SWEA-Nytt, nr 5, november 2017
Kära Sweor,

Efter ett mycket lyckat Världsmöte i Australien är vi nu tillbaks i vardagen och inser att det inte är långt kvar till jul! Jag kan slå vad om att Sweor land och riken runt nu är i full fart med att planera för denna nalkande högtid då våra svenska traditioner känns som kanske allra mest angelägna.

Dagarna tillsammans i Australien inspirerade och stärkte vår övertygelse om att SWEA är en helt fantastisk organisation. För många deltagare var det första gången på ett världsmöte och det globala perspektivet blev en stor upplevelse. Vi som varit med förr på VM kunde konstatera att SWEA Perth arrangerat detta möte med säker hand och stor värme. Tack SWEA Perth!
 
Här i SWEA-Nytt kan du förstås läsa om hur trevligt vi hade.
Christina Hallmert
Ordförande SWEA International
VÃRLDSMÖTET I PERTH

Sweor från hela världen deltog

Över 200 Sweor från hela världen samlades i Perth i västra Australien deltog i SWEA Internationals världsmöte den 19-22 oktober 2017.
Ännu fler Sweor fick möjlighet att  följa mötet via Facebook live, videos och fotoupplägg på SWEA Internationals sociala mediakonton.
 


Du kan se de olika presentationerna fr ån VM p å  SWEA Interninfo
(för lösenordet till interninfo ta kontakt med din AO)

Barbro Osher - Sveriges generalkonsul i San Fransisco, grundare av SWEA San Francisco och Pro Suecia-filantrop - inspirerade alla deltagare med sitt tal på Världsmötet i Perth. Talet visades live via SWEA Världen Facebook Grupp

Titta på Barbros tal här

 

Avdelningsordförandena från Arizona, Austin, Istanbul, Lissabon och San Francisco berättar om sina upplevelser  i Perth och vad de tog med sig hem till sina avdelningar. 

Läs deras inlägg här.


"Söndagen den 3 september utför Nordkorea sitt sjätte kärnvapentest och världens ögon riktas återigen mot Koreahalvön. Sweorna i Seoul arrangerar informationsmöte om det spända säkerhetsläget tillsammans med svenska ambassaden och NNSC."
 
Läs  om situationen från de som är på plats.

NOMINERINGSDAGS
 
Vem tycker du ska bli Årets Svenska Kvinna 2018? Vem ska tilldelas S igrid Paskells stipendium inom scenkonsterna? 2018 delas stipendiet ut inom teater.  

Du kan  föreslå en kandidat! Så här nominerar du:
Årets Svenska Kvinna (senast 1 feb)
Paskell-stipendiet (senast 15 jan)

SWEA ART

Först ut i SWEA London Arts nya serie Secret Gallery-tur var Whitechapel Gallery där vi såg två kontrasterande utställningar. Mer >>   

En guidad visning av en del av den rikliga mängd av graffitti i olika former som finns inne i centrala Lissabon. (Skrolla ned på länken). Mer >> 

AXPLOCK FRÅN SWEALAND
Klicka på respektive avdelningsnamn för att läsa mer
  • Beijing - Spelar Mahjong tillsammans. Lissabon och Boston likaså!
  • Marbella - Bjuder in till SWEAs företagarmässa för att lära känna företagare som är verksamma på Solkusten 
  • Orange County - Föreläsning om stresshantering och avslappningsövningar som försatte en Swea i transtillstånd 
  • Paris - Har hunnit med både 30 års-jubileum och promenad kryddad med historiska guldkorn längs Canal Saint Martin 
  • San Francisco - Fullt hus när den prisbelönta filmen "Taikon" om medborgarrättskämpen och författaren Katarina Taikons liv visades.
  • Stockholm - Författaren Linda Olsson berättade om sitt liv och sina böcker för de samlade stockholmsweorna 

Sweor runtom hela världen firar Lucia och jul enligt svenska traditioner. Se hela listan av julevenemang här.

En ny medlemsförmån för Sweor med föräldrar i Sverige. Seniorglädje matchar en seniorvän till ens förälder utifrån förälderns intressen och önskemål.  Mer.


AGNETA MINNS
VANJA HALEY

"Vår älskade Vanja lämnade oss den 31 oktober, lugnt och stilla i sitt vackra hem i Corona del Mar, Kalifornien, efter att ha varit sjuk en kortare tid. Saknaden efter henne kommer att vara mycket stor, framför allt i kretsen av våra SWEA-medlemmar runtom i hela världen..."

MATERIAL TILL SWEA-NYTT

Har du förslag på artiklar ni skrivit på lokalnivå eller vill ge tips på spännande evenemang ni gjort som vi kan ta med i SWEA-Nytt? Deadline för material till nästa nummer av SWEA-Nytt är den  2 december . Emaila gärna dina  förslag till Katarina Rönnlund Wright via sweanytt@swea.org. Tack! 
SAMARBETSPARTNERS OCH SPONSORER


Facebook logo

Instagram logo

LinkedIn icon

Youtube icon