Het 2020-overzicht
Het jaar 2020 loopt ten einde en wat voor bijzonder jaar was het!
Zoals gebruikelijk komen tegen het einde van het jaar de lijstjes en wij hebben dat natuurlijk vanuit WerkgelukNieuws gedaan.
Op een speciale pagina op onze nieuwssite vind je het overzicht van het afgelopen jaar met de top-5 van het jaar 2020 in diverse rubrieken: meest gelezen artikelen, beste podcasts, meest gebruikte zoektermen enzovoort.
Artikel NOC/NSF: Werkgeluk centraal!
Gea Peper van het HappinessBureau werd geïnterviewd door de sportkoepel NOC*NSF. Het artikel is opgenomen in een mooie special over vitaliteit op de werkvloer. Het interview van Gea begint op pagina 20, maar lees gerust de andere interessante informatie.
WerkgelukNieuws in een video
Deze nieuwsbrief ken je. Maar wist je dat we ook informatie over werkgeluk en employee experience in video uitbrengen? Hieronder kun je op de afbeelding klikken om de eerste aflevering te zien. Een overzicht van deze en volgende afleveringen vind je natuurlijk ook op onze nieuwssite.
Visionair Tony Hsieh overleden
Op 27 november jl. is Tony Hsieh, voormalig CEO van Zappos, overleden. Zijn bedrijf DTP Companies liet weten dat 'Delivering Happiness' zijn mantra was en vroeg vooral zijn leven te vieren. Daarom delen we graag het volgende:

  • De link naar zijn boek Delivering Happiness
  • De presentatie van Tony over de 10 core values van Zappos.
  • Het interview en samenvatting van de presentatie van Jenn Lim die samen met Tony de Kilimanjaro beklom en op ons event sprak. Zij is CEO en Chief Happiness Officer van Delivering Happiness.
  • De volledige presentatie van Jenn Lim op ons event Happy People - Better Business in 2018 (klik op CC voor ondertiteling).
  • Het bezoek van het HappinessBureau aan Zappos in Las Vegas waar we Ryo Zsun interviewden, The Culture Maestro, over de unieke cultuur bij Zappos.
Je medewerkers beter laten presteren?
Medewerkers die het gevoel hebben dat hun leidinggevende hen ondersteunt in hun ontwikkeling laten een sneller ontwikkelproces zien en presteren beter. Dus hoe fijn is het als jij als leidinggevende het potentieel ziet van jouw medewerkers en hen stimuleert om dit verder te ontwikkelen?
Wil je dat leren? Doe dan mee aan het wetenschappelijk onderzoek dat professor Marianne van Woerkom start. Meer informatie? Kijk op onze nieuwssite. Inschrijven kan tot Kerstl
Inzichten uit werkgeluk-metingen
Het HappinessBureau meet al jaren werkgeluk in organisaties, samen met onderzoeksbureau Steda. Lucas Swennen van het HappinessBureau en Stef ten Dam van Steda schreven enkele artikelen over wat een werkgeluk-meting kan opleveren voor een organisatie:

  1. Een verantwoordelijkheid van medewerker en organisatie
  2. De reis van de medewerker
  3. Met welke uitkomsten ga je aan de slag?
  4. Hoe kijken medewerkers naar hun werk?
  5. Management, leiderschapsstijl en werkgeluk
10 Energizers voor je online sessie
Juist in deze tijd willen we voorkomen dat we van de ene naar de andere online meeting switchen waar we direct weer zakelijk de agenda aflopen.
Esther van der Storm plaatste op LinkedIn 10 energizers om online meetings weer wat meer energie te geven.
Hulp nodig? We bieden de workshop Energize je online (team)meeting! aan. Kijk voor deze en andere online workshops op onze site.
Tips voor deze nieuwsbrief? Mail ons op Info@HappinessBureau.nl