Leg je (jade)ei:

Een aanrader : Geef een geboorte boekje met persoonlijke geboorte horoscoop voor een nieuwe baby cadeau!  Jinny Thielsc h, astrologe en Fengshui master maakt er een waar kunstwerk van.


Aanrader:

Sifra Nooter
Het vergeten weten.FACEBOOKPAGINA
Tao Teaching Amsterdam heeft ook een
Facebookpagina. Voor het laatste nieuws & inspiratie:like mijn facebookpagina


HONCK
Tao Teaching Amsterdam is nu ook te vinden opHonk. Klik hier voor meer informatie:
HONCK TAO TEACHING AMSTERDAM
 
 
   


Nieuws:  binnenkort verschijnen er 4 nieuwe cd's om de hersenen te ontspannen! 
NIEUWSBRIEF

Wil je liever deze nieuwsbrief niet meer ontvangen, schrijf je dan uit via unsubscribe onderaan deze nieuwsbrief. 

Alvast hartelijk dank!


Augustus 2016
TAO TEACHING AMSTERDAM NIEUWSBRIEF

Beste lezer,
 
Vandaag, in Tsjechië,  tijdens het maaien van de enorme grasvelden , hoorde ik ouders met hun kinderen groepsspelletjes  doen. De stroom van complimenten en bevestigingen leek eindeloos. Als grootmoeder glimlach je direct en word je blij van het geschater en gekwetter. Stromen van energie en Chi dansen over je heen. Tegelijkertijd vroeg ik me af hoe ik zelf als moeder onze kinderen prees en als "bijzonder en origineel " zag. Nu vanuit een wijder perspectief vraag ik me af of we niet wat doorslaan in onze cultuur van complimenten en bevestigingen. Is het niet voldoende om een kind met een glimlach te steunen? Raken we niet verslaafd aan aandacht, waardering en goed gevonden worden in ons latere leven? Wordt onze hersenstam niet rustiger als we ons veilig voelen in de glimlach van de ouders in plaatst van de eindeloze woorden stroom van complimenten? "Ik ben goed genoeg " kun je ook trainen zonder de ander. Volgens de Taoïsten zit het vermogen van het verdragen van de eenzaamheid  in de hersentam  en het bewustzijn van "ik ben goed genoeg " in de midden hersenen.
We leren dit seizoen 2016 -2017 onze hersenen  te ontspannen door de zgn.  "wisdom qigong" . We verwarmen de hersenstam met qigons en meditaties ( Nei Dan) en verbinden deze met de warmte van de buik . Daarna verbinden we de "midden hersenen" met het hart en tot slot de grote hersenen en frontaal kwabben met de botten. Het zijn mijn favoriete meditaties en het werkt  krachtig en ontspannend.
 
Nu ik na 10 jaar les geven  mijn 100e nieuwsbrief en blog nader,  wordt het tijd dat ik aan jullie mijn nieuwe plannen presenteer.
Dit seizoen richt ik mij op de jaartrainingen op de donderdag en zaterdag en een nieuw team van leerlingen, die mijn assistenten werden en nu als Tao teacher gecertificeerd zijn, gaan de andere dagen les geven. Natuurlijk blijf ik de 1 op 1 sessies geven en de Whats app coaching aanbieden.
 
Ik stel voor aan jullie "mijn " nieuwe Tao Teachers:
 
Nanci Nievaard. ( psychomotorisch therapeute en mindfullness trainer - www.nancinievaard.nl  of www.taoschool.nl) Vanaf november de vrijdag ochtend bekken bodem lessen gaat geven.
 
 Mariska Linnenbank ( HR-  manager en Tantra trainer www.springlicht.nl  of www.taoschool.nl ) voor 1 op 1 training voor vrouwen en werken met het jade ei.
 
Lia Bolte (Actrice, danseres, persoonlijk leiderschap trainer, coach,   liamariabolte@gmail.com, Linked-In profiel Lia Bolte ) 1 op 1 training seksuele kungfu en jade ei.
 
Gijs Starre (Makelaar, Sales in Greens,   www.roshi.com ) 1 op 1 training voor mannen seksuele kungfu.
 
Andreas Justrich ( danser, bewegingsdeskundige in Gyrotonics -   www.whitecloud.nl ) Op de maandag avonden Tao en Yoga en meditaties.
 
Tot slot heeft Sifra Nooter,  drama docente en Sjamane, een prachtig boek geschreven "Het vergeten weten "met een hoofdstuk over de Tao Training.
 
Ik wens jullie een mooi nieuw seizoen vol Tao lach,

Ilona   Monday  20:00 29 of August! (rescheduled):
Open evening for free. Meet the Tao and the Internal Alchemy for strength and silence. Info@taoteachingamsterdam. nl mail for confirmation. 
 


Iedere maandagavond  19:30 uur:
zullen we vanuit de stilte Qigong trainen en in stilte mediteren. Je ontwikkelt daardoor innerlijke balans en rust en een krachtig centrum. De training is op strippenkaart toegankelijk. Je koopt een strippenkaart voor 5 of 10 keer en je komt wanneer je tijd en zin hebt. Start vanaf september

Iedere vrijdagochtend 10.00 uur:
Wil je na je bevalling je bekkenbodem spieren op mooie tonus krijgen? Je energie opladen? Werken met t jade ei? En een oppas in huis voor je baby of kindje? Probeer de vrijdagochtenden  10:00 . Babybedjes aanwezig en lieve Houria als oppas. Start vanaf september.


Iedere 2e donderdag 20 uur:
In de donderdag gevorderde training oefen je om dieper in je lichaamsbewustzijn te komen, je energie te verfijnen en je zelf te genezen op fysiek, aetherisch, emotioneel en mentaal niveau.. We zullen vooral aan de hersenen werken: het beteugelen van de  "Monkey Mind" ofwel de Wisdom Qigong.Start vanaf september.

Monkey Mind :)
Monkey Mind :)

Iedere 2e zaterdag 10 uur: 
In de zaterdag basis training oefen je je innerlijke kracht en innerlijke rust en leer je je energie bij je te houden en die van anderen los te laten.Start vanaf september.10 wijsheden van Confuscius
10 wijsheden van Confuscius

Basis Jaar Training: vanaf 3 september:
100 Dagen Tao training met persoonlijke assistentie en ondersteuning voor je innerlijke weg.
100 Dagen begeleiding voor innerlijke rust, innerlijke kracht en innerlijke glimlach.
100 Dagen stap voor stap het eigen maken van de geneeskracht van de Tao.
100 Dagen bevatten 17 trainingsochtenden op zaterdag in seizoen 2016-2017, met elkaar uit te  voeren oefenochtenden onder supervisie van Ilona.
Het 100 dagen programma is gestoeld op oude alchemistische inwijdingstechnieken, 9 formules die je werkelijke onsterfelijke Zelf cultiveren, zoals deze door zijn gegeven via One Cloud, Master Li Eng aan Master Mantak Chia. www.tao-garden.com

"Het methodisch-didactische element in Ilona haar lessen is sterk, de hand-outs helder en de video's, ingesproken meditaties een grote hulp en steun" R ita

1e plaats Wereld Taijiquan kampioenschappen Haoying
1e plaats Wereld Taijiquan kampioenschappen Haoying


Ilona Botterweg| info@taoteachingamsterdam.nl |taoteachingamsterdam.nl
Gerrit van der Veenstraat 131 b
Amsterdam,