In dit nummer
De beste manier om te communiceren
Mobiele telefoons
Dank je wel, Anoniem!
Mentorloze mentees
Nieuwe talen - de volgende stappen
Dansleider-certificaties en nieuwe erkenningen
Ya Salaamo voor Nancy Norris
Website ter nagedachtenis
Website & meer
Eerdere afleveringen van deze nieuwsbrief gemist?
Bekijk alle oude nummers onder 


Wist je dat...

... je je activiteiten en flyers op de agenda van onze website kunt plaatsen?


Dansleider training activiteiten


Dances of Universal
Peace International
PO Box 55994,
Seattle, WA 98155 USA
(206) 367-0389

Kantoor Seattle

Kantoor directeur

Community Coördinator
augustus 2016


news
Leaders Guild nieuws en update


  
manierDe beste manier om te communiceren

We zijn altijd op zoek naar de beste manieren om met elkaar te communiceren. We hebben geëvalueerd hoe de organisatie DUP International en dansleiders met elkaar communiceren, en hoe dansleiders en dansers onderling met elkaar praten. We hebben besloten om drie communicatie-wegen te handhaven.

Als  eerste zullen we door blijven gaan met het uitgeven van deze Leaders Guild e-nieuwsbrief, twee of drie keer per jaar, als een weg om alle leden up-to-date te houden over belangrijke ontwikkelingen.

Ten tweede blijft de  InTheGarden Yahoo Group (zie vorige nieuwsbrief)  bestaan als een forum dat beheerd wordt, voor onderlinge communicatie over onze ontwikkeling en training als dansleiders, en voor feedback en suggesties aan het organisatieteam van DUP international.

En tenslotte: Weet dat de DUP International Facebook group 

de plek is waar we met elkaar een internationale online community creëren. Deze groep fungeert als een salon waar dansers en dansleiders berichten met elkaar kunnen delen. Ook jij kunt hier updates posten, die interessant zijn voor de wereldwijde dansgemeenschap.
mobieleMobiele telefoons
 
We willen met de tijd meegaan; daarom willen we graag meer gebruik gaan maken van mobiele telefoons in onze communicatie met jullie. Omdat we hebben begrepen dat dansleiders in sommige delen van de wereld bij voorkeur berichten via SMS willen ontvangen, in plaats van via email, willen we graag via SMS berichten gaan versturen. We maken een start met dit proces in sommige delen van "de Amerika's".

Bij deze wil ik daarom iedereen die dit wil, verzoeken om je mobiele nummer toe te voegen aan je dansleidersprofiel, onder " mijn info". Je kunt het ook via email doorgeven aan Martha, in ons kantoor in Seattle. Heb je nog vragen hierover? Neem dan alsjeblieft contact op met Aziz.dankjewelDank je wel, Anoniem!

Recentelijk hebben we een zeer genereuze donatie ontvangen voor het fonds van DUP International. We hopen dat de gulle schenker dit bericht zal lezen, en zal weten hoe zeer we je steun waarderen. Zo'n donatie is een grote steun om de Dansen wereldwijd te verspreiden, en essentiële  informatiebronnen beschikbaar te maken voor dansleiders in vele verschillende talen - zie hieronder.

Ook jij kunt helpen
Als onderdeel van ons voortdurende proces om dansleiders in alle delen van onze dansfamilie te bij te staan, hebben we het streven om deze herfst een boost te geven aan het fonds voor ondersteuning van de ledenbijdragen, d.m.v. donaties.

Het lidmaatschaps-ondersteuningsprogramma biedt dansleiders die het nodig hebben extra financiële steun, zodat ze toegang kunnen blijven houden tot al onze bronnen en volwaardig deel kunnen zijn van onze internationale familie.

Het vragen om steun via deze weg is een heel persoonlijke zaak, en het zou niet passend zijn om specifieke voorbeelden te geven, maar je kunt je voorstellen dat onze dansleiders te maken hebben met verschillende omstandigheden: het kan een land zijn dat herstellende is van een burgeroorlog, waar de dansen hebben geholpen om vrede te brengen  in uiteengevallen gemeenschappen, maar waar banen en welvaart nog schaars zijn; of een levendige danscirkel die een gevoel van verbinding met de wijdere dansgemeenschap nodig heeft, maar twintig uur met de trein verwijderd is van de hoofdstad; of mensen die we kennen in onze eigen landen, voor wie de dansen een transformerende werking hebben, maar die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te knopen. 

