Nummer 166   
Suggesties voor PSC Magazine?
Heeft u suggesties voor PSC Magazine of wilt u zelf iets bijdragen? Laat het ons weten! Stuur een e-mail naar:  redactie@pscmagazine.nl

Volg de NFG op Facebook en volg ons en collega's uit het vakgebied op LinkedIn!

Uw bijdrage voor de NFG- Nieuwsflits?

Wilt u iets bijdragen aan de Nieuwsflits met het laatste NFG-nieuws? Informeer naar de voorwaarden. Uw bijdrage kunt u sturen naar:

Links
Join Our Mailing List
Nieuws van het secretariaat 

2017
Volgens sommige mag het nu niet meer maar omdat de regels onduidelijk zijn en dit de eerste nieuwsflits is van 2017 doen het toch: hierbij wensen wij alle lezers van deze nieuwsflits een gelukkig, gezond, bruisend, sprankelend, liefdevol en zorgeloos 2017.

Ook dit jaar versturen wij weer regelmatig Nieuwsflitsen. Wij raden je aan de nieuwsflits altijd zorgvuldig door te nemen omdat dit dé manier is van de NFG om met haar registerleden te communiceren. 

Drukte op NFG-secretariaat
Op dit moment is de werkdruk op het NFG-secretariaat zeer hoog. Wij hebben nog enkele honderden herregistratie-aanvragen na te kijken.
Het kan dus zeker even duren voordat je iets van ons hoort. 

Daarnaast ontvangen wij de laatste weken enorm veel nieuwe inschrijvingen. Uiteraard zijn wij hier héél blij mee. De inschrijfprocedure zal nu echter wel wat langer zijn dan de gebruikelijke 6 tot 8 weken.

Wil je contact opnemen met het NFG-secretariaat? Doe dit dan bij voorkeur via de e-mail: info@de-nfg.nl

NFG-administratie
Ook op de NFG-administratie is het zoals altijd in januari enorm druk. Heeft u vragen over de nota die u heeft ontvangen of over de incasso die heeft plaatsgevonden? Mail dan naar administratie@de-nfg.nl Henk Kuhl werkt op dinsdag, woensdag en donderdag en zal op deze dagen de mail beantwoorden. 

Wkkgz
Tijdens onze vakantiesluiting stuurden wij jou een extra nieuwsflits over de aanpassingen in ons systeem n.a.v. de Wkkgz die per 1-1-2017 van kracht is gegaan. Wij gaan er vanuit dat ELKE NFG-hulpverlener de eisen die de Wkkgz stelt, inmiddels heeft geregeld. Je bent een  zorgprofessional en je dient je dus aan deze wet te houden. 

Heb je dit nog niet geregeld, dan kun je de NFG nog machtigen om dit voor jou te regelen.
LET OP: de ingangsdatum is de datum van afgifte van jouw machtiging. Krijg je tussen 1 januari 2017 en de afgiftedatum machtiging een klacht, dan kunnen wij NIETS voor jou betekenen en zijn alle (financiële) gevolgen voor je eigen rekening en verantwoording. Hier lees je wat wij voor je kunnen regelen en hoe je ons kunt machtigen.  
Facebooknieuwtjes
De eerste boekverloting van 2017 wordt een feit! Wij mogen van uitgeverij Mens! het boek Symbiose en autonomie van de schrijver Prof. dr. Franz Ruppert verloten.

Mensen kennen zowel het verlangen naar nabijheid als het verlangen naar afgrenzing. Deze vitale symbiotische behoeften worden in de vroegste kindertijd door ouders vaak niet bevredigd. De hechting aan de moeder kan dan tot een symbiosetrauma bij het kind leiden. De verstrikkingen die daaruit op zielsniveau ontstaan, ziet Franz Ruppert als bron van de meeste relatieproblemen, als begin van verslavingsgedrag, angsten, depressies en zelfs van schizofrenie.

Wil jij dit boek winnen? Lees dan op onze Facebookpagina hoe jij kans maakt. Op dinsdag 31 januari a.s. maken wij de winnaar bekend.
Bij- en nascholing 
Hieronder vind je een selectie van de NFG-agenda:

19 januari en 2 februari
 
27 januari
Workshop: Acrobatiek en vertrouwen

V.a. 30 januari (4 dagen)
Therapiehonden steeds meer ingezet in speciaal onderwijs
Steeds meer scholen voor speciaal onderwijs hebben therapiehonden rondlopen. Door de honden leren de leerlingen beter om te gaan met hun emoties en krijgen ze meer zelfvertrouwen. Lees verder. 

Meer interessante artikelen vindt u op onze  website, LinkedIn- en  Facebookpagina
D e medewerkers van het NFG-secretariaat zijn niet aansprakelijk voor de inhoud van ingezonden artikelen, overgenomen berichten en brieven. De NFG nieuwsflits is met de grootst mogelijke zorg samengesteld. Noch de samenstellers, noch de NFG stellen zich aansprakelijk voor eventuele schade als gevolg van vermeende adviezen, onjuistheden en/of onvolledigheden.

 

Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. druk, fotokopie, of op welke andere wijze dan ook, zonder voorafgaande schriftelijke toestemming van de NFG; behoudens de door de wet gestelde uitzonderingen.