December 2018
Az IBLCE csatlakozik a Globális Szoptatási Munkaközösséghez, és tovább erősíti elkötelezettségét a WHO kódexe iránt
Az IBLCE tájékoztató korábbi (2020. augusztusi és 2018. februári) kiadásaiban már beszámoltunk arról, hogy a Nemzetközi Laktációs Szaktanácsadói Vizsgabizottság (International Board of Lactation Consultant Examiners®) tovább erősíti elkötelezettségét az Anyatejet helyettesítő készítmények forgalmazásának nemzetközi kódexe (WHO kódex) és az azt követően kiadott határozatok iránt.
 
Az IBLCE nemrégiben azzal is kifejezte elkötelezettségét a WHO kódexe iránt, hogy a befolyásos Globális Szoptatási Munkaközösség tagja lett. A Munkaközösség küldetése a következő:
„A szoptatási programok kiszélesítéséhez szükséges politikai, pénzügyi és szociális támogatás növelése, valamint támogató jogi dokumentumok és szabályok elfogadásának ösztönzése globális, regionális és országos szinten, szélesebb körű fejlesztési, humanitárius és emberi jogi programok keretében, ezzel felgyorsítva az Egészségügyi Világszervezet Közgyűlése (WHA) globális céljának elérése vagy meghaladása felé tett előrehaladást, amely 2025-ig a kizárólagos szoptatás arányának legalább 50%-ra történő emelését tűzi ki.”
Az IBLCE örömmel lép az Egészségügyi Világszervezet és az UNICEF által vezetett, magas rangú és befolyásos csoport tagjai közé, amelynek tagja többek között a Save the Children (Mentsd meg a gyermekeket), a Világbank és más szervezetek
 
A Munkaközösség számos egyéb tevékenység mellett Globális szoptatási eredményjelző rendszert (Global Breastfeeding Scorecard) tart fenn, amely országonkénti és globális szinten hét szakpolitikai intézkedést és szoptatási gyakorlatot követ nyomon.
 
Az IBLCE örömmel ad tájékoztatást a Globális Szoptatási Munkaközösség munkájáról az IBLCE tájékoztató jövőbeli kiadásaiban valamint az IBLCE honlapján.
 
Az IBLCE WHO kódexet támogató munkája terén elért előrehaladásról bővebben a következő cikkben olvashatnak.
CERP pontok (Continuing Education Recognition Points — továbbképzési pontok)
Aktuális információ a szolgáltatói programról
Az IBLCE továbbra is jelentős hangsúlyt fektet a WHO kódexe és az azt követően kiadott határozatok céljainak előmozdítására. Amint az a 2020. augusztusi IBLCE tájékoztató és annak Az IBCLC-k minősítési jogosultságához és újraminősítéséhez szükséges képzéséről szóló szakvélemény 2021. február 11-én történő kiadása utáni átdolgozásában szerepelt, az IBLCE frissíti a jogosultsági és újraminősítési feltételeket, hogy előmozdítsa az IBLCE WHO kódex iránti elkötelezettségét. 2022-től kezdve az IBLCE nem fogad el olyan vállalatoknál szerzett oktatási krediteket minősítésre való jogosultsághoz illetve újraminősítéshez, amelyek termékei az Anyatejet helyettesítő készítmények forgalmazásának nemzetközi kódexe hatálya alá esnek (anyatej-helyettesítő tápszerek, cumisüvegek és cumik). 
 
Amint az a tájékoztatóban is szerepelt, az IBLCE felülvizsgálja a CERP pontok (Continuing Education Recognition Points — továbbképzési pontok) szolgáltatói programját ezen új követelmények alapján, és az elkövetkező hónapokban további tájékoztatást és útmutatást nyújt ennek a programra gyakorolt hatásáról.
 
A CERP szolgáltatói program következő hónapokban történő átalakítása érdekében az IBLCE minden olyan rövid vagy hosszú távú CERP szolgáltatót, amely 2022. január 1-jétől résztvevője a programnak, arra fog kérni, hogy erősítse meg az Egészségügyi Világszervezet (WHO) Anyatejet helyettesítő készítmények forgalmazásának nemzetközi kódexe és az azt követően kiadott, az Egészségügyi Világszervezet Közgyűlésén (WHA) született határozatok iránti támogatását. Az átalakítással kapcsolatban a következő néhány hónapban részletesebb tájékoztatással fogunk szolgálni.
 
