoden
erlikjubileum
Rabattkoden kan kun benyttes én gang og gjelder i perioden 26.06–31.07.2020.
Sommerstemning hos =Kaffe
I Akersgata begynner hverdagen så smått å ligne på normalen, og avdelingen på Lovisenberg er i full sving. Vi er i sommerstemning og selger islatte og iste som aldri før. Vi ser også en økning av besøkende fra andre kanter av landet, nå som feriesesongen så smått er i gang.

Vi gleder oss over hvert besøk. Jo flere gjester i kaffebaren, jo flere etterlengtede arbeidstimer til våre supre baristaer. Håper du også tar turen forbi neste gang du er i Oslo! 
Barista Frank serverer gjerne vår hjemmelagde Bestemors have-iste i sommervarmen – av og til med sesonginspirert hodepryd.
Tidtrøytetips fra salgslokalet:
Dette bør du se/høre/lese
Geir
Mitt gratis tips om gratis tidtrøyte er å søke opp alle diktopplesninger og foredrag av Charles Bukowski på YouTube og så lese alle bøkene hans. Han var dranker, poet, en stor tenker og en åndsfrende for mange =Oslo-selgere. Start med denne: The Genius of the Crowd !
 
Geir , selger 1334
Julie
Jeg vil anbefale alle å se dokumentarfilmen «Selvportrett» om fotograf og kunstner Lene Marie Fossen. Den er både veldig fin og veldig vond, og tar opp et tema som angår veldig mange. Du kan se «Selvportrett» gratis på NRKs nettsider .

Julie , miljøarbeider i salgslokalet