SWEA-Nytt, nr 6, december 2017
Kära Sweor,

Julen står för dörren och tiden har kommit för mig att önska alla Sweor en riktigt God jul! Det är alltid mycket som måste bli klart till jul, men en paus då och då i julstöket får man inte glömma!
 
Vad härligt att se alla Luciatåg, glöggfester och julmarknader som arrangeras runt omkring i världen med duktiga, stolta Sweor som sprider både glädje och svenska traditioner till sin omgivning. Tack till er alla!
 
Sannolikt reser många Sweor till Sverige i jul, medan andra blir kvar i sina nya hemländer där de svenska traditionerna säkert blandas med lokalt julfirande. Resultatet blir säkert helt fantastiskt i vilket fall som helst.
 
Var än julen firas så hoppas jag att den blir fylld av glädje och fina minnen!
 
God jul och Gott nytt år!  
 
Christina Hallmert
Ordförande SWEA International
julmarknad gif 1 sec

Över 2300 Sverige-entusiaster besökte SWEA Japans julmarknad. I Toronto hade de 943kg choklad till försäljning. Prinsesstårta fanns att få i Dublin. Och i Boston skulle en snöstorm dra in lagom till julmarknaden...

Välkommen på besök till fem olika SWEA avdelningars julmarknader  här!


Anna Centermans familj. Foto privat


Har du öppnat advents-luckorna för att läsa om Sweors julfirande världen över?  Ny lucka öppnas varje adventssöndag här.
 
 
Överskott från Sverigeresan har donerats till SWEA Internationals tre stipendiefonder och bidrar till SWEA Internationals tre stipendier. Hjärtligt tack! Läs mer  här.
Sveriges Television Presenterar  

Ha näsduken redo för årets svenska Lucia firande med SVT. 
SVT Julkalender

Jakten på tidskristallen, årets julkalender i SVT, är ett spännande och juligt sci-fi-äventyr. Titta här  

SWEA Forum 2-2017
 
 
Vill du vara med och prägla SWEA Internationals framtida kommunikation? Vi söker dig som är redo för en rolig utmaning som SWEA Forum redaktör eller layoutansvarig. I ntresserad? Läs mer här.
Sverigeresan 2018 Tornedalen


Sverigeresan 2018 går till Norrbotten och Tornedalen den 3-6 juli med start i Luleå och övernattning i Haparanda och Kalix. 

FRAM MED KALENDERN! 

Lördagen den 21 april 2018 kl. 11.00
San Francisco 
Alla SWEA-medlemmar välkomna!    

Sverigemiddagen i Västerås
2 - 4 augusti, 2018
Västerås  
Mer information kommer!  

Foto: Privat.

Årets mottagare av  Agneta och Gunnar Nilssons stipendium för interkulturella studier  heter Elin Marakatt och kommer från en samisk renskötande familj. Med SWEAs stipendium hoppas Elin kunna dokumentera och föra det samiska kulturarvet vidare till kommande generationer. Läs mer
Christina Hallmert
Foto: Tina O'Malley


Vi har nöjet att meddela att  Christina Hallmert har blivit omvald till SWEA Internationals ordförande för ytterligare en två-års period (2018-19).

 
 
Vi gratulerar även Pia Wennerth som blivit omvald till SWEA Internationals vice-ordförande . Pia är vald fram till 31 december 2019 då posten utannonseras på nytt. Mer.
AXPLOCK FRÅN SWEALAND
Klicka på respektive avdelningsnamn för att läsa mer
  • Barcelona & New York - @sweabarcelona tog över @sweanewyork Instagram konto för en vecka.
  • Beijing - Besökte "The Center for Child Rights and Corporate Social Responsibility" och fick lära sig om deras viktiga arbete.
  • Boston  - har haft... Lakritsfest! 
  • Lissabon - Har varit på 3-dagars höstresa som kombinerade ett jaktslott i nyrokoko, en Romeo och Juliatragedi med grillad spädgris, läskande spumante och ett underjordiskt konstmuseum.
  • London- Hade adventsmingel med fina huvudbonader och julklappsutbyte.
  • Marbella - Tidningen Sydkusten gjorde en video om SWEA Marbellas årliga företagsmässa med 56 utställare.
  • New Jersey - Firade 30-års jubileum med kryssning på Hudson River och vacker utsikt över Manhattans skyline.
  • SWEA ArtBjuder in Sweor i Tyskland, Belgien, Nederländerna och Luxemburg till nästa regionala workshop med temat Sätt kreativiteten i rörelse, 22-25 mars 2018.

NOMINERINGSDAGS
 
Du kan fortfarande nominera kandidater till dessa SWEA stipendier: 

MATERIAL TILL SWEA-NYTT

Firar din avdelning jubileum 2018? Har du förslag på artiklar ni skrivit på lokalnivå eller vill ge tips på spännande evenemang ni gjort som vi kan ta med i SWEA-Nytt? D eadline för material till nästa nummer av SWEA-Nytt är den 2 februari, 2018 . Emaila gärna dina  förslag till Katarina Rönnlund Wright via sweanytt@swea.org. Tack! 

SAMARBETSPARTNERS OCH SPONSORER


Facebook logo

Instagram logo

LinkedIn icon

Youtube icon