Nummer 156    
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat
 
Verzamel nu al je scholingspunten voor 2017 tijdens de Week voor de psychosociaal professional
Relaxt na- of bijscholen? Kies net als vele anderen voor het HOME package van de Week voor de psychosociaal professional.
Na- of bijscholen met een Koninklijk gevoel. Ga voor het VIP package! In één klap kun je al je scholingspunten voor het nieuwe jaar verzamelen (of je tekort in 2016 aanvullen). En dit voor een bedrag vanaf € 85,--!! Alle informatie en de aanmeldprocedure vind je via deze link. 

Onregelmatigheden op websites van hulpverleners
Vorige week schreven wij een artikel over werkvormen die door de hulpverlener onterecht in verband worden gebracht met het NFG-registerlidmaatschap. Heb je dit artikel gemist? Je kunt het hier nog nalezen. Wij komen helaas vaker onregelmatigheden op websites van de hulpverlener tegen. Lees verder. 

Nieuw opzet registers RBCZ en Wkkgz
Indien u aangesloten bent bij de RBCZ heeft u afgelopen week informatie mogen ontvangen vanuit de RBCZ over de nieuwe gelaagde opzet van het RBCZ-register.
Dat heeft tot meer dan de nodige vragen geleid bij de NFG. Het is ons duidelijk geworden dat velen van u bezorgd zijn over wat er moet gebeuren. Lees verder. 

Herfstvakantie
Het NFG-kantoor is volgende week bereikbaar op de gebruikelijke openingstijden (ma. t/m. do. van 8.30 - 14.00 uur). Donderdagavond
20 oktober is er geen telefonisch spreekuur. Ook zal er volgende week geen reguliere nieuwsflits worden verstuurd. 
Facebooknieuwtjes

Facebookverloting
Afgelopen maandag is het boek 
"Casemanagement" van Nora van Riet & Jaap Bruijn op Facebook verloot. De gelukkige winnaar is:
Vera Reitsema. Veel leesplezier toegewenst. 

En we mogen direct weer een boek verloten. Ditmaal het dit jaar verschenen boek Traumasporen, beschikbaar gesteld door Uitgeverij Mens!

Een enorm dikke pil van maar liefst 575 pagina's. Daar kun je dus wel even mee vooruit!!! Like het bericht op onze Facebookpagina en maak kans op dit prachtige boek. De verloting zal plaatsvinden op
dinsdag 1 november a.s. 

1000 volgers!
Inmiddels zijn wij de magische grens van 1000 volgers (ruim) gepasseerd. Willy van Eijk is onze 1000ste volger en ontvangt, zoals beloofd, van ons een slagroomtaart. De taart zal vandaag (13 oktober) bij haar worden aangeboden. Eet smakelijk Willy!
Intervisiegroep gezocht
Onlangs heb ik een eigen praktijk opgezet ( psychologieencoachingdriebergen.nl) en ik ben nog op zoek naar een intervisiegroep om me bij aan te sluiten (omgeving Driebergen/Utrecht). Binnen mijn praktijk bied ik behandeling ( Verslavingsproblematiek; angst- en stemmingsklachten; vragen over identiteit en zingeving) en coaching voor volwassenen en jongeren vanaf 16 jaar aan. Mocht er nog ruimte zijn bij een intervisiegroep of als anderen ook op zoek zijn, hoor ik het graag!

Intervisieleden gezocht
Wij, intervisiegroep "Noorderwelzijn", zoeken enthousiaste leden. Wij zijn een gemêleerde groep counselors met ruime ervaring.
Iedere tweede woensdagavond van de maand, met uitzondering van december en de zomervakantie, komen wij bij elkaar in hotel v.d. Valk te Spier (Drenthe).
We bespreken casussen, delen kennis en geven workshops aan elkaar.
De workshops worden afwisselend bij een van de leden thuis gegeven. Wij zoeken nieuwe intervisieleden die het ook belangrijk vinden om van elkaar te leren, met respect met elkaar om te gaan en gezamenlijk nieuwe thema's uit te diepen. Meer informatie en de volgende intervisiedatum kan opgevraagd worden bij Eefke Jeurink, mail: geesloocounseling@gmail.com  
Bij- en nascholing 
Niet elk kind wat druk is heeft ADHD en andersom
ADHD bij kinderen is soms moeilijk te herkennen, niet te genezen, vaak wel te managen. Een gesprek met Joli Luijckx, woordvoerder van Oudervereniging Balans die ouders van een ADHD-kind wegwijs maakt in de precaire zorg voor een kind met een andere belevingswereld. Lees verder.

Meer interessante artikelen vindt u op onze  website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.