KUULUMISIA KESÄKUULTA 2019
TERVEISIÄ KOKO IHANALLE SEURAKUNNALLE!
Teitä kaikkia muistamme ja kaipaamme!

Me olemme kesäkuussa täällä kirkolla Taivaan Isää muun muassa kiitelleet ilmastoinnista, joka on toiminut hyvin meidän tilaisuuksiemme aikana.  😊

Pastori Dexterin Igglesia Christiana, jonka tilaisuuksissa käy moninkertaisesti enemmän väkeä kuin meillä kesäaikaan, on kärsinyt kuumuudesta. Kirkkosalin ilmastointilaitteet eivät edellenkään toimi kunnolla. Espanjankielisellä seurakunnalla on tarkoitus vaihtaa vanhat ilmastointilaitteet uusiin ilmeisesti vielä jo tämän kesän aikana. (Alla kuva Sterling-pastoriperheestä.)
Muutenkin Igglesia Christianan väki on ollut ahkerana. Vessoihin on vaihdettu uudet lavuaarit ja hanat, naistenhuone maalattu samoin kuin seurakuntasalin ulkosisäänkäynti. Seurakunta on myös tilannut kirkonpenkkeihin uudet istuintyynyt.
Uskomme, että tulevan vuoden aikana vanha kirkko-rakennuksemme tulee kokemaan varsinaisen kasvojen kohotuksen. 
Rakennuksen myynti on nyt siinä vaiheessa, että valtuusto hyväksyi kesäkuun kokouksessaan esisopimuksen ja oman vuokrasopimuksemme ehdot. Kaupan sinetöinti on suunniteltu lokakuun puoliväliin, jolloin omistajuus myös vaihtuu virallisesti.

Meidän seurakuntamme käyttöön jää toimistosiipi, samalla kuin itäsiipi vanhoine pyhäkoululuokkineen siirtyy kokonaan Dexterin seurakunnan käyttöön. Oma työhuoneeni siirtyy entiseen kanttorin toimistoon. Seurakuntasalin yläkerran kokoushuone ja varastohuone tyhjennetään. Mitään arvokasta emme heitä pois. Kaikki tavarat, kirjat ja dokumentit käydään yksitellen läpi. Osa päätyy omiin arkistoihimme, osa kierrätykseen ja osa silppuriin. Alla muutama kuva talkoista, jossa tämä työ aloitettiin. 

MUITA KESÄKUUN TILAISUUKSIA

Kesäkuu lähti käyntiin rukousviikolla. Kokoonnuimme pienellä porukalla päivittäin laulamaan ja rukoilemaan koko seurakunnan puolesta. Rukouskokous päättyi aina yhteiseen lounaaseen. Tunnelma oli samalla harras ja hilpeä ja saimme kokea Pyhän Hengen läsnäoloa. 
Viikko huipentui perjantaina pidettyyn englannikieliseen iltaan, jonka puhujaksi oli kutsuttu evankelista, opettaja ja pastori Beverly Abel. Beverly kertoi meille omista kokemuksistaan Jumalan käytössä ympäri maailmaa. Hän on saanut nähdä satojen tulevan uskoon, saavan Pyhän Hengen kasteen, parantuvan ja saavan erilaisia armolahjoja. Mekin saimme kokea Pyhän Hengen voimallista läsnäoloa ja armolahjojen vahvistumista ja vastaanottoa. Toivomme, että pastori Beverly palaa vielä luoksemme tämän vuoden puolella. 
Helluntaina söimme kakkua kirkon syntymäpäivän kunniaksi. Englanninkielisessä messussa meillä soitti ja lauloi uusi messubändi-kokoonpano. Iloitsemme suuresti siitä, että meillä musiikkitoiminta monipuolistuu. Jatkossakin meillä kuullaan perinteistä kuorolaulua, vanhoja virsiä ja urkumusiikkia, mutta on myös hienoa, että meillä on lahjakkaita soittajia ja laulajia, jotka haluavat palvella seurakuntaa uudemmalla hengellisellä musiikillla. 

Tämä sama bändiporukka vahvistettuna neljällä hanuristilla ja yhdellä viululla tuottivat meille juhannuksena valtavan hienon kaksikielisen

KANSANLAULUMESSUN. 
Messun päälle söimme yhteisen brunssin ja väki tuntui viihtyvän tosi hyvin. Juhannuksena meitä oli koolla viitisenkymmentä, muutoin sunnuntaiden yhteenlaskettu väkimäärä on ollut siellä neljänkymmenen tietämillä. Heinäkuussa porukka vieläkin pienenee, mutta silti on hienoa ja tärkeää tulla sunnuntaisin yhteen rukoilemaan, kuulemaan Sanaa ja laulamaan Herralle. 
Inna ja Otto Manninen (yllä kuvassa vas. alhaalla) ovat meidän uusia vapaaehtoisia. He molemmat palvelevat sunnutaisin sekä musiikissa, että auttavat keittiössä. Inna on myös keskellä viikkoa Mikan ja minun apuna toimistolla. Olemme valtavan kiitollisia näistä kahdesta osaavasta ja lahjakkaasta nuoresta, jotka ovat kanssamme marraskuulle. Otto on täällä konsulaatissa työharjoittelussa Aalto-yliopiston tuotantotalouden insinööriopintojen lomassa.
LÄMPIMÄSTI TERVETULOA INNA & OTTO!
Kesäkuun kahtena lauantaina olemme järjestäneet seurakuntasalissa
KAKSI HIENOA ESITELMÄILTAPÄIVÄÄ!
Maailmanmatkaaja Timo Vainionpää on kertonut Istanbul-Konstantinopolin historiallisista nähtävyyksistä kuvin ja videoin. Timon esitelmät jatkuvat syksyllä ja me jäämme niitä innolla odottamaan.
KIITOS TIMO & NEZIHE!

KIRKON STIPENDIAATIT
Seurakuntamme jakaa vuosittain stipendejä kahdesta eri rahastosta toisen asteen opintoja aloittaville tai suorittaville nuorille, joilla on joku liittymäpinta seurakuntaamme. Tänä vuonna hakijoita oli kaksi, Amanda Seeberg ja Marianne Mäenpää. Molemmille myönnettiin $1250 stipendi opiskeluja varten.  
Amanda on vasta valmistunut Atlantic High -schoolista loistavin arvosanoin ja siirtyy syksyllä opiskelemaan markkinointia. Marianne Mäenpää opiskelee Jyväskylän yliopistolla lastentarhan opettajaksi ja on menestynyt erinomaisesti opinnoissaan. Olemme todella iloisia ja kiitollisia, että voimme stipendi-rahastojen avulla tukea näitä kahta ahkeraa nuorta naista heidän opinnoissaan.

Onnea ja siunausta
Amandalle ja Mariannelle! 
ISO KIITOS MARJA-LIISA PALOSELLE UUDESTA ISOSTA JÄÄKAAPISTA TOIMISTOLLE!
HUOM! KIRKKOMME ON SULJETTU ELOKUUN KAKSI ENSIMMÄISTÄ VIIKKOA REMONTTITÖIDEN JA KESÄLOMIEN VUOKSI. ELOKUUN ENSIMMÄINEN JUMALANPALVELUS PIDETÄÄN ELOKUUN 18. PÄIVÄ KLO 10 MOLEMMILLA KIELILLÄ. Heinäkuussa jumalanpalvelukset pidetään normaaliaikoina.

Sunday Services
9:30 a.m. Jumalanpalvelus
11:30 a.m. English Service

Vietämme ehtoollisjumalanpalvelusta kuun 1. ja 3. sunnuntaina.