Nummer 151   
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat
 
Eerste nieuwsflits na zomervakantie 
De zomervakantie zit er weer op en het NFG-secretariaat is sinds deze week weer vol bemand. Deze keer dus ook een zeer volle nieuwsflits met nieuws over o.a. zorgverzekeraar CZ en het telefonisch spreekuur. Daarnaast maken wij in deze nieuwsflits de tweede gast bekend tijdens de Week voor de psychosociaal professional. Neem de nieuwsflits svp zorgvuldig door zodat je op de hoogte bent van hetgeen wat speelt bij de NFG en binnen ons vakgebied.

Telefonisch spreekuur donderdagavond 8 september 
Het telefonisch spreekuur van donderdagavond 8 september komt helaas te vervallen. Onze bereikbaarheid kun je altijd terugvinden op de contactpagina van onze website.

Wie is de tweede gastspreker in
de week voor de psychosociaal professional?
 
In nieuwsflits 149 van 7 juli jl. kon je het al lezen,  
de week voor de psychosociaal professional komt eraan.
Samen met Hupper en Uitgeverij Koninklijke Van Gorcum
verzorgen we in week 43 speciaal een week voor jou
met als knallend hoogtepunt 25 oktober....


Lees verder.


Goed nieuws van zorgverzekeraar CZ
CZ heeft ons eind juli laten weten alle beroepsorganisaties opnieuw te toetsen aan het erkenningsbeleid middels een uitgebreide vragenlijst. Deze week ontvingen wij het goede bericht dat de NFG in 2017 haar erkenning door CZ en haar labels Delta Lloyd en Ohra blijft behouden.
Uiteraard geldt dit alleen voor registerleden in de vakgroepen VPMW of VIG. Daarnaast geldt deze vergoedingsmogelijkheid alleen voor de curatieve hulpverlening en dus niet voor coaching, relatietherapie etc. Dergelijke hulpverlening mag bij geen enkele zorgverzekeraar ter declaratie worden aangeboden.  
 
Tips van DAS en nieuwste brochure 
In de collectieve rechtsbijstandsverzekering is de DAS IncassoService inbegrepen. Van DAS ontvingen wij bijgaand document met tips en regels bij debiteurenbeheer, incasso, kredietinformatie en leveringsvoorwaarden. Neemt u dit document aub goed door. 
Daarnaast tref je hier de meest recente brochure van het Team Zorgsector van DAS.  
Facebook 
Niet alleen op kantoor maar ook op Facebook zijn we weer volop actief. Afgelopen maandag startten wij met een verlotingsactie van het boek 'Met 70 over de snelweg (als je ouders zorgen gaan geven)' van Psychologe en auteur Yvonne Prins. Uitgever Scriptum Psychologie stelde dit onlangs verschenen boek speciaal voor deze verloting beschikbaar. De verloting vindt vrijdagmorgen 9 september plaats. Dus als je snel onze facebookpagina bezoekt, maak je nog kans.

Actie gemist? Geen zorgen! Er zullen de komende periode nog veel verlotingen plaatsvinden.   
Intervisieleden gezocht
Onze intervisiegroep staat open voor nieuwe leden. Wij komen op donderdagochtend bij elkaar in Zeist, Baarn of Blaricum. Woon en werk jij in dit gebied en werk jij ook met kinderen en ouders? Neem dan contact op met Anneke Davids om een afspraak te maken voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek; www.dekrachtvanhetkind.nl info@dekrachtvanhetkind.nl 
Bij- en nascholing 
Klik hier voor de volledige NFG-agenda.
Aandacht voor ouderschap bij psychisch kwetsbare ouders werpt vruchten af  
Mensen die met psychische problemen kampen, ervaren het hanteren daarvan samen met het opvoeden van kinderen als een uitdaging. Het opvoeden van kinderen kan echter ook stimuleren tot herstel van psychische problemen. Lees artikel.  

Meer interessante artikelen vindt u op onze  website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.