Emellett az IBLCE számos gyakran ismételt kérdést, azaz GYIK-et tett közzé a honlapján, hogy segítsen a jelentkezőknek megfelelni ennek a követelménynek. Az alábbiakban néhány ilyen GYIK-et sorolunk fel:
Szintén megtalálhatók a Gyakran ismételt kérdések dokumentumban minden IBLCE nyelven, a saját nyelvük oldalán.
Egészség és biztonság a COVID-19 járvány ideje alatt
Az IBLCE nagyra értékeli, hogy az IBCLC-k kulcsfontosságú szerepet játszanak a globális egészség előmozdításában, különösen e tartós kihívást jelentő időszakban. Bár a világjárvány terjedése néhány helyen kismértékben csökkent, a COVID-19 továbbra is problémát jelent világszerte, és a helyzet továbbra is folyamatosan változik. Az IBLCE javasolja, hogy az IBCLC-k folyamatosan kövessék a helyi útmutatást és egészségügyi hatóságok előírásait a COVIID-19-re vonatkozó óvintézkedésekkel kapcsolatban.
A nyugdíjas IBCLC státuszra való jelentkezés szeptemberben indul
Lehetőséget keres arra, hogy kapcsolatban maradjon az IBCLC® közösséggel nyugdíjba vonulása után? A nyugdíjas IBCLC státusz egy új elnevezés, amely 2021-től lehetővé teszi a nyugdíjas IBCLC-k számára, hogy továbbra is kapcsolatban maradjanak az IBLCE-vel, és hogy elismerjék az IBCLC-ként szerzett szolgálati éveiket. Az új státusz igénylése 2021 szeptemberétől lehetséges.
 
Azok a korábbi IBCLC-k, akiknek a minősítése már lejárt, lehetőséget kapnak arra is, hogy ezt az új státuszt igényeljék. Ez a státusz azok számára lesz elérhető, akiknek a minősítése 2010 és 2020 között járt le, és jó szakmai hírnévvel rendelkeznek. 
 
Tudjon meg többet itt, és ha érdekli ez a lehetőség, figyelje a jelentkezéssel kapcsolatos információkat szeptemberben.
2021. szeptemberi IBCLC vizsgára jelentkezők:
Hasznos források az IBLCE honlapján
Az IBLCE honlapján található források segítenek Önnek eligazodni az IBCLC vizsgával kapcsolatos lehetőségek között a folyamatosan változó környezetben. Ezek az erőforrások arra szolgálnak, hogy segítsenek Önnek az egyéni körülményeihez legjobban illeszkedő döntések meghozatalában.
 
Ha 2021-ben tervezi minősíttetni vagy vizsgával újraminősíttetnie magát, kérjük, gondosan tanulmányozza át ezeket a forrásokat.
Miért olyan fontos a szellemi tulajdon az IBCLC-k számára?
A szellemi tulajdon elterjedt meghatározása szerint olyan ötlet, alkotás vagy eljárás, amelyet az elménkkel hozunk létre.
 
Miért fontos? A szellemi tulajdon több okból is fontos, de leginkább azért, mivel az alkotója által meghatározott és az alkotójához kapcsolódó jelentéssel bír.
 
Mint tudják, az IBLCE szellemi tulajdonnal rendelkezik, ide értve különösen a védjegyeit és az IBCLC vizsgát. A védjegy olyan szó, kifejezés, dizájn vagy ezek kombinációja, amely azonosítja az árukat vagy a szolgáltatásokat, megkülönbözteti azokat mások áruitól vagy szolgáltatásaitól, és jelzi a forrásukat.
 
