Nummer 164   
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat 

Wkkgz
De overheid wil dat jij per 1 januari 2017 aan de eisen van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg ( Wkkgz) voldoet. Een hele hoop werk en verantwoording komt hiermee op jou af. De NFG kan deze zorg volledig van jou overnemen. Je moet ons hiervoor dan wel (voor 1 januari 2017) machtigen. Dat kan eenvoudig door één druk op de knop. Hoe je ons machtigt, kun je hier lezen. 

Machtig jij de NFG niet? Dan gaan wij ervan uit dat jij voor 1 januari a.s. het volgende geregeld hebt: 
 
 
 • Aansluiting bij een onafhankelijke en erkende geschilleninstantie.
 • Een eigen klachtenfunctionaris die gratis werkt voor jouw cliënten. 
 • VIM-register

  Alle informatie over de Wkkgz kun je hier nog eens nalezen. 

  ISO 9001:2008
  Afgelopen maandag kregen wij bezoek van KIWA inzake de jaarlijkse ISO 9001:2008 certificatie. Trots kunnen wij je melden dat wij wederom met vlag en wimpel zijn geslaagd zonder (kritische) tekortkomingen. Uiteraard zijn er altijd kleine aandachtspunten, we moeten immers scherp blijven met elkaar. Vol vertrouwen gaan wij dan ook op weg naar de hercertificering in 2017 volgens de laatste ISO 9001:2015 norm. 

 • PSC-magazine
  Op woensdag 14 december is de laatste editie van dit jaar verzonden naar de NFG-registerleden en abonnementhouders. De eerste editie van 2017 zal rond 17 februari verschijnen. 

  Aanvragen herregistratie
  Vandaag is de laatste dag waarop je de door jouw verworven PE-punten bij ons kunt inleveren via het herregistratiesysteem. De komende weken/ maanden zijn wij druk bezig om alles na te kijken. Het kan echt een tijdje in beslag nemen voordat jij je nieuwe licentie ontvangt. Wij vragen dus veel van jouw geduld. We behandelen alle aanvragen op volgorde van binnenkomst. Lever je jouw informatie en bewijsstukken later aan? Dan kunnen wij niet beloven dat je voor 31 maart a.s. (vervaldatum licentie) een nieuwe licentie krijgt toegestuurd. 
   
  Kerst 2016
  Tussen Kerst en Oud en Nieuw is het NFG-kantoor gesloten. 
  Intervisiegenoot gezocht 
  Beste NFG-leden,

  Wij zijn recent een intervisiegroep gestart en zijn nog op zoek naar iemand uit de regio Utrecht die zich bij ons zou willen aansluiten. Wij komen eens in de twee maanden 2 uur bijeen op een dinsdagavond in Driebergen. Wij horen het graag als je interesse hebt.

  Hartelijke groet, Lydia, Peter en Marlous 
  Facebooknieuwtjes
  De laatste boekverloting voor onze kerstsluiting is vorige week van start gegaan. Van Uitgeverij Akasha  kregen wij het boek "Overspel draait niet alleen om seks " van de schrijvers Angèle Nederlof en Sjaak Vane. 

  "Overspel draait niet alleen om seks" gaat verder dan het clichébeeld uit de media. Het beschrijft geen lijmpoging, maar geeft een genuanceerde kijk op deze relatiecrisis. Lees verder.

  Een interessant boek voor iedereen die hier privé of binnen de praktijk mee te maken heeft. 

  Kijk op  onze Facebookpagina  hoe je mee kunt doen. De verloting vindt plaats op 20 december a.s. 
  Bij- en nascholing 
  Hieronder vind je een selectie van de NFG-agenda:

  13 en 24 januari, 6 februari 
  Workshop L-E-V "Spelen met verlies in beeld"

  20 en 21 april
  Hoogsensitiviteit geeft meer kans op een burnout
  In de bedrijfswereld wordt hoogsensitiviteit nog vaak als zweverig weggezet, maar naar schatting is een op de vijf mensen hoogsensitief. Hoogsensitieven hebben een verhoogd risico om naar een burn-out af te glijden, maar als ze goed in hun vel zitten, zijn ze heel creatief en verantwoordelijk... lees verder. 

  Meer interessante artikelen vindt u op onze  website, LinkedIn- en  Facebookpagina
  D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

   

  Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.