Nieuwsupdate
Corona 2 april
Melding betalingsonmacht / verlaging dga loon
Corona nieuwsflits
NB: Bent u bestuurder in een BV, NV, Stichting of CV dan geldt hetgeen hierna staat vermeld voor u. Bent u een eenmanszaak of VOF dan is onderstaande niet op u van toepassing. 

Melding betalingsonmacht
Afgelopen dinsdag 31 maart had u de aangifte Loonheffingen over februari 2020 moeten betalen. Heeft u dat niet kunnen doen vanwege de gevolgen van de Corona crisis dan moet u voor 15 april bij de belastingdienst een melding van betalingsonmacht hebben gedaan. U kunt dit zelf doen door het eerste exemplaar van het standaardformulier in te vullen en op te sturen.

Wanneer de bijdragen voor het bedrijfspensioenfonds niet op tijd zijn betaald dient er tevens een melding bij het bedrijfspensioenfonds te worden gedaan. U kunt de melding doen met hetzelfde formulier als voor de melding voor de loonheffingen maar dan het tweede exemplaar.

Het formulier vindt u op:
 
Vergeet u de melding tijdig te doen dan loopt u het risico om als bestuurder aansprakelijk te worden gesteld voor deze belasting- / premieschuld.
 
Dus belasting en/of premies niet betaald?? Melden !!
Natuurlijk willen wij de meldingen ook graag voor u verzorgen. Laat dat dan even weten aan uw contactpersoon binnen Daamen & van Sluis.

Verlaging gebruikelijk loon
Daarnaast is vandaag bekend geworden dat de regeling rondom het gebruikelijk loon voor dga is versoepeld.
Als de coronacrisis grote gevolgen heeft voor de omzet en liquiditeit van een BV, mogen de BV en aanmerkelijkbelanghouder gedurende 2020 tijdelijk een lager maandloon afspreken. Aan het einde van het jaar stelt de BV het gebruikelijk jaarloon voor 2020 vast en vermeldt dit in de aangifte loonheffingen.   Wilt u hier meer over weten vraag het uw contactpersoon binnen Daamen & van Sluis Accountants Belastingadviseurs.


Heeft u vragen? Bel ons!
Daamen & van Sluis Accountants en Belastingadviseurs
T +31(0)10 458 11 44
info@daasluis.nl