Nummer 149   
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat

Week 43 - Week voor de psychosociaal professional
In nieuwsflits 135 kondigden wij het al aan. De NFG organiseert dit jaar iets compleet nieuws in plaats van de standaard PSC dagen. Samen met de mensen van Hupper en Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum hebben wij de afgelopen maanden veelvuldig gebrainstormd over de opzet en invulling van na- en bijscholing voor NFG-geregistreerden en andere belangstellenden die werkzaam zijn binnen ons vakgebied. Inmiddels zijn we zover dat we weer een tipje van de sluier kunnen oplichten. Blok alvast dinsdag 25 oktober in je agenda en lees hier verder. 
 
Extra nieuwsflits BTW-vrijstelling  
Gisteren verstuurden wij u een Extra Nieuwsflits inzake de procedure die momenteel loopt omtrent de BTW-vrijstellig voor een specifieke groep NFG-geregistreerden. Wilt u, indien de BTW-vrijstelling voor u van toepassing is, zo spoedig mogelijk de gevraagde gegevens invullen? Dan kunnen wij en de Belastingdienst ook snel voor u de procedure voortzetten.
 
Zomervakantie 2016  
Eind volgende week begint de zomervakantie in regio Noord. Wij versturen volgende week donderdag de laatste wekelijkse nieuwsflits. Alleen bij zeer belangrijk nieuws zullen wij in de zomerperiode een extra nieuwsflits versturen. Wilt u weten wanneer wij bereikbaar zijn in de zomervakantie? U leest het hier.  
Pioniers: Richard Bandler en John Grinder
Grondleggers van NLP

Tot 14 juli a.s. kunt u gratis het interessante artikel over de grondleggers van NLP, Richard Bandler en John Grinder, lezen op ProfessioneelBegeleiden.nl. Na 14 juli kost dit artikel weer 1,95 euro.

Daarnaast geeft ProfesioneelBegeleiden.nl ook nog een zomercadeautje: 8 interessante artikelen die de gehele zomerperiode gratis beschikbaar zijn gesteld. U vindt ze op de homepage van hun website.

Veel leesplezier toegewenst.


Facebook
Deze week is het boek "Start vandaag met Ademen" van Robert Bridgeman en Marleen van den Hout verloot. De gelukkige winnares is Anne Fermont. Wij wensen haar veel leesplezier toe.

Na de zomervakantie zullen wij weer leuke acties op Facebook zetten. Like onze pagina en blijf op de hoogte.

 
Bij- en nascholing 
Hieronder vindt u een selectie van de NFG-agenda:

8 september
Jeugdhulpcongres "Kindermishandeling / huiselijk geweld"

12 september
Middagsymposium "Vechten voor je scheiding"

Klik hier voor de volledige NFG-agenda.
Gemeenten verwachten ook komend jaar tekorten budget jeugdhulp     
Uit een enquĂȘte van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) blijkt dat ongeveer de helft van de jeugdhulpregio's een tekort verwacht in het jeugdhulpbudget van komend jaar. Lees verder.  

Meer interessante artikelen vindt u op onze  website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.