DUP International banner
27 oktober 2014


Beste Nederlandse dansleiders van de Dansen van Universele Vrede,

als nadere toelichting van de email die jullie recent van Hanifa hebben ontvangen, hebben Darvesha en ik besloten jullie rechtstreeks de brief te sturen waarin we de nieuwe, vertaalde richtlijnen aan jullie voorstellen. We hebben Malika Cieremans gevraagd om de brief te vertalen. De originele Engelse versie staat hieronder.

Bijgevoegd vind je de nieuwe Dansleiders Richtlijnen voor de Dansen van Universele Vrede, vertaald naar het Nederlands. We zijn heel blij deze eindelijk aan jullie te kunnen bieden!

In 2009 is de organisatie "Dances of Universal Peace International" (voorheen INDUP Peaceworks) gereorganiseerd, om zijn functie te benadrukken: ondersteuning bieden aan de Raad van Begeleiding (Guidance Council), in diens missie om de spirituele en persoonlijke ontwikkeling van leiders en mentoren wereldwijd te ondersteunen. In 2011 heeft de Guidance Council onze dansleiders-richtlijnen grondig herzien, om deze veranderingen te weerspiegelen. Het zijn deze richtlijnen die we je vandaag toesturen.

Deze nieuwe richtlijnen zijn een tekstboek geworden om van te leren. Er staat ook alle actuele informatie in over de dynamiek van de relatie tussen mentor en mentee, en uitgebreide uitleg over de procedures om van niveau te wisselen etc. We hopen zeer dat jullie een kopie voor jezelf uitprinten en het bij de hand houden om er snel iets op na te kunnen slaan.

Deze vertaling is gemaakt door Malika Cieremans. We zijn haar heel dankbaar voor haar werk. We willen ook Gerda van der Poel bedanken voor haar werk aan een eerdere versie.

Bij de reorganisatie in 2009 is besloten dat "Dances of Universal Peace International" een lidmaatschaps-organisatie wordt, die het leiderschapsgilde ondersteunt, �n erdoor ondersteund wordt. Het enige doel van DUP IN is om de behoeften van de dansleiders te dienen, terwijl regio's bestaan om de behoeften van de deelnemers aan hun danscirkels te dienen. Door financi�le middelen te bundelen, waaronder de jaarlijkse ledenbijdrage van $30, is DUP IN in staat om bronmateriaal en ondersteuning te bieden voor de 1.060 leden van het dansleidersgilde wereldwijd, en om dansbeschrijvingen, artikelen en studieteksten beschikbaar te maken aan leiders in hun moedertaal.

Dankzij de technologie is het mogelijk om voor de eerste keer onze wereldwijde stroming van dansleiders te verenigen. Tot nu toe is de website alleen beschikbaar in het Engels, Duits, Spaans en Russisch.

Op onze website http://dancesofuniversalpeace.org is een inlog-gedeelte, alleen voor leden van het dansleidersgilde, waar ze toegang hebben tot het bronmateriaal in hun eigen taal. We hopen ook een Nederlandstalig gebied op onze website te kunnen aanbieden, waar ook de Richtlijnen worden geplaatst. Afhankelijk van de vrijwilligers bronnen die we tot onze beschikking hebben, kunnen we misschien ook de hele website naar het Nederlands vertalen.

We zien ernaar uit van jullie te horen met je idee�n en suggesties. Dankjewel voor je geduld, terwijl we eraan blijven werken om jou en de vele dansleiders wereldwijd te dienen.

Met warme groet,

Darvesha Victoria MacDonald, voorzitter     Munir Peter Reynolds, uitvoerend directeur
Raad van Begeleiding                                 Dances of Universal Peace International
Dances of Universal Peace International
                                                                 munir signature                      
Munir 2011
Darvesha2