A Nemzetközi Laktációs Szaktanácsadói (International Board Certified Lactation Consultant) és az IBCLC védjegyek tulajdonosa az IBLCE. Ezek a kifejezések az IBLCE-vel együttműködve végzett szoptatási gondozás kiválóságát jelölik az IBLCE által meghatározott átfogó jogosultsági követelmények, a szakmai minősítő vizsga, a szigorú újraminősítési követelmények és az IBCLC program szakmai magatartási kódexének betartása tekintetében. Az IBLCE pontosan meghatározza, hogyan lehet ezeket a kifejezéseket használni, hogy megvédje mind a fogyasztókat, akik a kifejezéseket a nagy tapasztalattal végzett szoptatási gondozással azonosítják, mind pedig azokat a szoptatási szakembereket, akik objektív és szigorú követelményeknek feleltek meg a minősítés megszerzéséhez. Az IBLCE pénzügyi befektetéssel támogatja a jelen feltételekhez fűződő törvényes jogait, és ilyen módon védi azok integritását és jelentésük értékét.
 
A feltételek megfelelő használatát az IBLCE Védjegyhasználati szabályzata és Az IBCLC Laktációs Szaktanácsadók Szakmai Viselkedési Kódexe szabályozza.
 
A megkeresésekre válaszolva az alábbiakban néhány példát mutatunk a jelölések helyes és helytelen használatára.
1. példa:
Név, IBCLC
Ezt a kifejezést helyesen használja egy olyan személy, aki IBCLC minősítéssel és jó szakmai hírnévvel rendelkezik.
2. példa:
The Stanford Lactation Practice, IBCLC
[Kitalált név]
Ez a kifejezés helytelen használata. Az IBCLC címet kizárólag magánszemélyekre lehet alkalmazni.
3. példa:
www.breastsareusibclc.com
[Kitalált név]
A kifejezést két szempontból is helytelenül használják. Először is, nem magánszemélyhez kapcsolódik, másodsorban pedig a kifejezés domainnévben való használata nem megfelelő, mivel nem a „Breasts Are Us” az IBCLC cím tulajdonosa.
4. példa:
Egy közösségi média csoport a következő nevet használja: „_____ város leendő IBCLC szaktanácsadói ”
A kifejezést helytelenül használják. Az IBLCE Védjegyhasználati szabályzata értelmében csak azok használhatják a Jelzeteket, akik teljesítették az IBLCE jogosultsági feltételeit, letették az IBCLC vizsgát, és fenntartották az IBCLC minősítésüket.
5. példa:
Egy jelenlegi IBCLC úgy használja ezt a logót, hogy feltünteti a neve mellett a névjegykártyáján.
Ez az IBCLC védjegyhasználati szabályzata értelmében helyes használatnak minősül.
6. példa:
Egy jelenlegi IBCLC ezt használja a neve mellett a névjegykártyáján.
Ez az IBLCE logó helytelen használata, mivel ez az IBLCE vállalati logója, és az IBLCE kifejezett írásbeli engedélye nélkül harmadik fél nem használhatja.
Az IBLCE ezeket az új példákat a weboldalán közzé tette az IBLCE védjegyek használatával kapcsolatban, és azokat rendszeresen frissíti.
IBCLC-kkel szeretné felvenni a kapcsolatot?
Lépjen kapcsolatba velünk, ha a hirdetési lehetőségekről szeretne tájékozódni
Az IBLCE 125 országban több, mint 33.400 IBCLC-vel és a laktációval kapcsolatos legnagyobb globális listával rendelkezik! Ha Ön olyan konferenciát szervez, amely az IBCLC-k szempontjából fontos lehet, és amelyet népszerűsíteni szeretne, az IBLCE most befogad egyes hirdetési és marketing kérelmeket. Kérjük, lépjen kapcsolatba az IBLCE márka- és kommunikációs felsővezetőjével, és tudjon meg többet az e-mail listával kapcsolatos lehetőségekről (régiónként/országonként) és a díjakról. Felhívjuk a figyelmét, hogy az IBLCE nem osztja meg az IBCLC-k adatait harmadik felekkel. Az IBLCE csupán továbbítja az IBCLC-knek a számukra érdekesnek tekinthető információkat.
 
Minden potenciális hirdetőnek igazolnia kell a WHO Kódexének valamint az azt követő WHA-határozatoknak a betartását.
 
Az IBCLC-k dönthetnek úgy, hogy letiltják az IBLCE által terjesztett, harmadik féltől származó kommunikációkat. Egyes földrajzi területek, ahol a címzetteknek fel kell iratkozniuk a reklámcélú anyagok fogadására, jelenleg még nem jelentenek célcsoportot ilyen küldemények céljaira.
Kövessék az IBLCE-t a közösségi médiában