In dit nummer
Elementen van Meesterschap
"Dansen van onschuld" door Neil Douglas-Klotz
 
Website & meer
Eerdere afleveringen van deze nieuwsbrief gemist?
Bekijk alle oude nummers onder Wist je dat...

... je je activiteiten en flyers op de agenda van onze website kunt plaatsen?


Dances of Universal
Peace International
PO Box 55994,
Seattle, WA 98155 USA
(206) 367-0389

Kantoor Seattle

Kantoor directeur

Community Coördinator
oktober 2015

news Leaders Guild nieuws en update

Website vernieuwd
Ga nu eens kijken op onze geheel nieuw ontworpen website en banner in kleur. Ook is er een Nederlandstalige versie met inlog-gedeelte toegevoegd. Onze nieuwe banner zie je ook bovenaan deze nieuwsbrief. Dit is de eerste grote vernieuwing van onze website sinds 2011 .  

Het taalkeuze-menu vind je nu aan de rechterkant van het uitklapmenu, bovenaan elke pagina.
 
Onze website is online in het Engels, Spaans, Duits, Russisch en Nederlands, en deze nieuwsbrief wordt twee keer per jaar in al deze talen verstuurd. Een speciale dank aan Malika Cieremans voor haar fantastische vertaalwerk voor de Nederlandse versie van de website. Er wordt gewerkt aan de  vertaling van de overige pagina´s naar het Nederlands.

Op de Engelstalige site is een nieuwe pagina geplaatst:  "Geschiedenis van de organisatie ´Dansen van Universele Vrede´".

Laten we Facebook verlevendigen met berichten over de Dansen!   We nodigen je uit om lid te worden van de  " DUP International" Facebook groepom je foto's, video's, artikelen, activiteiten en andere interessante informatie voor andere dansleiders te posten. Het icoon verschijnt helemaal rechtsboven in het uitklapmenu, zodat het handig binnen bereik is. Facebook is de makkelijkste weg om allerlei soorten informatie te delen over jouw werk met de Dansen. Houd alle berichten alsjeblieft relevant voor en over de Dansen van Universele Vrede. Vele talen zijn welkom!

Fondsenwervingsactie succesvol
In juni 2015 hebben we ons doel bereikt om $20,000 aan giften te ontvangen in de campagne voor 2015. Deze middelen geven DUP International een solide financiële basis voor de komende jaren! We spreken onze diepste dankbaarheid uit naar de   Friends of Dances of Universal Peace International die een zeer gulle donatie hebben gegeven voor deze campagne. Je kunt nog steeds doneren, door naar  deze pagina te gaan. Waar geven we het geld aan uit? Je kunt   hier  ons meerjarenplan inzien.

Leaders Guild bijdragen gaan omhoog   
Met ingang van 1 januari 2016 zullen de lidmaatschapsbijdragen voor de Leaders Guild omhoog gaan van $30 naar $36. Deze bijdrage gaat gepaard met een vermindering van 22% van ons budget, waarmee we in 2015 begonnen zijn. Deze twee maatregelen samen zullen het jaarlijkse budget van DUP International bijna in balans brengen, in overeenstemming met ons   meerjarenplan  dat we in juni 2014 hebben rondgestuurd. We hopen dat de diensten en informatie die we bieden, jou tot steun zijn in je werk als dansleider. Zoals altijd verwelkomen we je opmerkingen en vragen. Je kunt schrijven naar Munir Peter Reynolds, uitvoerend directeur, via:   director@dancesofuniversalpeace.org.

Dansleiders-voortgang
De Raad van Begeleiding (Guidance Council) wil graag alle leiders van de Dansen en loopconcentraties feliciteren en erkennen, die in de afgelopen maanden, tot aan 9 oktober 2015, zijn gecertificeerd als dansleider, benoemd tot mentor-in-training of als mentor. 

mentor
Maris Warrior (UK)
Zubin Nur Westrik (Netherlands)
Sara Rain (CO, USA)

dansleider
Catherine Herbert (France)
Yamina Jamilah Carrillo Urrea (Mexico)
Rocio Shekinan Sanchez Jimenez (Mexico)
Luis Vizcaino (Mexico)
Dahlia Barte Cabe (NY, USA)
Marie Helene Dalila-Boyle (England)
Dove Pettit (SC, USA)
Shekinah Stazya Richman (WA, USA)
Mariam Joan Shea (WA, USA)
Carolyn Humphreys (Canada)
Ann Andersson (Sweden)
Malika Lyon (KS, USA)
Daniel Hamid Kirchhof (WA, USA)
Victoria Kolosova (Latvia)
Simone Gerlach (Germany)
 elements
Elementen van Meesterschap

