nieuwsbrief #7- junI 2017                                        inhoud
  • Mobiele waterzuivering voor festivals en evenementen
  • Helikopter brengt verziltingstoestand in kaart
  • TETRA steunt waterbehandeling in de tankcleaning en fosfaatrecuperatie
  • Zero Power Water Monitoring Horizon Prize
  • WATER REUSE EUROPE AWARD 2017

 
AGENDA 
  • 27 juni - Symposium Innovaties in de Industriële Waterzuivering
  • 5 juli - IWA Young Water Professionals 5th BeNeLux Conference
  • 12-14 juli - Indowater 2017
  • 12-14 september september - WATEC Israel: Water Technology & Environment Control
  • 24- 30 september -The 4th European Innovation Partnership on Water Conference

save
MOBIELE WATERZUIVERING VOOR FESTIVALS EN EVENEMENTEN
H eel binnenkort kunt u een mobiele waterzuiveringunit  met planten zien rijden op Vlaamse wegen....  Dit concept waarbij een  waterzuivering met planten van locatie naar locatie wordt vervoerd, is uniek in Europa.    De mobiele plantencontainer zal de komende weken zijn nut bewijzen bij een drietal festivals - en niet van de minste: Boomtown (Gentse Feesten), Folkfestival Dranouter en Ieperfest. Afhankelijk van de locatie waar de container opgesteld wordt, zal het gezuiverde water ook opnieuw lokaal worden ingezet, waardoor kringloopsluiting wordt gerealiseerd. ECOZ® Mobile wordt ontwikkeld en uitgetest binnen het Interregproject I-QUA (Interreg Vlaanderen -Nederland).
essen
Helikopter brengt verziltingstoestand in kaart
De Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) start eind juni met het onderzoeken van de
verziltingstoestand van het grondwater in het kust- en poldergebied vanaf de Franse grens tot het Boudewijnkanaal. Dat gebeurt in het kader van het Interreg North Sea Region project Topsoil. Er gebeurt ook onderzoek in het noorden van het Meetjesland en op de Linkerscheldeoever. Hiertoe zal een helikopter vanaf eind juni een drietal weken metingen uitvoeren.
Lees meer.
 
boisTETRA steunt waterbehandeling in de tankcleaning en fosfaatrecuperatie
 
Vorige week publiceerde VLAIO de lijst met goedgekeurde TETRA projecten. Twee door Vlakwa ondersteunde TETRA projectaanvragen in het waterdomein werden goedgekeurd: Phosphate recovery 2.0 en Inteauclean.
boisZero Power Water Monitoring Horizon Prize beloont doorbraak op vlak van energievoorziening voor 'smart sensing' water monitoring
Draadloze sensoring systemen voor watermanagement zijn reeds enige tijd beschikbaar. Maar de nood naar nieuwe technologie die dergelijke systemen zelfvoorzienend maakt op vlak van energiebevoorrading of het energieverbruik aanzienlijk reduceren is hoog. Daarom wil men de ontwikkelaar(s) van de meest belangwekkende technologie op dit vlak belonen met een prijs van 2 miljoen euro. Belangrijk daarbij is dat de technologie effectief een doorbraak kan forceren op het vlak van zelfvoorzienende energiebevoorrading bij smart water management systems.

WATER REUSE EUROPE  AWARD  2017 zet WATERHERGEBRUIK IN DE KIJKER

Wie betrokken is bij een innovatief project rond waterhergebruik kan tot eind juli zijn project inschrijven voor de WATER REUSE EUROPE AWARD 2017. Doel van deze award is professionals die nieuwe mogelijkheden op vlak van waterhergebruik succevol verkennen in de kijker te zetten op Europese schaal. De award wordt uitgereikt op de aanstaande Water Reuse Europe conferentie (9  en 10 oktober 2017) in Brugge. Lees meer.

 
Vlaams Kenniscentrum Water
Graaf Karel de Goedelaan 34 * 8500 Kortrijk * Belgium
T +32 (0)56 24 12 61 * F +32 (0)56 24 12 80 * info@vlakwa.be