Onze vrijgevigheid, zelfs in de vorm van een bescheiden bijdrage, kan een wezenlijk verschil maken voor diegenen die het echt nodig hebben. Als je je bewogen voelt om een donatie te geven, met hen in gedachten, kun je de details vinden op:

Jouw steun zal zeer gewaardeerd worden.mentorlozeMentorloze mentees

De relatie die elk lid van het Dansleidersgilde heeft met zijn of haar mentor, is het hart van onze Dansen en Loopoefeningen. De leden van de Guidance Council (Raad van Begeleiding) herinneren ons eraan dat het heel belangrijk is voor ieder van ons om die relatie te onderhouden. Als een dansleider zijn/haar mentor verliest door overlijden of pensioen, moeten ze een nieuwe mentor vinden. Zelfs doorgewinterde dansleiders onderhouden een relatie met een mentor! 

Een lijst van mentoren is te vinden op de website:
http://www.dancesofuniversalpeace.org/du/lgmentors.asp .

Een mentor vinden - de gementorde dansleider

Hoewel de overdracht van het erfgoed van Murshid Samuel Lewis de verantwoordelijkheid is van de Sufi Ruhaniat International, is de training tot dansleider voor de Dansen van Universele Vrede en loopconcentraties open voor personen van alle spirituele stromingen.

Net als bij traditionele mystieke tradities, wordt deze traditie doorgegeven via directe communicatie van leraar tot leerling. Op die manier is er de garantie dat subtiele elementen zoals de overdracht van de atmosfeer en de afstemming, die onmogelijk gesystematiseerd kunnen worden, effectief kunnen worden belichaamd. Door je te verbinden met een mentor, verbind je je met de kracht van de stamboom van dit werk. Afstemming op een leraar creëert een directe ervaring van stamboom-overdracht. Dit zorgt dat je authentiek kunt zijn in het presenteren en vertegenwoordigen van elke stroom van zegen. Iedereen die dansleider wil worden, moet een mentor vinden; iemand die niet een echtgenoot, partner of andere verwante van de dansleider is.

Nieuwe leiders zoeken vanzelfsprekend naar een mentor op wie ze zich afgestemd voelen, iemand die kwaliteiten heeft ontwikkeld die ze zelf ook zouden willen cultiveren. Mentoren werken op verschillende manieren met hun studenten (mentees). Sommige mentoren bieden bijv. trainingsprogramma's of mentor-groepen, anderen werken individueel. Nieuwe leiders raden we aan om bij mentoren na te vragen volgens welke methode ze werken. Voor een actuele lijst van mentoren, kijk op: 
www.dancesofuniversalpeace.org/du/lgmentors.asp.
 (En er is een lijst met mentors-in-training.)
Zij begeleiden ook mentees, onder supervisie van hun eigen mentor: http://www.dancesofuniversalpeace.org/du/lgtrainees.asp).

Als de mentor-relatie tot stand is gekomen, en de mentor de gegevens heeft doorgegeven aan Community Coordinator, wordt de mentee een 'gementorde leider' en wordt toegelaten tot is de 'Leaders Guild' (op voorwaarde dat de jaarlijkse bijdrage up-to-date blijft). Van gementorde leiders wordt verwacht dat ze een lopende relatie blijven onderhouden met hun mentor en zich houden aan de Leaders Guild Richtlijnen en Overeenkomsten. Het belang van het vragen om en in acht nemen van het advies en begeleiding van een mentor kan niet teveel worden benadrukt.
talenNieuwe talen - de volgende stappen

We hebben ons werk uitgebreid, door de belangrijkste documenten in het Portugees te publiceren, in antwoord op de vertalingen die ons werden aangeboden door een team van dansleiders, gecoordineerd door Maria Aché. De website zal ook worden ingericht om het Portuguees te ondersteunen, en de eerste prioriteit was het vertalen van de Richtlijnen voor Dansleiders ( Leader Guidelines).
 
