December 2018
Μήνυμα του Προέδρου προς τους κοινωνικούς εταίρους του IBLCE 

Διάγουμε περίεργους καιρούς, καθώς πολλοί από εσάς, με την ιδιότητα του IBCLC ή του υποψηφίου, βρίσκεστε την παρούσα στιγμή στην πρώτη γραμμή του πολέμου κατά της κρίσης για τη δημόσια υγεία η οποία πλήττει όλον τον πλανήτη λόγω του COVID-19. Εκ μέρους όλων των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και της ομάδας του IBLCE, θα θέλαμε να ξέρετε ότι αναγνωρίζουμε την προσπάθειά σας να αντιμετωπίσετε τη συγκεκριμένη απειλή για τη δημόσια υγεία. Είσαστε στις σκέψεις μας και θα συνεχίσετε να είστε και στο επόμενο διάστημα.


Αρκετοί από εμάς, συνάδελφοί σας και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του IBLCE, μαχόμαστε επίσης στην πρώτη γραμμή. Ένας γιατρός εργάζεται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, που έχουν πληγεί σοβαρά. Μια ακαδημαϊκός και επιδημιολόγος παρέχει υποστήριξη στους κλινικούς συναδέλφους της στο πανεπιστήμιο όπου εργάζεται. Ένα άλλο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου περιθάλπει τους ασθενείς στην πόλη της Νέας Υόρκης  όπου ο αριθμός των νοσούντων με COVID-19 σημειώνει αύξηση. Μια νοσηλεύτρια-μαία συνεχίζει να συνεργάζεται με μητέρες που γεννούν στη διάρκεια της κρίσης. Συνεχίζω να παρέχω συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα γαλουχίας μέσω του προγράμματος Women, Infants and Children (WIC) εδώ, στη Βόρεια Καρολίνα. Η κρίση αυτή μας αφορά όλους και μας ενώνει η διαρκής δέσμευση απέναντι στις θηλάζουσες οικογένειες σε όλον τον κόσμο.

Εν μέσω όλων αυτών των γεγονότων, πιστεύω ότι είναι σημαντικό να ξέρετε ότι το IBLCE παραμένει στη διάθεσή σας και ότι συνεχίζει, ακόμα και αυτήν την περίοδο, να σημειώνει βήματα μπροστά.  • Παρόλο που το IBLCE, με μεγάλη του απογοήτευση, αναγκάστηκε να προγραμματίσει εκ νέου την πρώτη διεξαγωγή της εξέτασης για το φετινό ημερολογιακό έτος (η οποία αρχικά είχε προγραμματιστεί για το διάστημα από 30 Μαρτίου έως 3 Απριλίου), πρόκειται για μια συνετή απόφαση με βάση τις τρέχουσες συνθήκες. Γνωρίζω ότι οι υποψήφιοι που μελετούν για την εξέταση IBCLC απογοητεύτηκαν επίσης. Να ξέρετε, ωστόσο, ότι το IBLCE θα παρέχει επικαιροποιημένη ενημέρωση μόλις αυτή καθίσταται διαθέσιμη. Οι ενημερώσεις θα αναρτώνται στον ιστότοπο του IBLCE και θα προωθούνται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook και Twitter).


  •  Έχουμε δεσμευτεί να ενεργούμε για το δικό σας όφελος και, για τον λόγο αυτό, η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του IBLCE διεξήχθη ηλεκτρονικά την προηγούμενη εβδομάδα, ενώ ο στρατηγικός σχεδιασμός είναι σε εξέλιξη (βλ. παρακάτω άρθρο). Επιπλέον, έλαβε χώρα η εκλογή της διοίκησης και είμαι ενθουσιασμένος με τη νέα ηγετική ομάδα του IBLCE.


