nieuwsbrief #6- MEI 2017                                        inhoud
 • LED WATER: Hét contactpunt voor alle watervragen in jouw bedrijf
 • Hoe waterefficiënt is jouw gemeente?
 • Europese Commissie werkt aan nieuwe drinkwaterparameters
 • Energie- en klimaatdag van VVSG inspireert steden en gemeenten
 • Nieuwe gezichten aan top Vlaamse waterbedrijven

 
AGENDA 
 • 6 juni - Public session on the UN World Water Development Report 2017
 • 12 juni - Embrace the Future - A Cities of the Future Conference
 • 14 juni - Water Innovation Europe 2017
 • 27 juni - Symposium Innovaties in de Industriële Waterzuivering
 • 5 juli - IWA Young Water Professionals 5th BeNeLux Conference
 • 12 juli - Indowater 2017

save

HET CONTACTPUNT VOOR ALLE WATERVRAGEN IN JOUW BEDRIJF  

Denk je dat jouw bedrijf efficiënter om kan gaan met de beschikbare waterbronnen? Twijfel je aan de wijze waarop het afvalwater op vandaag gezuiverd wordt of denk je dat het mogelijk is om meer water te hergebruiken? Aarzel dan niet om contact te nemen met het Laagdrempelig Expertise en Dienstverleningscentrum (LED)WATER in jouw provincie.

save

Hoe waterefficiënt is jouw gemeente?  

Na een succesvol proefproject bij een vijftal West-Vlaamse gemeenten in 2016 start Vlakwa samen met zijn partners een nieuw traject dat alle gemeenten in Vlaanderen ondersteuning biedt bij het terugdringen van hun waterverbruik. Het uitgangspunt: door een grondige audit op basis van een checklist en een reeks eenvoudige ingrepen kan tot 30% op het huidige waterverbruik bespaard worden. Een goede zaak voor de gemeentelijke begroting én een goede stap in de richting van duurzaam waterverbruik in Vlaanderen. Lees meer.

essen
europese commissie werkt met who aan drinkwaterparameters 
De Europese Commissie werkt al sinds 2014 aan een nieuwe Europese richtlijn voor drinkwater. Deze richtlijn die de huidige richtlijn (98/83/EC) eind dit jaar moet vervangen is ook van groot belang voor tal van sectoren: petrochemie, cokes, voeding, landbouw. Daarbij gaat ook veel aandacht uit naar de link tussen gezondheid en drinkwater. Bij de herziening hanteert Europa de REFIT (Regular Fitness and Performance) principes: concreet wil men dat de nieuwe richtlijn eenvoudiger is en minder kosten en administratie vergt.
 
bois
VVSG Energie- en klimaatdag inspireert steden en gemeenten
Begin mei vond in Antwerpen de Energie- en Klimaatdag van VVSG plaats. Daar kwamen heel wat interessante thema's rond duurzaamheid aan bod, waaronder ook thema's specifiek over water. We brengen een kort overzicht van enkele presentaties die dag.


bois
nieuwe gezichten aan top vlaamse waterbedrijven
Er is veel beweging aan de top van een aantal Vlaamse waterbedrijven die lid zijn van de Vlakwa klankbordgroep. In april werd Carl Heyrman de nieuwe algemeen directeur bij AquaFlanders, begin dit jaar nam Hans Goossens het roer over bij De Watergroep en in oktober van vorig jaar startte Jan Goossens als algemeen directeur bij waterzuiveraar Aquafin.

 
Vlaams Kenniscentrum Water
Graaf Karel de Goedelaan 34 * 8500 Kortrijk * Belgium
T +32 (0)56 24 12 61 * F +32 (0)56 24 12 80 * info@vlakwa.be