Het is mogelijk dat we ook Franstalige teksten kunnen gaan aanbieden, ook op basis van het enthousiasme en de ondersteuning van een groep dansleiders, die met het DUP International team zouden kunnen samenwerken. Als dit je aanspreekt, neem alsjeblieft contact op met Aziz.


certifsDansleider-certificaties en nieuwe erkenningen

De Guidance Council wil alle leiders van de Dansen en Loopconcentraties die in de afgelopen maanden, sinds onze vorige nieuwsbrief, zijn gecertificeerd of erkend als mentor-in-training of mentor van harte feliciteren en hun waardering uitspreken:


Mentor
Malika Elena Salazar (MA, USA)

Mentor in Training
Aliela Gorzaltchik (Russia)
Shahodat Mamadalievna Golomuz (Russia)
Jamila Nur Carla Hannaford (MT, USA)
Jonas Koukl (New Zealand/Czech Republic)
Nicola Prelle (Germany)

Certified Leader
Correction: Inayat John Tal (not Tol) (NC, USA)
Ute-Wakila Andresen (Germany)
Albert Bergmann (Germany)
Conie Borchardt (MN, USA)
Asherah Dominique Boyer (France)
Eliska Bridges (Czech Republic)
Brenda Nur Latifa Crane (CA, USA)
Sylvia Rashida Edwards (CO, USA)
Joyce Fitzgerald (IA, USA)
Terry Karima Forman (CA, USA)
Beatriz Latifa Giraldo (NM, USA)
Jules (Julia) Goodwin (England)
Safia Joanmarie Gray (MO, USA)
Jonas Koukl (Czech Republic) - belated, from 2013
Anne McArthur (IA, USA)
Mary Neil (Australia)
Constance Olson (IA, USA)
Angela Palechor (Colombia)
Carlos Rojas (Colombia)
Citali Claudia Yasmin Tello (Colombia)
Amira Susan Webster (CA, USA)
Saleem Adam Wolter (MN, USA)

nancynlYa Salaamo voor Nancy Norris 

Beste vrienden,
 
zojuist hoorde ik van Sharon Abercrombie en Violetta Reiser dat het langjarige lid van onze familie, Nancy Norris uit Noord-California, gisteravond (vrijdag 24 juni) is overleden op 80-jarige leeftijd.
 
Sharon schrijft: "Nancy werd begin dit voorjaar opgenomen voor een galblaas-operatie, toen de artsen pancreas-kanker ontdekten. Ze sloeg de kwartaalbijeenkomst van de Dansen in april over. In de weken daarop begon ze hospice-zorg te krijgen. 'Veel, veel mensen reisden naar Ben Lomond in de afgelopen dagen om haar vaarwel te zeggen', vertelde Vio. Ze was zo'n prachtige ziel, en geliefd bij velen."
 
Nancy werkte met mij als leerling vanaf midden jaren '80 en was een vaste figuur in de vroege danskampen bij de Lama Foundation en in de dansretraites in Californië die elk kwartaal gehouden werden. Deze vervingen op een gegeven moment de 'Zaterdag Gevorderden Dansklas', die door Murshid Samuel Lewis was gestart in de Mentorgarden. Nadat ik in 1993 uit de San Francisco Bay area vertrok, zetten Nancy en Darvesha deze kwartaal-bijeenkomsten voort, met Violetta als secretaris, zelfs toen het event op verschillende plaatsen gehouden werd, en 'minder dan elk kwartaal' werd. Veel dansleiders in Californië zijn dankzij deze retraites begonnen met hun beoefening, en hebben hun vreugde en concentratie verdiept.
 
Nancy was een ziel vol liefde, met een enorm groot hart, en ze was een prachtige muzikant en dansleider. Ze hield van haar kleinkinderen, en haar thuis in Ben Lomond in Californië, was een oase voor hen en voor de wijdere gemeenschap die haar daar bezocht.
 
Neem alsjeblieft enkele hart-gevoelde Ya Hayyo Ya Qayyum's mee in je beoefening om haar te helpen op haar weg, en als je een leider bent van het healing-ritueel, neem haar alsjeblieft eenmaal mee op je lijst met Ya Salaamo.
 
Mag de Geliefde haar geheim bewaren!
 
Liefde en zegening,
Saadi


nagenlWebsite ter nagedachtenis


Anna Hakima Semenyakina, een langjarige dansleider en leerlinge van Wali en Ariënne van der Zwan in Moskou, is begin juli overleden. Anna's geest, innere kracht, humor en gratie zullen gemist worden door haar vele vrienden op drie continenten. Mag zij rusten in vrede. Ya Salaamo.

Herinneringen aan Nancy, Anna, en andere Geliefden kunnen worden gevonden op de prachtige website voor leerlingen van alle Inayati Ordes die zijn overgegaan naar de andere wereld: http://remembrance.sufipaths.net. Je kunt je herinneringen die je aan de website wilt toevoegen, sturen aan:Dances of Universal Peace International | (206) 367-0389 | inoffice@dancesofuniversalpeace.org | http://www.dancesofuniversalpeace.org
P.O. 55994
Seattle, WA 98155-0994