Nyhetsbrev nr. 2 – 24. juli 2020
Nytt nummer i salg!
Faksimile av forsiden av =OSLO for August 2020 med portrett av Hadjian fra Røverradion.
Mina Hadjian lager grimaser og ler
En annerledes sommer i salgslokalet
Oslo har vært satt på pause denne våren, men nå begynner salget av magasiner å rulle igjen, og nye fjes dukker opp for å kjøpe magasinet. Ingar, selger 0757, har fast plass på Oslo S og merker at flere er redde for å få korona og at han dermed har mistet en del av sine faste kunder. 
 
– Jeg har merka en betydelig nedgang i hvor mange magasiner jeg har solgt denne sommeren. Det er tyngre nå enn før, men samtidig har jeg også fått noen nye kunder som sikkert er på ferie i Oslo. 
=Oslo-selger Ingar med jubileumsutgaven i 2020
Inne i salgslokalet har vi fortsatt fokus på smittevern og deler ut gummihansker, munnbind og Antibac. Miljøarbeiderne savner å kunne ta en varm kopp kaffe og skravle med selgerne nå som store deler av lokalet er avstengt og vi kan betjene kun én selger av gangen. Det er kjipt, men nødvendig. Vi ser at selgerne er flinke til å omstille seg og tenker på smittevern både på jobb og på privaten. 
 
– Jeg bruker konsekvent munnbind når jeg tar kollektivtrafikk. Jeg merker også at kundene mine er utrolig flinke til å holde en meters avstand og ta hensyn, forteller Gina, selger 0179. 
 
Hun har fast plass på Sandvika storsenter og har faktisk merket en liten bedring i antall solgte magasiner, sammenliknet med fellesferien i fjor. 
 
– Det kan nok ha en sammenheng med at det er flere norske turister i år. Jeg har også fått mange tilbakemeldinger fra spesielt kvinner om at det rosa jubileumsnummeret har falt i smak! 
=Oslo-selger Gina
Nå er et nytt nummer med Mina Hadjian på forsiden i hendene på selgerne, og her er det mye godt lesestoff. 
 
Erlik Oslo ønsker alle en super sensommer! Ta vare på hverandre – på avstand. 

Julie , miljøarbeider i =Oslo
Magasinoppslag fra =OSLO august 2020 – fastlege Stig Asplin
Hva er forsvarlig helsehjelp?
Noen smakebiter fra august-nummeret
Røverradion
En utskjelt NRK-programleder lager radio sammen med innsatte i norske fengsler og gir med det en stemme til en gruppe mennesker som ellers sjelden kommer til orde. Bli med inn til Røverradion, og les om hva som skjedde da de stilte fengselsdirektøren til veggs med krav om honning til fangene.    
Rune Cato i Røverradion
«Når du har levd som kriminell siden du gikk i bleie, og så skal du plutselig slutte. Du føler deg som en idiot som står der uten noe, og ser alle rundt deg som har familie og hus. Det eneste du har hatt, er miljøet du vanka i. Bare det å prate med naboen er en utfordring. Hva skal du snakke om? Været? Jobben? Den gangen du skøyt en fyr i beinet?»

Rune Cato i Røverradion
Detalj fra T-skjorte
Unicus
Asperger-diagnosen kan gjøre det utfordrende å få innpass i arbeidslivet, men hos en bedrift på Lysaker er alt litt annerledes. Vi besøker Unicus, arbeidsplassen som rekrutterer autister med IT-utdanning.
Gikk du glipp av forrige nummer?
Intergalaktisk fjernsynsteater
«Tillatt for alle»? Hvordan i all verden kan det skumleste NRK har produsert bli lagt ut på nett-tv merket som tillatt for alle? Det er jo en hån mot den 13-årige meg, som lå søvnløs mens jeg grunnet over universets mørke uendelighet eller hva en stor søppelkvern gjør med en menneskekropp.
20 %
Få 20 % rabatt på alle sitatkrus i nettbutikken
med rabattkoden
kaffekopp
Rabattkoden kan kun benyttes én gang og gjelder i perioden 24.07–31.08.2020.
Rolige morgener og feriebesøk hos =Kaffe
Iskaffe fra =Kaffe
Hos =Kaffe i Akersgata er det fellesferie for alvor, med veldig rolige morgenstunder, som bærer preg av at mange av våre naboer og stamkunder har reist bort. Ettermiddagene er derimot travle, med besøkende fra hele vårt langstrakte land. Mange har fulgt med på oss i flere år, men besøker oss for første gang denne sommeren. Det synes vi er superhyggelig! De siste dagene har vi også merket at flere turister begynner å komme fra andre land i Europa, og alle smører selvfølgelig henda godt med Antibac før de går inn døren. 
 
Nå er vi spent på hvordan august blir, og håper høsten gir oss litt normalitet igjen. Det trenger vi! 
Tidtrøyte-tips fra salgslokalet:
Dette bør du høre og gjøre i august
=Oslo-selger Anita
Mitt tips er å lytte på låtene til artisten Endless. Han har utrolig mange bra tekster, og det er lett å kjenne seg igjen i det han synger om. Mange av låtene treffer meg midt i hjertet, spesielt låta «Refleksjon». Endless opptrådte på «Unntakstilstand», og du finner ham på Spotify og YouTube .
 
Anita , selger 1523
=Oslo-ansatt Henrik
Mitt beste tips denne sommeren er å lage en knallgod og enkel salat! Bland vannmelon, fetaost, spanske mandler og litt vårløk. Sommer fanget i en salat, der altså. 

Henrik , miljøarbeider i =Oslo