  • H ομάδα μας, της οποίας τα μέλη προέρχονται από το ανώτερο προσωπικό, είναι πεπειραμένη και σταθερή, καθώς μετρά συνδυαστικά 90 και πλέον χρόνια άμεσης εμπειρίας με το IBLCE. Η διεθνής ομάδα μας για την εξυπηρέτηση πελατών παραμένει διαθέσιμη μέσω email, ενώ μπορείτε να λάβετε πληροφορίες ειδικά για κάθε χώρα μέσω του δικτύου Συντονιστών του IBLCE. Το IBLCE βρίσκεται δίπλα σας αυτήν τη δύσκολη στιγμή.


Επίσης, την προηγούμενη εβδομάδα, το IBLCE προώθησε πληροφορίες από τον   Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (Π.Ο.Υ.) αναφορικά με τον COVID-19, την εγκυμοσύνη και τον θηλασμό    μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook και Twitter) και θα συνεχίσει την ίδια πρακτική. Ο Π.Ο.Υ. συνεχίζει να δημοσιεύει πληροφορίες στο πλαίσιο της συγκεκριμένης κρίσης για το κλινικό προσωπικό   (ανατρέξτε επίσης  εδώ ) , καθώς και για το ευρύ κοινό: Πάρτε μέρος στην πρόκληση  #SafeHands   ! Το IBLCE θα συνεχίσει να παρέχει συνδέσμους για την ενημέρωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας[1] χρησιμοποιώντας τις σελίδες του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.


Μπορείτε να είστε βέβαιοι ότι το IBLCE θα συνεχίσει να εξελίσσεται στη διάρκεια αυτής της δύσκολης περιόδου.

Παραμείνετε υγιείς, παραμείνετε δυνατοί και σας ευχαριστούμε για όλη την προσπάθεια που καταβάλλετε και θα συνεχίσετε να καταβάλλετε για τις θηλάζουσες οικογένειες, τώρα και στο μέλλον.


Norma Escobar, IBCLC, RLC
Μεταβολές στο IBLCE
H Marin Skariah , MSN, FNP-BC, RNC-MNN, IBCLC, η οποία επί του παρόντος υπηρετεί ως ταμίας του IBLCE, είναι πλέον αιρετή Πρόεδρος. Αυτή η ειδική διαδικασία εκλογών διεξήχθη λόγω της αποχώρησης της Shakira Henderson, PhD, DNP, MS, MPH, RNC-NIC, IBCLC, από το Διοικητικό Συμβούλιο του IBLCE. Η Marin θα συνεχίσει να κατέχει τη θέση του ταμία μέχρι το Διοικητικό Συμβούλιο του IBLCE να διεξαγάγει εκλογές για την ανάδειξη νέου ταμία.

Η Marin είναι από το Westchester της Νέας Υόρκης και επί του παρόντος εργάζεται ως Ειδική επαγγελματικής ανάπτυξης στη γαλουχία (NPDS) στο τμήμα Γυναικολογίας, τοκετών και γεννήσεων στο Langone Health του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Tisch Campus. Η Marin έλαβε το BSN της (Bachelor of Science στη Νοσηλευτική) από το Πανεπιστήμιο Mercer της Ατλάντα στην Τζόρτζια και το MSN της (Master of Science στη Νοσηλευτική) από το Downstate Medical Center του Πολιτειακού Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης. Η Marin είναι αφοσιωμένη στο έργο της και θέλει να κάνει τη διαφορά με την ένταξη των ορθών πρακτικών μέσα από την υποστήριξη, την έρευνα και την εκπαίδευση γονέων, προκειμένου να βελτιωθεί η ποιότητα της φροντίδας για τα παιδιά και τις οικογένειες που θηλάζουν. 

