Nieuwjaarsdag  2018


     

 
Jubileum:
50-jarig bestaan van de 
Dansen van Universele Vrede

EEN WERELDWIJDE DANS-VIERING

 
Vrede en Harmonie tussen Landen en Tradities 


Op 24 juni 1968 werd de eerste Dans van Universele Vrede (DUP) geïntroduceerd door Murshid SAM. Sinds die tijd hebben onze geliefde Dansen en Loopoefeningen een wereldwijde familie gevormd en onze levens gevuld met ware ervaringen van vrede, harmonie en schoonheid; ze hebben ons zoveel gebracht op zoveel manieren. We hebben veel om dankbaar voor te zijn en veel om te Vieren! Laten we dat samen doen als een wereldwijde familie:
 
 
Laten we op zondag 24 juni 2018, het markeringspunt van 50 jaar Dansen van Universele Vrede, allemaal op deselfde dag dansen 
(of als dat niet kan, dan in hetzelfde weekend of dezelfde maancyclus) in een wereldwijde dansviering. Duizenden dansers, tientallen landen, al onze cirkels synchroon, verbonden in dezelfde intentie, zang en beweging.

Omdat we Murshid SAM vieren en zijn geschenk aan ieder van ons, is het mooi om te zorgen dat een deel van het programma uit SAM's dansen bestaat, en het andere deel verschillende tradities omvat, om het universele karakter van onze oefeningen en gebed voor Vrede en Harmonie tussen Landen en Tradities te eren. Begin met de Invocatie en eindig met de Kalama.

 
 
Van deze wereldwijde viering zal een video worden samengesteld, met beelden van alle cirkels en dansers die er vantevoren mee instemmen om hier deel van de zijn.  Dit kan eenvoudig door ervoor te zorgen dat iemand met een goede telefoon of camera op die dag de volgende elementen opneemt:

 • De Invocatie in het begin, in je eigen taal;
 • 3 minuten van de Kalama (in de toonsoort C, in dezelfde toon en ritme als in de dansbibliotheek op de DUP International website, zodat we later alle delen samen kunnen voegen tot één vloeiend geheel);
 • 2 minuten van één andere dans uit het universele deel van het programma.
 Zorg ervoor dat je de helft van de minuten voor iedere dans opneemt van buiten en/of boven de cirkel, en de helft van binnenuit, om wat gezichten te kunnen zien. Neem de invocatie alsjeblieft op van binnenuit.

 Wil je meedoen? Dan is nu een goede tijd om 

in jouw circel, groep, retraite of kamp 
een contactpersoon aan te wijzen die 
contact legt met Arjun, 

zodat hij kan beginnen met het maken van een lijst van deelnemende cirkels, verdere instructies kan toesturen, vragen beantwoorden, een wereldwijde flyer kan toesturen, en een link naar de website die al onze relaties zal uitnodigen voor dit grote Jubileum.

 
ManaChapel
Hieronder is een lijst van mogelijkheden voor dansen
van Murshid SAM. Als het nodig is voor je, is dit een goede tijd en mogelijkheid om hieraan te werken met je mentor: • Ram Nam dansen (Ram Nam Snake Dance, Ram Nam Partner Dance, Ram Nam Dance for Circles of Five)
 • Namo Amida Butsu 
 • Ya Hayy Ya Haqq 
 • Ya Muhammad Abdullah
 • Introductory Bismillah
 • de Devotional Zikr
 • As Salaam Aleikum Partner, en 
 • de Dervish Cycle (dit is waarschijnlijk  de allereerste Dans van Universele Vrede ooit.)
 
Verder met de Dans,
 
Arjun


Arjun Jorge Calero
names het internationale Dansnetwerk 
(Dances of Universal Peace International)
en de Sufi Ruhaniat International. 


Email-adres Arjun: lacarretadelapaz@yahoo.com