De column "Elementen van Meesterschap"verkent de kunst, ambacht en spirituele oefening van het dansleiden en het mentorschap, door reflecties en perspectieven van individuele mentoren. Eerdere artikelen in deze serie kunnen hier gedownload worden. Opmerkingen en discussie zijn welkom. Je kunt ons rechtstreeks schrijven, of een bericht plaatsen op onze Facebook-groep. Ideeën voor toekomstige onderwerpen kun je sturen naar de uitvoerend directeur.


Dansen van Onschuld, Dansen van Ervaring

door Neil Douglas-Klotz


WhenWanneer we het hebben over het meester worden van de Dansen van Universele Vrede, kunnen we ons mooie pad van beoefening van de Dansen zien als een poort waar we doorheen willen gaan, waarvoor we simpelweg de passende sleutels moeten vinden. Misschien klopt dat beeld, wanneer we de originele Dansen van Murshid Samuel L. Lewis aanleren, omdat daar voor een groot deel zijn directe overdracht (transmissie) en baraka in besloten liggen. Maar in werkelijkheid heeft Murshid ons een "onafgemaakte symfonie" nagelaten. In de afgelopen 45 jaar zijn de Dansen veranderd, ze hebben zich ontwikkeld. En met het veranderen van de Dansen, worden ook wij opgeroepen tot voortdurende verandering. Het kan ons helpen om zowel terug als vooruit te kijken, zodat we de uitdagingen en mogelijkheden waar we vandaag de dag voor staan, helderder kunnen zien.

" Wat moet blijven is de heilige zin..." Op basis van deze uitspraak van Murshid dat dit het centrale element is, is het aantal zinnen in de eerste tien jaar snel geëxplodeerd. De originele Dansen vertegenwoordigden hoofdzakelijk de Soefi- en Hindoe-traditie, hoewel Murshid duidelijk plannen had voor meer, maar dit niet heeft afgerond. (Bijv. een opzet voor de "maandans van de Godin Isis", die voorkomt in zijn geschriften.) In de eerste tien jaar zagen we Dansen geboren worden die de Zoroastrische, Boeddhistische, Sikh, Hebreeuwse en Christelijke (Aramese en Griekse) tradities vertegenwoordigden, evenals sommige voorzichtige pogingen om inheemse tradities te eren.

Deze nieuwe deuren in de buitenwereld openden echter ook nieuwe binnenwerelden. Als iemand zijn/haar concentratie richt op een onbekende heilige zin, vraagt dat ook om op een nieuwe manier de confrontatie aan te gaan met je eigen diepten. Elke "traditie" draagt een bundel van impressies mee, vol van zowel licht als schaduw. Wanneer een persoon de moed heeft om te vragen: "Gebruik ons voor het doel dat Uw wijsheid kiest" ("use us for the purpose that Thy wisdom chooses"), dan houdt dit automatisch ook de bereidheid in om alles onder ogen te zien wat in jezelf omhoog kan komen, doordat je dat deel van de mensheid laat weerspiegelen in de spiegel van de ziel. Chants (gezangen) die diep gaan, vragen om meer dan woorden, muziek en bewegingen. Ze roepen een gevoels-afstemming op, een vorm van channelen. Dit kan het equivalent zijn van een sjamanistische reis uit pre-religieuze culturen. Dit is waarom we langdurende, mantrische Dansen altijd sterker ervaren wanneer ze door de inspirator geleid worden, of iemand die regelmatig met hem/haar heeft gedanst. Het innerlijke pad dat de Dans creëert is als een dampspoor in het ongeziene; de woorden, muziek en bewegingen zijn als de Zen "vinger die naar de maan wijst".
Dances of Universal Peace International | (206) 367-0389 | inoffice@dancesofuniversalpeace.org | http://www.dancesofuniversalpeace.org
P.O. 55994
Seattle, WA 98155-0994