Το IBLCE ευχαριστεί τη Shakira Henderson για την έως τώρα θητεία της στο Διοικητικό Συμβούλιο και ανυπομονεί να καλωσορίσει τη Marin στη θέση της αιρετής Προέδρου μετά την εκλογή νέου ταμία του IBLCE.
Διεξαγωγή εξετάσεων IBCLC
Μάρτιος / Απρίλιος 2020
Όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020, η εξέταση IBCLC για τις 30 Μαρτίου έως 3 Απριλίου 2020 δεν θα λάβει χώρα στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, αλλά θα προγραμματιστεί εκ νέου λόγω του COVID-19. Μπορείτε να βρείτε αναλυτικές πληροφορίες στην αρχική σελίδα  του ιστότοπου του IBLCE, καθώς και στην ενότητα με τις  Συχνές ερωτήσεις (FAQ).    Λάβετε υπόψη σας ότι οι νέες ημερομηνίες για τη διεξαγωγή της εξέτασης IBCLC δεν έχουν οριστεί ακόμα   λόγω της εξαιρετικά ρευστής κατάστασης. Θα σας παρακαλέσουμε να αναμείνετε περαιτέρω καθοδήγηση από το IBLCE και όχι από την Prometric, τον προμηθευτή μας για τη διεξαγωγή των εξετάσεων. Σας παρακαλούμε να μην επικοινωνήσετε με την Prometric, προκειμένου να προγραμματίσετε εκ νέου την εξέτασή σας, καθώς το IBLCE δεν τους έχει κοινοποιήσει ακόμα τις νέες ημερομηνίες. Δεδομένου ότι οι συνθήκες συνεχίζουν να μεταβάλλονται και η διεξαγωγή της εξέτασης έπρεπε να είναι εφικτή για 1.800 υποψηφίους σε περίπου 55 χώρες, το IBLCE αξιολογεί την κατάσταση, αλλά δεν έχει προβεί σε νέο προγραμματισμό. 

Λάβετε υπόψη σας ότι ο επαναπρογραμματισμός της εξέτασης σε μετέπειτα στάδιο εντός του 2020 δεν επηρεάζει την κατάσταση πιστοποίησης των υφιστάμενων IBCLC οι οποίοι σκόπευαν να συμμετάσχουν στην εξέταση του Μαρτίου/Απριλίου 2020.


Έναρξη του χρονικού πλαισίου υποβολής αιτήσεων για την εξέταση IBCLC του Σεπτεμβρίου 2020

Όπως προβλέπεται, το χρονικό πλαίσιο υποβολής αιτήσεων για την εξέταση IBCLC του Σεπτεμβρίου 2020 θα ξεκινήσει πλέον την πρώτη εβδομάδα του Απριλίου 2020. Η καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των αιτήσεων παρατάθηκε έως την Παρασκευή 29 Μαΐου 2020.  

IΤο IBLCE θα προωθήσει σχετική ανακοίνωση μέσω του Facebook και του Twitter όταν θα είναι διαθέσιμα τα έντυπα των αιτήσεων!


Ενημέρωση σχετικά με τον στρατηγικό σχεδιασμό του IBLCE

Αρκετές εβδομάδες πριν, το IBLCE ενημέρωσε τα αγγλόφωνα ενδιαφερόμενα μέρη για μια έρευνα σχετικά με τον στρατηγικό σχεδιασμό. Ευχαριστούμε όλους εκείνους που συμμετείχαν, καθώς το IBLCE έλαβε πάνω από 4.000 απαντήσεις! Το IBLCE μετέφρασε την έρευνα και θα την κοινοποιήσει την κατάλληλη στιγμή στους κοινωνικούς εταίρους του σε όλες τις γλώσσες της εξέτασης.
Σας ευχαριστούμε που συμμετείχατε στην έρευνα για τον στρατηγικό σχεδιασμό του IBLCE. Η άποψή σας είναι σημαντική και πολύτιμη!

[1] Οι πληροφορίες αυτές παρέχονται μόνο για σκοπούς γενικής ενημέρωσης.    Δεδομένου ότι η κατάσταση είναι εξαιρετικά ρευστή λόγω του COVID-19, σημειώνετε προσεκτικά τις ημερομηνίες δημοσίευσης του αρχικού υλικού, καθώς οι οδηγίες ενδέχεται να αλλάξουν στην πάροδο του χρόνου. Αν έχετε τυχόν ερωτήσεις σχετικά με τις πληροφορίες, επικοινωνήστε απευθείας με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.
Ακολουθήστε το IBLCE στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης